KKK Radnički na poslednjem gostovanju

KKK Radnički na poslednjem gostovanju

Pred Kragujevačkim košarkaškim klubom Radničkim je poslednje gostovanje u sezoni - u petak 1. aprila od 18 časova i 30 minuta domaćin će mu biti Paraćin, u 21. kolu Druge lige-Zapad 2.

Lider lige sa učinkom 20-0 dolazi da opravda ulogu favorita protiv ekipe koja je trenutno na petoj poziciji sa skorom 13-7.

Kragujevčani su u prvom delu sezone ubedljivo slavili na svom parketu - 102:56. Tom pobedom u derbiju kola obezbedili su status jesenjeg prvaka, a ujedno su iz trke gotovo već izbacili jednog od najvećih konkurenata za prvu poziciju.

Među najangažovanijima u tom susretu bio je organizator igre Šumadinaca Đorđe Milosavljević sa 14 poena (trojke 3/5) i sedam asistencija za 28 minuta na terenu. U najavi kola, plejmejker najpre ocenjuje partije Paraćinaca u ovoj sezoni.

Milosavljević: Paraćin je odlična ekipa. Važila je za glavnog konkurenta za ulazak u Prvu srpsku ligu, za šta su okupili dosta dobrih igrača. Očekujemo teško gostovanje, ali smo se spremali dobro. Pobedom upravo nad Paraćincima, "overili" smo titulu jesenjeg prvaka. Nije nepoznanica da želimo i drugi trijumf nad njima i skor 21-0.

Na pitanje kako ne dopustiti pretposlednjem rivalu da poremeti plan lidera takmičenja, Milosavljević kaže:

Milosavljević: Pojačali smo rad na treningu usled odsustva nekih naših glavnih igrača zbog povrede i bolesti. I naredna pobeda nam je od velikog značaja jer bez ikakvih kalkulacija jurimo skor 21-0 i ulazak u viši rang bez poraza. Daćemo svoj maksimum da ostvarimo tu pobedu, da još jednom nametnemo svoju igru. A onda da se spremamo za poslednje kolo pred našom publikom i proslavu titule protiv ekipe iz Vrnjačke Banje.

Popularni Đole iznosi sveukupni utisak o sezoni KKK Radnički - kako je video takmičenje letos kada se sastav oformio, a kako danas, pred uručenje trofeja?

Milosavljević: Uspeh se nekako nagoveštavao od dana kada smo se sastali, kada smo okupili momka koji su, pre svega, pokazali da su prava ekipa. Marljiv rad tokom cele godine bio je ključ uspeha. Imali smo kvalitetan rad i odnos između igrača, trenera i uprave, i pre svega konstantno angažovanje začetnika ovog kragujevačkog projekta Nikole Lončara bez koga sve ovo ne bih uspelo. Bilo je uspona i padova u našoj igri, ali smo uvek uspevali da damo maksimum od sebe i da ipak baš svaku utakmicu privedemo kraju u svoju korist.

Milosavljević poziva sugrađane da ukoliko mogu budu uz klub u Paraćinu, ali da neizostavno dođu u Jezero 10. aprila, a dvostruki je motiv za okupljanje - proslava titule i pomoć mladom plivaču.

Milosavljević: Utakmica u Vrnjačkoj Banji nam je zadala najviše muka u sezoni. Odradićemo dobru pripremu i za dolazak Basketa u Jezero. Uz jaku koncentraciju svih 40 minuta, bez preteranog opuštanja, mislim da možemo da ostanemo neporaženi na kraju sezone, ali da prvo odradimo zadatak u Paraćinu. Ovaj već evidentan uspeh nikada ne bismo postigli da nismo imali ogromnu podršku sa tribina. Bodrili su nas naši Kragujevčani kako kod kuće, tako i na najudaljenijim gostovanjima. I ovim putem zahvaljujem svim ljubiteljima košarke koji su nas podržavali čitave godine. Pozivam ih da u poslednjem kolu dođu u najvećem mogućem broju, da ovekovečimo zajednički uspeh, svih nas kojima je u srcu KKK Radnički, od košarkaša, struke i uprave, predvođenih predsednikom kluba Nikolom Lončarom, do navijača i svih ostalih Kragujevčana koji su nas pomno pratili. Svi skupa ujedno ćemo biti u prilici da pomognemo - prikupljanjem priloga za ozdravljenje našeg sugrađanina, plivača Acu Prijovića. Verujem da će ovaj poziv našeg kluba da se proširi gradom i da ćemo kao Kragujevčani da pokažemo svoju velikodušnost. 

kkk radnicki-basket

I nakon završetka takmičarskog dela sezone, košarkaši "ostaju" na parketu. Na lovorikama će biti dan i po, a već u utorak 12. aprila od 20 časova i 30 minuta u hali Jezero odigraće prijateljsku utakmicu protiv čačanskog Borca.

Za maj je u planu još jedna humanitarna utakmica - u sadejstvu sa kragujevačkim gimnazijalcima, a detalji će biti naknadno objavljeni.

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html