KKK Radnički još bliži višem rangu: +59 protiv Sloge

KKK Radnički još bliži višem rangu: +59 protiv Sloge

I 16. put u Drugoj ligi-Zapad 2, Kragujevački košarkaški klub Radnički demonstrirao je kvalitet kojim zaslužuje viši rang takmičenja. U drugom susretu ove sezone sa Slogom iz Petrovca na Mlavi Kragujevčani su slavili još ubedljivije - 114:55 (27:25, 27:11, 28:8, 32:11).

Četa iz Šumadije je i dalje vodeća ekipa prvenstva, sada sa učinkom 16-0, dok prvi pratilac Trepča ima tri pobede manje, Paraćin četiri, a Sloga iz Despotovca i Požarevac po pet uspeha manje.

Netipično mlak pristup igri Šumadinaca na početku utakmice raskrilio je Petrovčane, pa je publika prvih deset minuta pratili sasvim ravnopravnu borbu. Sloga je na svom kontu imala četiri trojke, seriju 7:0 za vođstvo 18:12..., tako da su Kragujevčani morali da se pomuče kako bi osvojili prvi kvartal, tek za jedan posed lopte - 27:25.

Međutim, sve što su bili kadri da učine, gosti su postigli samo u tom periodu. Preostalih 30 minuta kao da nisu postojali na parketu Jezera. Trener Milojević je prenuo svoje pulene, a oni su do poslednjeg minuta izgarali kao da igraju derbi sezone. Serijom 8:0 u režiji Šamanovića i Arnauta, KKK Radnički izbija na 39:30 u 16. minutu i trasira put za 16. trijumfu. Granitna defanzivna postavka Kragujevčana dramatično je poremetila igru gostujuće ekipe koja po kvartalima postiže tek po 11, 8, 11 poena, pa nisu ni mogli da prođu bolje u odnosu na susret u Petrovcu na Mlavi kada je "minus" iznosi 30 poena. Sa druge strane, realizacija domaće ekipe poboljšavana je u svakoj sledećoj deonici (učinak: 27, 28, 32), igralo se pod geslom stratega "Kao da je nerešeno", tako da je "stotka" ostvarena u 36. minutu, a konačna razlika bila je +59.

Iako još uvek nedovoljno oporavljen, najkorisniji igrač utakmice bio je prvi plejmejker Đ. Milosavljević - ostvario je indeks 32, bio je najefikasniji sa 24 poena, a tome je dodao osam asistencija i po pet skokova i osvojenih lopti.

Sjajnu partiju pružio je trio najiskusnijih koji je kontrolisao meč u trenucima dok je još bilo otpora gostiju: Arnaut - 22 poena, sedam skokova, pet asistencija: Knežević - 15 poena, četiri skoka; Šamanović - 14 poena, osam skokova. Kao dvocifreni strelac pridružio im se mladi Ristanović sa 15 poena (dva poena 2/2, trojke 3/6), uz šest uspešnih dodavanja. Za 16. trijumf pogađali su i: Simić - osam poena (šut 4/4), Tomašević i Raković - po pet, Jovanović - četiri, D. Nikolić - dva poena i osam uhvaćenih lopti. Iako bez poena, svoj doprinos uspehu dali su i F. Milosavljević i N. Nikolić.

Gosti su pokazali da jedino u šutu za tri poena mogu da imaju bolji učinak večeras (8:7), ali to je bilo daleko od dovoljnog za ravnopravnu igru svih 40 minuta u Kragujevcu. Po 16 poena postigli su Mihajlović (trojke 3/6) i Grgić, jedine svetle tačke među izabranicama trenera Savića.

IZJAVE AKTERA

  • Đorđe Milosavljević, MVP utakmice
  • Nenad Milojević, trener KKK Radnički

Milosavljević: U ime saigrača želim najpre da se zahvalim gostujućoj ekipi na fer i korektnoj borbi. Ušli smo lagano u meč, što se odrazilo na rezultat. Igrali smo haotično, nismo se snašli na njihovu zonu, promašili smo dosta otvorenih šuteva, što su gosti iskoristili i imali perfektan šut iz igre. Ali, od druge četvrtine smo skupili snagu i zaigrali jako, odigrali smo par kontra-napada i podigli rezultat na +20. Presudna je bila agresivnost u odbrani, kako nas starijih, tako i mlađih igrača uz, naravno, 40 pa i više minuta burne podrške sa tribina. Ne bismo došli do ovako ubedljive pobede da nije bilo huka u hali, pa i ovom prilikom zahvaljujem svim navijačima koji nas bodre na utakmicama. Pozivam ih da budu uz nas u što većem broju do kraja sezone, da zajedno postignemo cilj a onda i proslavimo ulazak u viši rang.

kkk-sloga pnm 1

Milojević: Ležernije smo ušli u utakmicu, bili smo opušteniji nego što smemo, kao da se meč rešava samim izlaskom. Kada smo videli da protivnik dobro pogađa, da ima odličan procenat šuta, posle desetog minuta to više nismo dopuštali. Stegli smo odbranu, igrali jako korektno, dobrim trčanjem smo uspostavili onaj pravi odnos snaga, koji je trebalo da bude svih 40 minuta. Rezultatska razlika oslikava odnos kvaliteta dva tima, jedino što smo to mogli ranije da nametnemo. Zadovoljan sam rezultatom i posebno igrom mlađih igrača, svi su dobili šansu i svi su je iskoristili. Čestitam momcima na 16. pobedi. I igrači i mi u stručnom štabu potrudićemo se da ovu seriju produžimo što dalje, ako je moguće do maksimuma u 22 kola. Liga još nije gotova, imaćemo nekoliko teških gostovanja.

Igrački kapacitet KKK Radnički omogućio je da kapiten Glišović ove večeri bude pošteđen napora, ekipu je predvodio Šamanović, a korisnost svih raspoloživih igrača naročito raduje šefa struke, dugoročno posmatrano i u skladu sa razvojnim planovima kluba.

Milojević: Svi momci koji su u prvom timu su to mesto i zaslužili svojim radom u mlađim selekcijama. Oni to mesto željno iščekuju, ali znaju da je sve na njima - da dobro treniraju, što ih dovodi u prvi tim, a onda kad dobiju šansu da je iskoriste, kao što su učinili svi od reda večeras. To je pravi put da, pre svega, postanu pravi igrači, a onda i da počnu da preuzimaju odgovornost uz starije igrače, kako bi u što skorijem roku postali standardni članovi prvog tima KKK Radnički.

STATISTIKA

U narednom koluKKK Radnički gostuje Studenici 5. marta, a sledeća utakmica u Jezeru je protiv Napretka sedam dana kasnije. 

Foto: Zoran Đorđević

Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 


ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html