KKK Radnički ’jednom nogom’ u višem rangu!

KKK Radnički ’jednom nogom’ u višem rangu!

Kragujevački košarkaški klub Radnički i drugi put je porazio ekipu Požarevca, direktnog konkurenta za titulu prvaka Druge lige-Zapad 2, ovoga puta u hali Jezero 88:79 (23:22, 25:19, 21:23, 19:15). Ovo je ukupno 14. pobeda Kragujevčana (12. na terenu, uz dve službenim rezultatom) kojom su se još više udaljili od najbližih suparnika koji ciljaju viši rang.

Gotovo čitav prvi kvartal protekao je u igri "poen na poen", Požarevljani su se očekivano nametnuli trojkama (4/5), dok je sa druga strane simultanku igrao Šamanović koji je sa 12 poena bio nerešiva enigma.

Sredinom druge četvrtine gosti imaju pad u igri koji domaćin vešto koristi za prvu osetniju prednost od sedam poena (41:34). Ta distanca je disciplinovanom igrom zadržana do isteka 20. minuta - 48:41, a igru je nosio kvartet Šamanović (14 poena)-Milosavljević (10)-Glišović (9)-Arnaut (9).

U drugom delu susreta, nakon isključenja Đorđevića, poenima Milosavljevića Kragujevčani izbijaju na +11 (56:45). Nakon toga, međutim, ne nastavljaju uzlaznom linijom, čak prave sijaset grešaka koje u poene olako pretvaraju Požarevljani. Tako gosti osvajaju ovaj period 23:21 i smanjuju zaostatak na 69:64 posle 30 minuta.

Gosti nisu odustajali, vrebali su svoju šansu, a preokretu su bili najbliži u 37. minutu kada su se devetom trojkom primakli na 81:79. Ipak, tada je autoritet šefa struke domaćina prevagnuo. Pribrao je na tajm-autu svoje dekoncentrisane pulene koji su na najbolji način realizovali završni dogovor - do kraja meča nisu dopustili niti poen, a ubeležili su još sedam, za 14. pobedu i konačnih 88:79.

Najkorisniji igrač utakmice bio je kapiten KKK Radnički Glišović (indeks 24) koji je bio nadomak dabl-dabl učinka: 13 poena (šut iz polja 6/8) i devet skokova, uz dve asistencije.

Uz uvek pouzdanog kapitena, među ključnim akterima u najnovijem trijumfu bio je najbolji strelac večeri Šamanović - 20 poena i sedam skokova, kao i Arnaut - 19 poena (jedine dve trojke KKK Radnički) i sedam skokova. To je tandem koji je prisebnošću razarao rivala u napadu u presudnim momentima, a naročit napor izneo je Arnaut koji je na terenu proveo svih 40 minuta.

Hladnokrvnost u najnapetijim minutima pokazao je još jedan duet junaka ove pobede. Iako još uvek pod povredom iz prošlog kola, igru domaćina je bezmalo 30 minuta organizovao Đ. Milosavljević, pritom ubeleživši 13 poena, šest asistencija, sedam skokova, a bio najviše na "udaru" - iznudio je devet prekršaja. Knežević je bio peti dvocifreni strelac domaće ekipe, u uspeh je ugradio 12 poena, uz pet asistencija i osam skokova.

Obavljajući lavovski deo posla naročito u odbrani, pobedi su doprineli Vasilić - osam poena, Simić - tri, kao i Tomašević i F. Milosavljević koji nisu poentirali, ali su uspešno povezivali redove KKK Radnički.

U poraženoj ekipi, najefikasniji je bio Vuksanović sa 18 peona, po 16 su postigli Martinović i Sandić, a dvocifren strelac je bio još Papić sa 14 pogodaka.

Kapiten KKK Radnički Nikola Glišović, MVP utakmice, u izjavi za klupski sajt naglašava da je utakmica bila tvrda, baš kao što je i očekivano.

Glišović: Spremali smo se dobro, to je na kraju i rezultiralo trijumfom. Pratili su nas problemi, imali smo povređene igrače, ali sve smo to premostili - odbranili smo Jezero. Nije baš bilo naše šutersko veče, ali pokazali smo borbenost koja je bila presudna ove večeri. Naravno, navijači su odigrali svoju ulogu, sastavni su deo i ovog našeg uspeha. Prenosim im zahvalnost u ime celog kluba - to je spoj koji Jezero čini neosvojivim. Ovi bodovi rešavaju dosta toga u ostvarenju cilja koji smo postavili. Sada možemo znatno mirnije da nastavimo drugi deo sezone.

Ako je pobeda nekome donela blago olakšanje, onda je to trener KKK Radnički Nenad Milojević, najistureniji član kluba zadužen za ostvarenje cilja - ulazak u viši rang. Najpre je izdvojio ove dve ekipe iz konkurencije na "zapadu".

Milojević: Kada smo igrali utakmicu u Požarevcu rekao sam da su susreti ove dve ekipe daleko iznad ovog ranga. To se ispostavilo i u Jezeru. Sigurno igramo na višem rangu. Čestitam momcima na pobedi do koje smo došli velikom željom i požrtvovanjem. Zalaganjem su dokazali da su pravi, iako nije lako da se igra kada nosite to breme imperativa - da mora da se pobedi. Pokazali da smo i u ovom derbiju da smo s pravom na prvom mestu, ostali smo nepobedivi, odbranili smo Jezero. Uspeh smo ostvarili uz pomoć divne publike, bez nje ne bi bio ovakav ishod.

Šef struke Kragujevčana ističe momente koji su bili odlučujući.

Milojević: Utakmica je bila prava takmičarska, korektna. Njih je održavao šut za tri poena, a mi nismo pogodili do 37. minuta, jednostavno nas nije hteo šut. Ali, prelomilo je to što smo mi ekipa koja dobro napada, a nekim izmenama u odbrani dolazili smo do lakših poena. Samopouzdanje nas nije izdvalo, a te dve trojke na kraju su nas samo rezultatski učvrstile i otklonile neizvesnost. Odbrana je bila naša slabija strana, primili smo mnogo lakih poena, nedopustivo je bilo da naši rivali toliko puta imaju koš i faul. I pored svega, zadovoljan sam. Objektivno, mi i nemamo mnogo ovakvih utakmica, a oba puta smo porazili Požarevac. Velika je ovo pobeda. Ne volim da tako razmišljam, ali ovom pobedom smo već jednom nogom u višem rangu, a da bismo baš i bili tamo moramo ovako da igramo do kraja takmičenja.

kkk-poz 4

Na početku ove utakmice publika je burnim aplauzima pozdravila kadete KKK Radnički koji su obezbedili plej-of u jedinstvenoj Kadetskoj ligi Srbiji, kao i juniore koji su već u drugoj fazi takmičenja - igraju kvalitetnu Regionalnu juniorsku ligu.

U narednom kolu igrače KKK Radnički očekuje takmičarski predah jer je ekipa Temnića istupila iz Lige, u 15. kolu gostuju despotovačkoj Slogi (20. februar), a sledeća utakmica u Jezeru biće 27. februara kada dolazi Sloga iz Petrovca na Mlavi

Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html