Krsta Petrović sa titulom u rukama, iako bez sredstava za trening

Krsta Petrović sa titulom u rukama, iako bez sredstava za trening

Krsta Petrović (2004), član Olimpa iz Kragujevca, pobednik je mastersa Teniskog saveza Šumadije i zapadne Srbije za devojčice i dečake do 12 godina koji je održan ovog vikenda u TK Kraljevo. Krsta je u finalu savladao Marka Živanovića (STG) 6:3, 6:2.

Uz Petrovića, titulu je osvojila i Natalija Senić (2003), član istog kluba, koja je u finalu pobedila Fatmu Idrizović (FET) 6:3, 6:3. Mlada Kragujevčanka je vodeća na rang listi Teniskog saveza Srbije.

U konkurenciji 252 tenisera uzrasta do 12 godina, Petrović se ovoga trenutka nalazi na osmom mestu rang liste TSS, pritom su svi takmičari ispred njega stariji.

Uspeh mladog Kragujevčanina je utoliko veći što je ostvaren bez ikakve pripreme i treniranja! Naime, iako je posle ovog mastersa pred njim i najvažnije takmičenje, državno prvenstvo zakazano za 19. decembar, Krsta već tri meseca ne trenira usled nedostatka novca. Kako je za portal PPNS izjavio ova vedri dečak, ni sam ne zna kako osvaja turnire, a veliko je pitanje da li će učestvovati i kako će da se pripremi za srpski šampionat.

Petrović: Ne znam da li ću se snaći da se bar mesec dana spremam, bar toliko je nužno. A siguran sam da bih ga osvojio, ako bih trenirao. Poseban motiv da se pojavim na državnom prvenstvu je što će prvi, drugi i treći takmičar po plasmanu igrati za našu reprezentaciju iduće godine. Sanjam taj dres sa nacionalnim grbom, ali videću sa porodicom kako ćemo i da li ćemo uopšte da se snađemo.

Podsećamo, Krsta Petrović je rođen 2004. godine. Finalista je Mišinog memorijala, turnira prve kategorije za dečake do 12 godina, održanog u TK Olimp u Beogradu. Osvajač je Otvorenog prvenstva Niša za tenisere do 12 godina. To mu je, kako ističe, omiljena, prva "dvanaestica" koju je osvojio sa deset godina. Tada je u polufinalu savladao godinu dana starijeg rivala, a u finalu je bio bolji od dve godine starijeg dečaka. Krsta je i jedan od osmorice najboljih tenisera na Svetskom prvenstvu održanom prošle godine u Puli, a taj status je stekao u konkurenciji 80 takmičara.

Tenis je počeo da igra sa četiri i po godine, a sa treninzima je krenuo u osmoj godini. Njegov prvi klub bio je je TK Radnički, a potom je prešao u TK Olimp.

Sebe u pet reči opisuje ovako: "knjigoljub, muzikoljub, filantrop, previše pričam".

krsta-sergej

Svestran, energičan, na takmičenjima potvrđen mladi sportista, možda se nalazi na prekretnici u teniskoj karijeri jer jedina prepreka koju ne može sa savlada sopstvenim dečačkim moćima je - nedostatak novca za dalje treniranje i takmičenje.

Krsta se prošle godine našao među osmoro mladih sportista kojima je grad Kragujevac dodelio priznanje, navodeći "...a da kragujevački sport ne treba da brine za svoju budućnost, dokazuju svojim uspesima i najmlađi sportisti, koji su za svoje uspehe takođe nagrađeni peharima... - Krsta Petrović, mladi teniser koji ’nagoveštava visoke domete u ovom sportu’" (izvor: Kragujevac.rs). Prošlogodišnji pehar očito je delovao motivaciono na ovog jedanaestogodišnjaka, a ne sumnjamo da bi ga materijalna podrška ovoga puta raskrilila uoči najvećeg izazova u sezoni.

Kao i do sada, portal PPNS pratiće šta se zbiva sa ovim uzornim mladim sugrađaninom, a u narednim danima fokus će biti na Krstinom okruženju - da li će lokalna samouprava, ovdašnji privrednici, preduzetnici ili pak sami Kragujevčani moći da obezbede sredstva najpre za treninge u narednih mesec dana, a nakon toga i za učešće na prvenstvu Srbije.

krsta sg

PODSEĆANJE PPNS:

krsta kolaz

U pripremi članka korišćen je sadržaj sajta "Mali igrači".

Foto: Krsta Petrović, maliigraci.rs, kragujevac.rs


TK OLIMP SAJT, FB STRANA 


APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html