Košarkašice poražene od favorita

Košarkašice poražene od favorita

Vršac ubedljiv u Kragujevcu protiv Šumadije

Do desetog trijumfa u sezoni, čime su sačuvale treće mesto na tabeli, košarkašice Vršca Swisslion stigle su ubedljivim trijumfom nad Šumadijom u Kragujevcu sa 80:57 (19:8, 15:22, 23:17, 23:10). Bila je to peta vezana pobeda Vrščanki. Kragujevčanke su doživele deseti poraz i sa pet pobeda nalaze se na 10. poziciji.

Utakmica je odigrana pred nekoliko desetina gledalaca u hali "Gordana Bogojević".

Gošće su sa 14 vezanih poena povele u 10. minutu sa 18:6 i prvi period rešile u svoju korist sa 19:8. Domaćin je sredinom drugog perioda zaigrao angažovanije, pa je posle poena Ćulafić prešao u vođstvo sa 23:22 u 16. minutu. Do isteka prvog poluvremena Vrščanke su obezbedile četiri poena viška (34:30).

Finiš treće četvrtine pripao je Vršcu. Serijom 13:3 gošće stižu do vođstva 55:44, da bi u poslednju četvrtinu ušle sa deset poena viška - 57:47.

Trojkom najboljeg aktera utakmice Marine Mandić Vršac je u 32. minutu stekao 15 poena viška (62:47) i praktično već tada otklonio sve dileme oko pobednika meča. Domaćin nije uspeo da nađe način da se vrati u meč, što su Vrščanke iskoristile i do kraja susreta stekle ubedljivu prednost.

Gošće su bile dominantnije u skoku i šutu, pogotovo za tri poena, gde su pogodile osam od 21 šuta. Domaćin je imao katastrofalno veče za tri poena, pogodio je tek dva od 22 pokušaja.

U pobedničkom timu Marina Mandić je ostvarila dabl-dabl učinak sa 25 poena i 12 skokova, 18 poena postigla je Radović, 12 Jovanović (7 skokova), a 10 Ines Ćorda.

Kod domaćina Ćulafić je upisala 15 poena, Prvulović 12, a Radović 10.

Vršac će u narednom kolu dočekati Student, dok Šumadija gostuje Crvenoj zvezdi.

STATISTIKA

* * *

Vrbasu pripala drama protiv Radničkog

U rezultatski neizvesnoj utakmici košarkašice Vrbasa Medele savladale su na svom terenu u okviru 15. kola Radnički iz Kragujevca rezultatom 79:74 (21:18, 18:14, 12:18, 28:24).

Vrbas je stigao do devete pobede, čime je ostao na deobi četvrte pozicije sa ekipom Kraljeva, dok je Radnički doživeo deveti poraz i sa šest pobeda nalazi se na deobi osmog mesta sa Vojvodinom.

Utakmica je odigrana pred oko 300 gledalaca u CFK "Drago Jovović".

Vrbas je imao blagu rezultatsku prednost većim delom u prve dve četvrtine. Prvu ozbiljniju prednost domaćin je stekao u finišu treće četvrtine kada je sa sedam vezanih poena stekao deset poena viška - 51:41.

Usledio je, međutim, povratak gošći koje su nanizale devet poena i stigle na 51:50 na kraju treće četvrtine.

Radnički je bolje zaigrao sredinom poslednje četvrtine i sa pet vezanih poena Sare Milošević poveo sa 71:63. Međutim, usledile su dve brze trojke domaćeg tima preko Jovović i Džombete, a u ukupnoj seriji 11:0 Jovović je učestvovala sa osam poena.

Domaćin je u samom finišu meča serijom od pet vezanih poena poveo sa 79:73 i time rešio pitanje pobednika.

U domaćem timu Džombeta je postigla 21 poen (7 asistencija), dok su po 15 poena postigle Jovović, Zalar (7 skokova) i Laković (9 skokova), dok je Cukić na osam poena dodala i deset asistencija.

Kod gošći Milošević je postigla 25 poena (9 skokova), Trifunović 15 (8 skokova, 8 asistencija), Cvetanović 13 (6 asistencija), a Stevanović 11 (10 skokova).

Vrbas u narednom kolu gostuje Kraljevu, dok Radnički dočekuje Spartak.

STATISTIKA

Izvor: Košarka 24

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html