KKK Radnički osmi put trijumfovao

KKK Radnički osmi put trijumfovao

Serija pobeda KKK Radnički je nastavljena, kao četvrti u nizu poklekao je borbeni Mileševac, poražen na parketu hale Jezero 75:58 (22:18, 15:6, 18:20, 20:14) u susretu 10. kola Prve lige-Zapad.

Kragujevčani su večeras odigrali taman koliko je bilo potrebno za osmi trijumf kojim se čuva visoka pozicija na tabeli - trenutno su treći sa skorom 8-2. Iako ovo nije bilo šutersko veče domaćina, i sa najmanje postignutih poena u jednom meču ove sezone došlo se do bodova. KKK Radnički je naprosto imao dovoljan broj raspoloženih igrača da najpre izbije na +18 (51:33 u 26. minutu), ali i da se izbavi iz kriznih minuta kada su gosti imali seriju 10:0 i ozbiljno se primakli (59:53 u 33 minutu).

U obe situacije ekipu je predvodio tandem najpouzdanijih igrača u redovima domaćina Šamanović-Arnaut. Kapiten Šamanović je na kraju bio i najkorisniji igrač utakmice - indeks 31, sa 26 poena (penali 2/3, dvojke 12/17) opet je bio najefikasniji, a imao je još pet skokova i tri blokade. Zamenik kapitena Arnaut zabeležio 19 poena (dva poena 5/7, trojke 3/5).

- Kao prvo, zahvalio bih se publici koja je došla da nas podrži. Pokazali smo da smo bolja ekipa, ali u trećoj deonici umesto da smo odigrali najbolju košarku, desila se osilacija, prokockali smo +22 i došli na manje od 10 poena prednosti. U glavama smo već "dobili" utakmicu. Razumemo ljutnju trenera, jednostavno ne smemo to da dozvoljavamo ubuduće. Mi smo večeras bili mnogo kvalitetnija ekipa, uz to sa različitim ambicijama od ekipe Mileševca, kojima čestitam na korektnoj borbi. Zahvalio bih se saigračima na igri koja je donela osmu pobedu, taj cilj smo ostvarili. Sada moramo da se okrenemo narednom protivniku, u fokusu je samo sledeća utakmica, proanalizirao je za Šamanović klupski sajt.

Ostali igrači KKK Radnički sa većom minutažom u ovom kolu su podbacili u realizaciji, ali su bili borbeni, izneli su zadatke u defanzivnim formacijama, pa je protivnik ostao na svega 58 poena, što je bilo premalo za iznenađenje koje su priželjkivali u Jezeru. Mladi Tomašević se istakao sa osam poena (trojke 2/4), Vasilić je postigao sedam, Tešanović šest, Beočanin pet (po šest skokova i asistencija), a Nikolić četiri poena (uz sedam skokova). U sastavu su bili i: Stevanović - četiri skoka, Popović - sedam skokova, četiri asistencije, Kostić, Erac i Ristić, dok su strandardni članovi dvanaestorke Milosavljević i Knežević još uvek van stroja.

U ekipi iz Prijepolja izdvojila se trojka: Maksimović - 12 poena, Knežević - 11, Drobnjak - devet poena, 11 skokova.

Trener KKK Radnički Zoran Milovanović, zadovoljan konačnim ishodom, čestitao je svom sastavu na ostvarenoj osmoj pobedi, a ekipi Mileševca na pokazanoj igri i ponašanju.

- Odigrali smo različite periode večeras. Prve dve četvrtine su bile izuzetno kvalitetne, potom smo dobacili i do prednosti od  20 poena. Mojoj krivicom smo se spustili na manje od deset poena. Naumio sam postavom na terenu da zaigramo tečnije, da to donese laganije poene, a napravili smo par grešaka koje je Mileševac kaznio. Gosti su pokazali kvalitet, pre svih Maksimović, pa su uspeli da nam priđu. Trenutno nisam najzadovoljniji, ali uočene propuste ćemo prepravljati, a ima još puno da se igra, tek smo u drugoj trećini prvenstva. Znamo šta želimo i kako do cilja, imamo sve uslove za uspeh na kraju sezone.

Posle desetog kola, Milovanović se osvrnuo i na prvenstvo u celini istakavši sasvim pristojan kvalitet takmičenja na "Zapadu".

- Uopšte se ne zaostaje za višim rangom, u to sam siguran. Liga ima u više ekipa po nekoliko igrača sa iskustvom iz viših rangova, ostali uglavnom izgaraju. Ima par ekipa koje će do kraja da se bore za sam vrh, među njima smo i mi. Vidimo svoju šansu kako da na kraju izmaknemo kao prvi, zbijamo redove, a uskoro smo i sasvim kompletnog sastava, tako da sam uveren da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije. Samo začelje tabele se iskristalisalo, par kolega kao da se već predalo, ali voleo bih da me utisak vara i da će do kraja prvenstva na svim mečevima Prve lige-Zapad da se igra lepa košarka.

STATISTIKA

U 11. kolu KKK Radnički odlazi u Trstenik na megdan Prvoj petoletki 10. decembra, a poslednji meč u Jezeru sledi protiv Crnokose sedam dana kasnije. 

MULTIMEDIJA/FOTO 

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević  
 

APEL: STEFAN POBEDIO SMRT, SAD MU JE NUŽNA POMOĆ ZA OPERACIJU OČIJU! 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html