Košarkašice Šumadije i Radničkog pobednice u trećem kolu

Košarkašice Šumadije i Radničkog pobednice u trećem kolu

Šumadija u penal završnici stigla do pobede nad Studentom

U premijeri na domaćem terenu u novoj sezoni, košarkašice Šumadije savladale su teže nego što se očekivalo Student iz Niša rezultatom 68:63 (16:15, 19:9, 18:17, 15:22). Kragujevčanke su ubeležili drugu pobedu, uz jedan poraz, dok niški tim posle trećeg kola Ženske košarkaške lige Srbije ima skor 1-2.

Šumadija je u utakmici odigranoj u hali "Gordana Bogojević" imala prednost većim delom utakmice, ali je do pobede stigla u penal završnici.

Posle 30 minuta igre tim trenera Darka Jakovljevića imao je 12 poena viška (53:41) i činilo se da će rutinski privesti meč kraju. Međutim, gošće su angažovanijom igrom, uz greške domaćih igračica, u 36. minutu stigle do izjednačenja 58:58.

Usledio je odgovor domaćina, dva poena i asistencija Katić za trojku Ćulafić. Možda su gošće mogle i više u samom finišu, ali su promašile dva slobodna bacanja, što ih je skupo koštalo. Ćulafić je pogodila četiri vezana slobodna bacanja i rešila pitanje pobednika.

Domaći tim je imao čak 25 izgubljenih lopti, sedam više od rivala, kao i pet osvojenih lopti manje. Sve je to nadoknadio boljim šutem iz igre, gde je ostvario procenat 44 odsto, naspram 33 odsto šuta, koliko je imao tim trenera Stevana Petrovića.

Sa po 17 poena domaći tim su predvodile Katić i Ćulafić, 10 je postigla Milošević.

U redovima Studenta po običaju najefikasnija je bila Ćirov sa 25 poena (10 skokova), osam je postigla Živković (7 skokova), sedam Vujisić, a šest Jeremić.

Šumadija u narednom kolu putuje u Vršac, dok Student ponovo gostuje, ovog puta Vojvodini u Novom Sadu.

STATISTIKA

* * *

Radnički slavio u Boru

Jedna ubedljiva četvrtina bila je dovoljna košarkašicama Radničkog da obezbede trijumf na gostovanju Boru u utakmici 3. kola Ženske košarkaške lige Srbije - 79:57 (28:10, 15:17, 19:11, 17:19). Ekipa Vesne Despotović vezana je drugi trijumf, dok je tim Alana Tošića i dalje bez pobede u novoj sezoni.

Furiozna prva četvrtina, u kojoj je Stevanović postigla 10 poena, omogućila je Radničkog 18 poena viška (28:10) i daleko smireniji nastavak meča. Domaćin, bodren od strane oko 500 navijača, nije uspeo da ozbiljnije pripreti, te su u finišu meča oba trenera iskoristila priliku da ukažu poverenje igračicama sa manjom minutažom.

Bor od starta sezone igra sa veoma mladim timom, a u ekipi Radničkog u ovom meču debitovale su Sofija Jovanović (1999. godište) i Jovana Nikolić (2001. godište).

Bojana Stevanović je bila najefikasnija u pobedničkom timu sa 17 poena, uz osam skokova i sedam osvojenih lopti, 11 je postigla Marija Novak, a po 10 Sanja Dimić i Milica Cvetanović.

Kod Domaćina Jelena Nikpaljević je postigla 22 poena, a Tamara Golubović 11.

Radnički u narednom kolu dočekuje Vrbas, dok Bor putuje u Kraljevo.

STATISTIKA

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html