Novi kragujevački prvoligaš - ŽOK Kraguj-Radnički

Novi kragujevački prvoligaš - ŽOK Kraguj-Radnički

ŽOK Kraguj-Radnički je novi klub koji će predstavljati kragujevačku odbojku u ženskoj konkurenciji, a nastupaće u Prvoj ligi sa seniorskim sastavom, dok će mlađe selekcije igrati u regionalnim ligama šumadijsko-pomoravskog okruga.

Kao predsednik, klub će voditi Predrag Lekić, za predsednik UO i lice koje zastupa klub određen je Slaviša Stanković, a sportski direktor je Jovan Davinić. Trener prve ekipe biće Milovan Turnić, dok će Marko Maksimović da bude koordinator između školica i mlađih selekcija, njegov zadatak biće da iz školica selektuje talentovanu decu za pionirsku selekciju.

Kraguj-Radnički je upravo u fazi razgovora sa igračicama za prvi tim, a prelazni rok počinje 1. jula i traje do 20. jula. U osvrtu na odluku o spajanju dva kluba, predsednik Lekić za portal PPNS ističe značaj takvog poteza za kragujevačku odbojku.

Lekić: Odluku smo doneli zajedno, mi iz OK Kraguj-Volejform i rukovodeći ljudi iz ŽOK Radnički. Posle višednevnih sastanaka i dogovora, odlučili smo da je spajanje dva kluba, jednog sa velikom tradicijom, a drugog sa najvećim rangom u našem regionu, najbolje rešenje za kragujevačku odbojku. Bolje je da grad plaća jedan klub, a mi ćemo udruženo da napravimo veliku mrežu školica odbojke. Već nam se priključilo šest školica, a sa još par se intezivno razgovara. Ideja nam je da odatle "regrutujemo" devojčice za takmičarske selekcije. Iz tolikog broja devojčica, a ima ih preko 300, uvereni smo da će ponovo da izađe neka reprezentativka koja će da pronese slavu našeg grada i kluba u ženskoj odbojci.

Iz menadžerskog ugla Lekić ističe da je najbitinije da se klub učini stabilni kolektivom, a potom sledi ostvarenje takmičarskih ambicija.

Lekić: Ciljamo da opstanemo u Prvoj ligi Srbije. Za dve-tri godine, uz dobar stručan rad, okupićemo sve najbolje trenere koji poseduju licence i adekvatne škole, što je sada uslov Odbojkaškog saveza Srbije za rad sa svim selekcijama. Želimo da sa decom koja su potekla iz naše škole i kluba "napadnemo" Super ligu. Nije poenta da odmah "upadnemo" u elitu sa plaćenim igračicama, a čim nestane ili ponestane novca - da ispadnemo. Hoćemo da napravimo bazu iz koje će se crpeti kvalitet, koji mora da proistekne iz mase i velikog, predanog rada. Cilj kluba je da naše mlađe selekcije ponovo vladaju regionom i da nastavimo tradiciju da naš grad ima jedan ozbiljno organizovan klub, jer to i zaslužuje.

Krajem sledećeg meseca biće detaljnijih informacija o igračkom kadru prvog tima.

OBAVEŠTENJE ZA SVE ŠKOLICE ODBOJKE I ODBOJKAŠKE KLUBOVE IZ KRAGUJEVCA

Na inicijativu Aktiva odbojkaških trenera MOS Kragujevac, a u saradnji sa Sportskim savezom Kragujevca, biće formirane dve selekcije-reprezentacije najperspektivnijih devojčica Grada Kragujevca:

  • uzrasta 2003 godište i mlađe (12 do 15 igračica)
  • uzrasta 2001/2002 godište (12 do 15 igračica)

Pomenute selekcije bi trenirale u junu i julu mesecu, dva puta nedeljno u hali Park (u terminima Sportskog saveza Kragujevca). Takođe, ako Komisija za dodelu sredstava Grada Kragujevca odobri, obe pomenute selekcije bi učestvovale na bar jednom turniru u pomenutom periodu. Planirano je da se prijave za Vidovdanski turnir u Kruševcu (24/25. juna 2016).

Očekuju se predlozi najperspektivnijih igračica i najkvalitetnijih trenera iz školica i klubova, koji bi uzeli učešće u ovom projektu, na dobrovoljnoj bazi i bez ikakvih obaveza - najkasnije do 12. juna, kako bi odmah započela realizacija planiranih aktivnosti.

Za sve dodatne informacije: kancelarija Saveza ili predsednik AOT MOS Kragujevac Predrag Srećković (0641183956).

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html