Lončar i KKK Radnički - osvajači titule!

Lončar i KKK Radnički - osvajači titule!

Četiri kola pre kraja takmičenja, Kragujevački košarkaški klub Radnički ostvario je cilj - osvojio je titulu prvaka Druge lige-Zapad 2, pobedom u hali Jezero nad Napretkom 95:76 (27:26, 34:16, 22:16, 12:18).

Direktni konkurenti više nemaju ni teoretske šanse da sustignu Kragujevčane. Ipak, u preostalim susretima KKK Radnički igraće za interni cilj ove ekipe da se trenutna pobedonosna serija 18-0 dovede do maksimalne u 22 runde.

Kruševljani su se pokazali kao dostojniji rival nego u prvom delu sezone. U celoj prvoj četvrtini bili su ravnopravan suparnik, pre svega zahvaljujući Dodiću, najefikasnijem igraču sa 14 poena. Sa druge strane, u odsustvu kapitena Glišovića, vođa domaćina bio je Šamanović koji je sa svojih 11 poena bio ključni igrač.

Gosti su bili u igri do 14. minuta kada su trojkom Bašića prišli na 35:34. Tog trenutka su bili zaustavljeni, Kragujevčani prave seriju 12:0 i više nikakve dileme nije bilo u čiju korist će da završi ovaj susret. Prvo poluvreme je pripalo objektivno kvalitetnijem Radničkom 61:42. Šamanović je već beležio 25 poena, a košgeterski su ga pratili Vasilić sa 11 i Đ. Milosavljević sa deset poena.

Drugi deo ovog susreta nije zaličio na revijalan, ali u takmičarskom smislu sve je bilo rešeno. Napredak više nije ima svežine za jači atak na koš Radničkog koji je posle trećeg kvartala uvećao prednost za još šest poena - 83:58. Pomenutom triju domaćina pridružio se i Arnaut koji je već bio nadomak "tripl-dabl" učinka sa 13 poena, deset skokova i osam asistencija. Završna deonica je bila najmanje efikasna s obe strane, Kruševljani su uspeli da je osvoje, pre svega zato što su Šumadinci već bili zahvaćeni šampionskom atmosferom u režiji Crvenih đavola, Hukovaca, Kabastih i svih ostalih pristalica koji su podrškom doprineli ostvarenju klupske ambicije - Kragujevac će dogodine imati predstavnika u višem, prvoligaškom rangu takmičenja.

MVP utakmice bio je Stefan Arnaut - indeks 36, po 13 poena i skokova, osam asistencija, šest iznuđenih prekršaja. "Mrtvu trku" za statistički najkorisnijeg pojedinca vodio je sa njim Marko Šamanović - indeks 31, 25 poena, šest skokova. U noći kada je osvojena titula, dvocifreni strelci bili su još: Aleksa Vasilić - 16 poena, Đorđe Milosavljević i Lazar Radojević - po deset. Za ozvaničen status prvaka pogađali su i: Filip Milosavljević - sedam, Boris Ristanović - pet, Janko Simić - četiri, Dimitrije Nikolić - tri, Branislav Jovanović - dva. Na terenu je bio i Nemanja Nikolić, a manje od minuta i povređeni Nemanja Knežević.

Kod Kruševljana daleko iznad svih vinuo se Dodić, najefikasniji igrač utakmice sa 30 poena, a dvocifren je bio još jedino Vučić sa 14 poena.

STATISTIKA  

IZJAVE AKTERA

  • Nenad Milojević, trener KKK Radnički
  • Marko Šamanović, zamenik kapitena KKK Radnički

O POBEDI VREDNOJ TITULE

Milojević: Napredak je poletna ekipa koja nema straha od protivnika. Ti mladi, korektni momci su večeras dali svoj maksimum. Lako su koristili to što smo u pojedinim segmentima igre bili slabiji nego što smemo. Ipak, kada smo pojačali odbranu i vratili se principima koje imamo napravili smo razliku. Ističem da su gotovo celo drugo poluvreme igrali mladi igrači, imali su svoju minutažu i iskoristili su je. Mogu još bolje da koriste svoje minute, treba još više samopouzdanja i energije da bi bili još bolji igrači. Nove su sezone pred nama, biće prostora za njih, ali moraju više da rade.

Šamanović: Možemo da kažemo da smo preko Napretka zvanično ušli u viši rang. Pritisak jeste bio prisutan, zato je u prvoj četvrtini rezultat takav kakav je bio. Ali, bili smo koncentrisani do samog kraja i moram da pohvalim sve saigrače za takav pristup. U drugoj četvrtini smo napravili tu presudnu rezultatsku razliku, sačuvali smo je do kraja. Svi momci su igrali, čime sam takođe prezadovoljan, a naročito atmosferom u kojoj smo došli do titule. Uz pomoć navijača smo odradili posao zbog kojeg smo tu.

O RADU POD PRISTISKOM

Milojević: To je bio jedini "recept" kako da se iznese ambicija. Sve počinje dobrim treningom i izvršavanjem obaveza igrača, ali i korektnim odnosom prema njima. Momci su sjajni, odlično su odradili pripreme, a potom i takmičenje. Pokazali su da su pravi sportisti, sa sto odsto angažovanja. Igrali smo onako kako smo trenirali. Nekome je možda smetao neki visok rezultat, ali to nije bilo da bismo bilo koga potcenili, već je to pristup igri naučen na treninzima. Igramo bez gledanja u semafor, to je jedini ispravan put kako bi se igrači nosili sa opterećenjima. Sve što smo dostigli umnogome je i zahvaljujući fenomenalnim navijačima, to je naročit vid motivisanja ovih momaka. Sav napro se isplatio - Kragujevac u sledećoj sezoni ima ekipu u višem rangu, a to zaslužuju i navijači i sam grad.

Šamanović: Iskreno, očekivao sam ovakav ishod - da budemo najbolji jer smo oformili ekipu sa dosta igrača koji imaju ligaška iskustva. Nisam, međutim, pretpostavljao da će to da bude ovako ubedljivo, do ovog trenutka 18-0. Nismo kiksnuli ni na jednom gostovanju, igrali smo sa punom koncentracijom non-stop. Zahvalan sam svim članovima kluba, od saigrača do stručnog štaba i uprave, svi skupa smo stvorili pozitivnu atmosferu, onu šampionsku. Nadam se da će ovo da potraje i da sledi povratak kragujevačke košarke na stare staze - da ćemo ovde imati uskoro domaću Super ligu, Jadransku ligu.

loncar i kkk radnicki - osvajaci titule!

Prvaka lige očekuju sada tri gostovanja: Trepči 19. marta, Kopaoniku 26. marta i Paraćinu 2. aprila, a proslava titule prvaka već je zakazana za poslednje kolo protiv Basketa iz Vrnjačke Banje 9. aprila, kada će utakmici u hali Jezero prisustvovati i predsednik kluba Nikola Lončar. 

VIDEO (AMATERSKA KAMERA): PRVA PROSLAVA - IGRAČI I NAVIJAČI

Dejan Milošević
Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html