Pionirke Radničkog poražene na otvaranju prvenstva

Pionirke Radničkog poražene na otvaranju prvenstva

Pionirke ŽKK Radnički poražene su 81:50 (22:8, 21:8, 17:13, 21:21) od ekipe Radivoja Koraća u prvoj utakmici prvenstva Srbije koje se od 14. do 17. aprila održava u Nišu.

Za trijumf ne bila nedovoljna ravnopravna borba u drugom delu ovog susreta. U prvih 20 minuta igračice Koraća demonstrirale su snažnu košarku za koju Radnički nije imao adekvatan odgovor, od fizičke spreme do realizacije na terenu. Primljena 43 poena i datih svega 16 u prvom poluvremenu ključno su uticali na ishod.

Vodeće uloge u prvoj pobedi odugrale su M. Čelebić - 17 poena (sedam skokova) i K. Desić - 14 poena (devet skokova, šest asistencija).

Najkorisnija košarkašica na parketu bila je N. Vučković iz Radničkog - indeks 33; dabl-dabl učinak: 26 poena i 13 skokova, uz 14 iznuđenih prekršaja. Međutim, Nevena je bila jedini dvocifreni strelac, kao i jedan od svega šest poentera ekipe iz Kragujevca. N. Nikolić je ubeležila devet poena, M. Vasović - šest (sedam skokova), J. Miletić i J. Nikolić (sedam skokova) - po četiri, a M. Petković - jedan.

IZJAVE AKTERA

Darko Brajković, trener ŽKK Radnički

- Uplašeno smo ušli u utakmicu, što je rezultiralo preranom velikom razlikom ekipe Koraća. Loše smo se pomerali u odbrani, nismo otvarali kontranapade, pa je stvorena razlika sasvim opravdana. Čestitamo na pobedi protivničkoj ekipi. Probaćemo da se konsolidujemo za naredne dve utakmice - ovo nije "nokaut faza", poraz na početku takmičenja nas ne isključuje iz igre. Ali, sledeće dve ekipe koje nas očekuju, su slične Koraću, moraćemo mnogo bolje da pokažemo šta znamo protiv Studenta i Čelareva.

Nevena Vučković, MVP utakmice

- Loše smo otvorile utakmicu. Sudije su pustile malo grublju igru, što nas je omelo. Napravile su razliku prerano, pa nismo uspele da ih sustignemo, iako smo igrale ravnopravnije u drugom poluvremenu koje smo izgubile sa samo četiri poena. Poraz jeste neugodan, ali daćemo sve od sebe u sledeće dve utakmice kako bismo pobedile.

Utakmici je prisustvovalo oko 300 posetilaca u sali O. š. "Duško Radović" u Nišu.

U drugom kolu, u petak od 18 časova, rival Radničkog biće ekipa Studenta. U trećem kolu, u subotu od 18 časova i 30 minuta protivnik će biti Čelarevo.

STATISTIKA

ŽKK RADNIČKI SAJT LIGE, FB STRANA/GRUPA

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html