KKK Radnički preko Ušća u predvorje Prve lige

KKK Radnički preko Ušća u predvorje Prve lige

Kragujevački košarkaški klub Radnički nastavio je slavodobitno krstarenje Srbijom, i u 17. kolu Druge lige-Zapad 2 osvojio je bodove, a ovoga puta porazio je ekipu Studenice iz Ušća 97:68 (30:18, 16:17, 22:18, 29:10).

Šumadinci su furiozno započeli i završili ovaj meč, osvojivši prvu i poslednju četvrtinu sa 12, odnosno 19 poena, tako da rival nije imao ni najmanji manevarski prostor za iznenađenje. Ovom 17. pobedom, pet kola pre kraja takmičenja, gotovo je izvesno da se ekipa koju vodi Nenad Milojević seli u ciljani viši rang - Prvu regionalnu ligu-Zapad.

Najbliži pratioci Kragujevčana, Sloga iz Despotovca i Požarevac imaju skor 12-5 na drugom i trećem mestu - iz 17 kola, dok iz 16 kola četvrta Trepča ima učinak 13-3, a šesti Paraćin 12-4. Sve kombinatorike trebalo bi da budu razrešene već u nedelju u hali Jezero kada KKK Radnički trijumfom nad Kruševljanima može da stvori prednost koju više niko neće moći ni teoretski da sustigne.

Posebno nadahnut u najnovijoj pobedi bio je prvi organizator igre Đorđe Milosavljević koji je poneo titulu MPV-a susreta i najefikasnijeg igrača sa čak 37 poena. Као dvocifreni šuteri, i ove večeri svoj doprinos pobedi pružili su najiskusniji: Šamanović sa 19, Arnaut sa 15 i Glišović sa deset poena. Poentirale su i mlađe snage: F. Milosavljević i Vasilić - po pet poena, Simić - četiri, Ristanović, Tomašević i N. Nikolić - dva poena. Jedino je ovu "praznu kolonu" imao Knežević koga je povreda omela da poentira, ali je obavio lavovski deo posla pod obručima igrajući pod povredom oba lakta.

Od prvom minuta demonstrirana je igra za ostvarenje cilja - ostati neporažen, započinje analizu za klupski sajt šef struke KKK Radnički Nenad Milojević, ali odmah i dodaje da su njegovi puleni imali izazov više ove večeri.

Milojević: Ovo je bilo najneugodnije gostovanje, u smislu organizacije utakmice. Igrači i kompletan stručni štab bili su u prvom redu publike, dok su tik iza su bili njihovi navijači. Dočekani smo rečima: "Vi ste taj strašni Radnički? E pa videćemo to!" Međutim, za tako nešto smo unapred bili pripremljeni, uslovi nas nisu paralisali, moji igrači su bili fenomenalni večeras, odigrali su možda i najbolju utakmicu ove sezone.

O dešavanjima na terenu, Milojević ističe da je sve teklo po dogovoru iz svlačionice, odnosno sa treninga u Kragujevcu.

Milojević: Od prve akcije sve je bilo besprekorno. Otvorili smo meč jakom odbranom, imali smo dobar procenat šuta, pa smo već za deset minuta dali 30 poena. Time smo umirili njihove igrače, ali i navijače. Iako smo do kraja ostali u toj neugodnoj poziciji, sačuvali smo koncentraciju tokom čitave utakmice. Imali smo i peh da se povredi centar Knežević, ali je odigrao stisnutih zuba i nikakvo remećenje igre nije se javilo. Poslovično odgovorni, svi igrači, predvođeni kapitenom Glišovićem, maksimalno su izneli svoje obaveze - bili smo pravi tim.

Savladavši posledice povrede iz ranijeg perioda, prvi plejmejker Milosavljević je bio pravi lider na parketu, a naglašava da je ekipa bila spremna na sve što je nosilo ovo neugodno gostovanje.

Milosavljević: Očekivali smo tešku utakmicu, ali smo imali odlično otvaranje. Stvorili smo dosta lakih poena, tako da je prva četvrtina završena rezultatom 30:18 u našu korist. U drugu deonicu smo ušli malo slabije, ali smo održali prednost. U drugom poluvremenu je presudila izvanredna timska odbrana. To je opet dovelo do lakih poena iz kontranapada, pa smo priveli utakmicu kraju bez većih padova. Zahvaljujem se igračima Ušća na fer i korektnoj borbi na terenu, a čestitam svojoj ekipi na borbenosti. U ime saigrača, posebno želim da pohvalim Nemanju Kneževića koji je stisnuo zube i igrao sa povredom oba lakta! Uspeo je da nam mnogo pomogne u igri. Upravo zbog ovako srčanog pristupa kompletnog našeg sastava, pozivam sve ljubitelje košarke da u nedelju dođu u Jezero i da nas podrže u što većem broju protiv ekipe Napretka - uzvratićemo još jedno dobrom partijom za titulu prvaka.

Do kraja sezone preostalo je još pet kola u kojima će Kragujevčani igrati dva puta pred domaćom publikom - u nedelju 13. marta (20:30) protiv Napretka, a onda 9. aprila u poslednjem kolu protiv Basketa iz Vrnjačke Banje. Između ta dva kola, uslediće gostovanja Trepči, Kopaoniku i Paraćinu.

Milojević: Bio sam rezervisan tokom ovih 17 kola, ali sada mogu da kažem da smo ovom pobedom ušli u Prvu ligu, Kragujevac je 99,9% dobio novu ekipu u višem rangu takmičenja, iako imamo još tri gostovanja i dve utakmice kod kuće. Odnos prema igri na ovoj utakmici, zalaganje igrača i treniranje tokom nedelje mi daju za pravo da tvrdim da smo protiv Studenice odigrali najbolji meč sezone. Sav trud, koji rezultira serijom 17-0 poseban je razlog da Kragujevčani dođu u halu Jezero na obe preostale utakmice. Da publika pozdravi nove šampione, a i mi da u njihovom prisustvu, nadam se brojnom, izborimo još jednu pobedu i proslavimo titulu. Momci to apsolutno zaslužuju partijama na terenu, kao i ponašanjem van košarkaškog borilišta. 

Ulaz i na pretposlednju utakmicu sezone, jedinu koja će u martu biti odigrana u Jezeru, biće slobodan, a posetioci će i ove nedelje moći da odvoje prilog za klub kupovinom ulaznice za sto dinara.

Foto: Arhiva KKK Radnički/Zoran Đorđević

kkk-nap

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 


ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html