Kragujevačke ekipe poražene u Super ligi

Kragujevačke ekipe poražene u Super ligi

Kraljevčanima šumadijski derbi, gostima ni set

Šumadijski derbi, od velikog značaja za oba tima, pogotovo domaćina, počeo je boljom igrom gostiju, a završio velikim slavljem domaćina. Ribnica je, u grčevitoj borbi za opstanak upisala treću pobedu, u jednoj od najboljih igara ove sezone.

Sa dva bloka na Usiljaninu, Radnički je stekao početnu prednost (8:4), koju je držao sve do sredine seta (16:12). Tada je prvi trenerski predah zatražio Boško Mačužić, što je pokrenulo njegove „musketare”.

Servisima Usiljanina, usledio je preokret. Prvo izjednačenje na 16:16, potom i tajm-aut Predraga Srećkovića, ali i prvo vođstvo domaćina. Do kraja seta viđena je rezultatska klackalica, u kojoj su jače nerve imali domaći. Poenom Usiljanina stavljena je tačka na prvi set – 25:22.

Na krilima odličnog finiša u prvom setu, domaći su od 4:4, blokovima Ilića i Usiljanina, uz jedan snažan napad Okošanovića stigli do 8:4. Bilo je i 10:5. Kraljevčani su umešno čuvali vođstvo, iako je igra gostiju poprimala na kvalitetu, kada su šansu dobili Pavlović, Kočanović i Ivanović.

Kod rezultata 18:14, Srećković je zatražio i drugi tajm-aut, posle kojeg je Pavlović ispucao loptu u aut i najavio Ribnicin trijumf.

Sve je bilo jasno već posle rezultata 21:14. Radnički je vratio startnu postavu u trećem setu i videlo se da nema nameru da se preda. Na tehničkom tajm-autu domaći su imali minimalno vođstvo, ali nikako više od toga.

Uspeo je Radnički da stekne i dva poena viška (17:19), pa je predah zatražio Boško Mačužić. Kako su gosti nešto kasnije imali i tri poena viška, usledio je novi trenerski tajm aut Kraljevčana.

Usledila je velika borba, Ribnica je na servise Vilimanovića uspela da poremeti prijem i prvi napad gostiju, pa je kod novog izjednačenja 23:23, predah zatražio strateg Radničkog.

Kad su posle pecanja Pavlovića domaći stigli do meč lopte, usledio je novi tajm aut gostiju. Ribnica nije iskoristila dve prilike, Radnički jednu set loptu, a na kraju blok Ilića doneo konačnih – 28:26. 

RIBNICA-RADNIČKI 3:0 (25:22, 25:18, 28:26)

Nova sportska dvorana u Kraljevu. Gledalaca: 300. Sudije: S. Savić (Zemun) i I. Miljković (Beograd). Trajanje meča: 79 minuta

RIBNICA: Ilić 9, Okošanović 17, Adamović 5, Usiljanin 10, Vilimanović 3, Milovanović 8, Močić (libero), Pavlović, Ćosić, Seizović, Paunović, Marković. Trener: Boško Mačužić

RADNIČKI: Borovićanin 6, Goić 4, Martinović 5, Vulović 9, Ilić 12, Rajković 2, Pantović (libero), Pavlović 4, Petrović, Ivanović 1, Kočanović 7, Protić. Trener: Predrag Srećković

STATISTIKA

* * *

Dinamo lako do pete pobede u Super ligi

Dinamo je lako došao do petog trijumfa u Super ligi, za samo 68 minuta u Pančevu savladan je Kraguj, koji je ostao na začelju tabele.

Domaće su bile daleko bolji rival protiv Kragujevčanki, koje su na ovaj meč došle sa devet igračica. U sva tri seta Dinamo je konstantno imao prednost, a osim malog opuštanja u trećem nije bilo više uzbuđenja.

Blistala je Nina Kocić, koja je susret završila sa 22 poena, a pratile su je Jelena Lazić sa deset, te Aleksandra Petrović sa devet. Sa druge strane, najbolje su bile Sara Pavlović sa 14 i Teodora Trifunović sa 12 poena.

DINAMO-KRAGUJ 3:0 (25:17, 25:13, 25:22)

Hala: „Strelište“. Gledalaca: 100. Sudije: Đorđe Stevanović i Goran Gradinski. Trajanje meča: 68 minuta

DINAMO: Ašćerić 6, Đurđević (libero), Lazić 10, Petrović 9, Vladisavljev (libero), Trajković, Stojanović, Kocić 22, Spremo 1, Stojković 3, Marković 2, Mirković 2. Trener: Aleksandar Vladisavljev

KRAGUJ: Đurić 3, Pavlović 13, Milosavljević, Mačužić, Simeunović 2, Proković (libero), Trifunović 12, Petronijević 1, Andrić 3. Trener: Oliver Milošević

STATISTIKA 

Izvor: Viner liga  

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html