KKK Radnički nepobediv posle pet kola

KKK Radnički nepobediv posle pet kola

Kragujevački košarkaški klub Radnički ostaje nepobediv posle pet kola Druge lige-Zapad 2, a najnoviji trijumf ubeležen je protiv Sloge u Petrovcu na Mlavi 85:55 (24:17, 17:10, 24:18, 20:10).

Do pete pobede Kragujevčana, koja ih je utvrdila na vrhu tabele, vodio je kvartet dvocifrenih strelaca: Milosavljević 18, Arnaut 16, Knežević 12 i kapiten u ovoj utakmici Šamanović 11.

Za drugi uspeh na gostovanju pogađali su još: Ristić - sedam, Simić i Vasilić - po šest poena, Jovanović - tri, Radojević i Tomašević - po dva, Nikolić - jedan.

Poput gostovanja u Požarevcu, i u Petrovcu na Mlavi igrači KKK Radnički nastupili su bodreni od strane navijača iz Kragujevca.

Utakmica je rezultatski bila nalik onoj iz prošlog kola kada je poražena Sloga iz Despotovca, ali je bilo manje padova u igri, ističe na početku analize meča šef struke KKK Radnički Nenad Milojević.

Milojević: Vodili smo tokom cele utakmice. Razlika u kvalitetu ove dve ekipe je bila evidenta, ali naš zadatak je bio da to sprovedemo u delo. To smo uspeli, pa smo nastavili taj pobednički niz. Utakmica je tekla kako smo planirali, iz perioda u period podizali smo razliku. Svi igrači su dobili šansu da zaigraju, ponovio se taj naš sklad iskustva i mladosti, svi su odradili ono što je trebalo, pa pohvaljujem momke za partiju u Petrovcu. Bila je to dobra igra, na kraju i ubedljiv rezultata za nastavak serije, i to u prisustvu naše publike koja nas je bodrila sve vreme. Bodovi su evidentirani, a mi se vraćamo napornim treninzima, nema opuštanja, znamo šta je cilj kluba.

KKK Radnički je ovaj meč odigarao bez kapitena Glišovića na parketu, ali su mlađi saigrači preuzeli svoj deo odgovornosti, što trenera Milojevića dodatno čini zadovoljnim.

Milojević: Po dogovoru, Glišović je pauzirao, a te "njegove" minute smo raspodelili na mlađe igrače. Protivnik nam je bio dobro poznat, igrali smo i tokom priprema, pa smo to dopustili sebi. Bila je to zavidna motivacija mojih igrača, a naravno da uvek može bolje da se odigra, o tome ćemo u internoj analizi meča. Ovo je bila od onih utakmica gde se pobednik unapred "znao", a nije ih uvek lako odigrati. Utoliko je veći uspeh - zrelo smo se poneli, zadovoljan sam pristupom.

Najefikasniji i najkorisniji igrač ponovo je bio Đorđe Milosavljević koji prenosi i zadovoljstvo igrača petim uspehom, ali realno sudi o učinku na terenu tokom 40 minuta.

Milosavljević: Na žalost, opet smo lošije otvorili utakmicu, bez koncentracije, sa lošim šutom spolja, bez jake odbrane. To nas je koštalo lakih poena protivnika, ali nismo ispuštali vođstvo. U drugom poluvremenu smo se probudili i krenuli da igramo našu igru. Otvorili smo par kontra-napada, što se odrazilo na rezultat, pa smo na kraju održavali prednost i priveli utakmicu kraju bez tenzije. Nižemo pobede, ali još uvek igra nije na nivou kvaliteta koji imamo, kako mi možemo da igramo. Iz utakmice u utakmicu trudićemo se da otklanjamo greške i unapređujemo igru koliko god je moguće. Zahvaljujem od srca našim navijačima za podršku u Petrovcu na Mlavi. Iako je nedelja, odvojili su vreme, doputovali iz Kragujevca i bili uz nas svih 40 minuta. U ime ekipe, prenosim zahvalnosti i rivalima iz Petrovca na fer i korektnoj borbi.

Sva pažnja u KKK Radnički sada je preusmerena na ono što sledi u Jezeru - najpre gostuje Studenica, a zatim i Partizan.

Milojević: Taj prvi susret, ligaški, biće kao da igramo upravo protiv Partizana, kao da je derbi kola. Nemamo pravo na grešku, tražiću da momci budu bespoštedni. Da naša publika zna, dolazi nam ekipa koja je u prošlom kolu napravila dobar rezultat, savladali su Požarevac kao gosti i to sa postignutih sto poena. Oni znaju da igraju dobru košarku, pa već sada pozivam navijače da ispuni Jezero tog 21. novembra, kao da je već tada reč o Partizanu. A o narednom, prijateljskom meču ćemo detaljnije odmah posle šestog kola. Ime je dovoljno zvučno, svi u klubu se nadamo da ćemo igrati u pravom kragujevačkom košarkaškom ambijentu.

Ostali rezultati petog kola Druge lige-Zapad 2

  • Sloga D-Temnić 20:0
  • Studenica-Požarevac 99:88
  • Napredak-Bane 111:63
  • Trepča-Basket 103:70
  • Kopaonik-Paraćin 64:91

Nakon pet kola, lider Lige je KKK Radnički, ekipa koja je ostvarila najpovoljniju koš-razliku (+163) i primila najmanje poena (242).

Tabela Druge lige-Zapad 2

  1. KKK Radnički 5-0 10
  2. Paraćin 5-0 10
  3. Trepča 4-1 9
  4. Sloga D 4-1 9
  5. Studenica 3-2 8
  6. Kopaonik 3-2 8
  7. Basket 2-3 7
  8. Napredak 1-4 6
  9. Sloga PNM 1-4 6
  10. Požarevac 1-3 5
  11. Bane 0-5 5
  12. Temnić 0-4 0

U šestom kolu KKK Radnički je domaćin Studenici, susret je zakazan u hali Jezero za subotu 21. novembar od 19 časova i 30 minuta. Na istom mestu, istog dana od 17 časova kadeti KKK Radnički dočekuju čačanski Borac u utakmici četvrtog kola Kadetske lige Srbije.

Između šestog i sedmog kola Druge lige, Kragujevčani će ugostiti beogradski Partizan u prijateljskom susretu koji je na programu u utorak 24. novembra od 19 časova i 30 minuta.

KALENDAR TAKMIČENJA

Foto: Arhiva KKK Radnički/Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html