KKK Radnički neumoljivo ka cilju

KKK Radnički neumoljivo ka cilju

Kragujevački košarkaški klub Radnički je i u šestom kolu Druge lige-Zapad 2 ispoljio dominaciju u hali Jezero, gostujuća Studenica se korektno borila, ali je kao i prethodnici pretrpela visok poraz - 111:67 (21:19, 26:21, 33:10, 31:17).

Ne tako brojna kragujevačka publika kao u prethodnim kolima, ispratila je nešto neizvesnije prvo poluvreme u kojem su njeni ljubimci sporije dolazili do rešenja u igri protiv žilavog i pucački raspoloženog gosta, naročito van linije 6,75 metara. Kragujevčanima su pripale obe četvrtine (21:19 i 26:21), a prvih 20 minuta nije donelo ubedljiviju prednost od 47:40 zahvaljujući ubeleženim trojkama Studenice (6/13), u situaciji kada su već bitno počeli da zaostaju u uspešnim dodavanjima (15:8) i duelima u vazduhu (14:9). Istovremeno, dok je među izabranicima Nenada Milojevića bilo već šest strelaca, Željko Vlahović je imao tandem koji je dao 36 od 40 poena, ali je bilo sasvim jasno da takvo raspoloženje na parketu ne može da donese ravnopravan nastavak nadmetanja.

Drugi deo utakmice doneo je već viđen "scenario" u Jezeru - rival koji ne stekne osetnu prednost u prvom poluvremenu obično nema šta da traži do kraja susreta. Za prvih šest minuta treće četvrtine gosti postižu tek tri poena, dok Šumadinci rasplamsavaju svoju igru do već nedostižnih +20 (63:43). To je do tada pokretnog trenera gostiju zakucalo na klupu, a njegove pulene učinilo bezidejnim, pa su ovaj kvartal završili sa svega deset poena, a primili su 33. Bez obzira na stvorenu distancu, KKK Radnički se više nije zauzdavao, praštalo je sa svih pozicija, šut iz polja je služio do kraja (41/62 za dva poena, 6/15 trojke), demonstrirana je superiornost u asistencijama (33:13) i skokovima (37:23), pa je gostima ostalo samo da čestitaju i bodove potraže van neosvojivog Jezera gde su ostali na "minus 44" - 111:67.

Najdominantinija figura u redovima pobednika bio je Šamanović - kao najkorisniji igrač ostvario je indeks 33, bio je najefikasniji strelac sa 28 poena i najbolji skakač sa devet osvojenih lopti.

Svoj učinak posebno su ugradili u šesti trijumf i: kapiten Glišović (šest skokova) i Vasilić - sa po 18 poena, Arnaut - 14 poena i sedam asistencija, Đ. Milosavljević - dabl-dabl: 13 poena i deset asistencija.

Minutažu su iskoristili za lepe poteze i poentiranje još: Tomašević - osam poena (dve trojke), Knežević i Jovanović - po četiri, F. Milosavljević i Bogosavljević - po dva poena.

U sastavu Studenice najistaknutiji trio činili su: Blagojević - 24, Stojanović - 19, Erac - 13 poena.

Za klupski sajt, šesti trijumf u nizu proanalizirao je najpre MVP utakmice Marko Šamanović.

Šamanović: Loše smo otvorili utakmicu. Ušli smo nervozni u meč jer je pritisak na nama da dobijemo utakmicu, za razliku od ekipa koje dolaze kod nas rasterećene, nemaju šta da izgube. Kvalitet je presudio u trećoj četvrtini gde smo napravili razliku i uspešno priveli kraju. Istakao bih posebno fizičku spremnost i čestitao svim momcima koji su se borili za naš tim, kao i stručnom štabu i upravi kluba. Sledi nam meč protiv Partizana, pa pozivam sve ljubitelje košarke da dođu u što većem broju, podrže naš klub, da pokažemo svima kako smo dobri domaćini i u susretima sa rivalima najvišeg ranga.

Prava iskušenja tek predstoje sa jačim rivalima u Drugoj ligi, ali trenera KKK Radnički Nenada Milojevića raduje što su njegovi igrači maksimalno ozbiljno pristupili objektivno slabijem protivniku.

Milojević: Studenica je vrlo nezgodna ekipa, imaju izraženo iskustvo, uz vrlo malo mladosti. To su prekaljeni igrači, znaju da igraju, što se videlo u Jezeru. Dok su imali snage, a mi igrali njihov ritam, rezultat je bio egal, čak su i vodili. Onog momenta kada smo ubrzali igru, prenuli se i zaigrali agresivnije, oštrije na igraču sa loptom, igra je počela da daje rezultat. Uvećavali smo razliku i na kraju ostvarili visoku pobedu koja mislim da odražava realan odnos snaga. Pohvaljujem sve igrače za aktivnost, motivaciju da u danu kada su imali i familijarne obaveze odrade svoj posao kao pravi profesionalci. Bilo je problema u nekim delovima igre, ali sport je to - biće još boljih izdanja ove ekipe.

Iz meča u meč, dok se nižu trijumfi koji jedino vode ka ostvarenju ambicija u klubu, iskustvo i mladost kojima raspolaže KKK Radnički deluju sve skladnije, smatra Milojević.

Milojević: Kapiten je imao svoju posebnu rolu večeras, Šamanović je takođe bio enigma za suparnika, jedino je Knežević nešto manje pružio zbog prerano dosuđenih ličnih grešaka, ali nije ugrozio rezultat, a pokazao se kao bitan i večeras. To je naša trojka koja pravi prevagu u ovakvim mečevima, najčešće preko reketa. Kasnije se u najlepšem izdanju predstavila i naša mladost koja se nadavala poena, ali je još bitnije da je takve poteze pozdravila naša publika, aplauz je sledio za svaki dobar potez. To je to o čemu pričamo od početka takmičenja, a nadam se da će mladi igrači i ubuduće da opravdavaju šansu koja će da im se ukaže.

Pre nego što u sedmom kolu Druge lige-Zapad 2 KKK Radnički gostuje Napretku (Kruševac, subota 28. novembar), u hali Jezero sledi košarkaška poslastica - nadmetanje sa beogradskim Partizanom u revijalnoj utakmici.

Milojević: Iako je danas slava, pristojna je bila poseta u Jezeru. Za Partizan se nadamo da će hala da bude puna. Priredićemo praznik košarke, pa očekujemo da će doći veliki broj naših sugrađana. Pozivamo sve prijatelje kluba da nas podrže dolaskom. Videće Partizan, kao trofejnog predstavnika srpske košarke, ali i našu ekipu koja će imati šta da pokaže.

Podsećamo, ulaznica za utakmicu KKK Radnički-Partizan košta 200 dinara. Prodaja je počela u subotu, a nastavlja se u ponedeljak i utorak od 12 časova na blagajnama hale Jezero. Mesta prodaje su i kafe "Pro Bono" i picerija "Lazaro".

KOMPLETNA STATISTIKA

GALERIJA

Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević

KALENDAR TAKMIČENJA


kkk-par

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 

APELI

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html