KKK Radnički: Kadeti srčano, ali bez bodova u Nišu

KKK Radnički: Kadeti srčano, ali bez bodova u Nišu

Kadeti KKK Radnički predstavili su se u borbenom izdanju na premijernoj utakmici Jedinstvene kadetske lige Srbije, ali su ipak poraženi kao gosti niškog Nibaka 71:65 (19:14, 24:18, 12:17, 16:16).

Poveli su Kragujevčani poenima N. Nikolića u prvoj uspešnoj akciji na meču, sredinom prvog kvartala imali su i minimalnih 9:8, ali od sedmog minuta domaćin nameće svoju igru i vodi do isteka 40. minuta.

Prva četvrtina pripala je Nišlijama 19:14, a druga sa šest poena prednosti - 24:18, pa je Nibak osvojio prvi deo utakmice 43:32. Taj dvocifreni zaostatak ipak nije dramatično urušio samopouzdanje Šumadinaca. Nakon odmora, jače pariraju Nišlijama, što je rezultiralo osvajanje treće deonice 17:12, za 55:49 na isteku 30. minuta. Na otvaranju odlučujućeg perioda, poenima Popovića KKK Radnički se približava na -4 (55:51), ali su usledila dva kobna "prazna minuta". Zaostatak nije smanjen, pa se domaćin prenuo, napravio seriju 11:0 kojom je nagovestio rasplet. Pri "minusu" od 15 poena (67:52), najpre N. Nikolić vezuje četiri poena, pridodaje se Ristanović trojkom, isto čini i Nikolić - za seriju Kragujevčana 10:0 i rezultat 67:62 u poslednjem minutu. Potpuni preokret remetio je samo jedan faktor - vreme. Trener Ivanović pokušao u tajm-autu da obezbedi tri poena, Zorbas je promašio, pa je "plen" ostao domaćinu.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Ristanović - indeks 34, 24 poena, 13 skokova, pet iznuđenih prekršaja.

Kao košgeret sledio ga je Nikolić (7) sa 20 poena, međutim on je bio i jedini dvocifreni strelac. Poene su još ubeležili: Popović - sedam, Zorbas - pet, Nikolić (10) - tri, Spasojević, Đorđević, Urošević - po dva.

Analizirajući susret za klupski sajt, trener kadeta KKK Radnički Srđan Ivanović naglasio je da nije zadovoljan krajnjim rezultatom, ali jeste srčanim pristupom izabranika, koji nisu imali daha za takvu igru svih 40 minuta.

- Odlična utakmica je priređena u Nišu, tvrda od početka. Nibak je bolje od nas otvorio ovaj meč, pa smo tu početnu prednost domaćina jurili do samog kraja. Uz bolji skok Nišlija u prvom poluvremenu, nismo imali rešenja ni za šut sjajnog Strahinje Stankovića. Angažovanijom igrom u odbrani u drugom delu, u dva navrata smo uspeli da priđemo na tri poena razlike, ali nismo imali snage da prelomimo utakmicu. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri i zasluženoj pobedi.

Najistaknutiji pojedinac u kragujevačkom sastavu Boris Ristanović poručio je da su svi saigrači svesni propusta koji su koštali poraza, a da će već za nedelju dana igrati iznad svojih mogućnosti kako bi se domogli prvih bodova.

- Čestitam protivničkoj ekipi na pobedi. Ušli su bolje u utakmicu, i to je presudilo na kraju. Ovo je bila prava provera za našu ekipu, imamo još mnogo prostora za uigravanje. U sledećm kolu gostujemo ekipi Mege, gde ćemo sigurno odigrati bolje i ići na pobedu.

I u narednom kolu KKK Radnički gostuje, 31. oktobra domaćin će biti Mega Leks koja je porazila Borac u Čačku 84:65.

U trećој rundi Jedinstvene kadetske lige sledi premijera pred domaćom publikom, a gost 14. novembra biće Zemun.

STATISTIKA

KALENDAR TAKMIČENJA

Foto: Zoran Đorđević
Izvor: KKK Radnički


KKK RADNIČKI SAJT , FB STRANATVITER


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html