Porazi košarkašica - Radnički nesrećno, Šumadija očekivano (VIDEO)

Porazi košarkašica - Radnički nesrećno, Šumadija očekivano (VIDEO)

Trojkom Dunje Lukač uz zvuk sirene NŽKA savladala Radnički

U izuzetno dramatičnoj utakmici 17. kola prvenstva Srbije košarkašice Novosadske ženske košarkaške akademije savladale su Radnički iz Kragujevca rezultatom 68:65 (15:18, 18:15, 14:16, 21:16).

Novosađanke su upisale petu pobedu i znatno popravile šanse za opstanak, dok je Radnički trenutno sa pobedom više na devetoj poziciji.

Utakmica je odigrana u maloj sali Spensa pred oko 100 gledalaca.

Meč dva rivala je obilovao dramatikom tokom svih 40 minuta. Veliki ulog kada je u pitanju opstanak u ligi učinio je da obe ekipe ne prikažu svoje najbolje izdanje, ali borbenosti nije manjkalo.

Ekipe su se često smenjivale u vođstvu, a podatak da je najveća prednost u korist nekog tima iznosila sedam poena dovoljno govori o kakvoj utakmici se radilo.

Radnički je u tri navrata sredinom treće četvrtine imao pomenutih sedam poena viška, međutim borbeni domaći tim uspeo je da nadoknadi zaostatak, pa se u poslednja tri minuta ušlo sa rezultatom 60:60.

Poenima Lare Radulović NŽKA je u 38. minutu stigla do prednosti 63:61. Mogao je domaći tim da reši meč u svoju korist, ali je u dva navrata promašio čiste zicere.

Radnički je to kaznio poenima Milice Cvetanović, pa su u poslednji minut ekipe ušle u egalu 63:63.

Cvetanović je gošćama donela prednost 65:63, da li Radulović uzvratila sa linije penala i izjednačila na 65:65.

Radnički je imao 21 sekund za napad, ali ga nije iskoristio pa je lopta na 1.8 sekundi pre kraja pripala domaćem timu.

Posle tajm-auta loptu je u igru ubacila Marunkić, a Lukač sa zvukom sirene pogodila za tri poena i donela veliko slavlje svom timu.

STATISTIKA

TROJKA DUNJE LUKAČ

Radivoj Korać savladao Šumadiju u Kragujevcu i zadržao maksimalan učinak

Košarkašice Radivoja Koraća zadržale su maksimalan učinak i posle 17. kola prvenstva Srbije pošto su u Kragujevcu savladale Šumadiju rezultatom 74:60 (21:12, 22:16, 16:19, 15:13). Kragujevčanke su doživele 12. poraz u sezoni.

Utakmica je odigrana pred oko 50 gledalaca u hali "Gordana Bogojević".

Gošće su u ritmu u kome će za deset dana odigrati pet utakmica. U startnoj petorci za ovaj meč našle su se Nevena Vučković, Anja Spasojević i Ana Ilić, pored standardnih Mandić i Erak.

Korać je u 6. minutu poveo sa 13:5 i tu prednost održao do kraja četvrine, u kojoj je rezultat iznosio 21:12.

Početkom drugog perioda beogradski tim je stigao i do dvocifrene prednosti, a serijom 7:0 u 14. minutu poveo sa 31:15.

Šumadija je u ovom periodu trojkama pokušavala da se vrati u meč, ali sem pojedinačnih pogodaka Ćulafić i Prvulović nije imala previše uspeha.

Najmlađe prvotimke Koraća Turudić i Vulović iskombinovale su šest vezanih poena za svoj tim kojima su gošće u 18. minutu stigle do najveće prednosti - 43:20. Usledio je odgovor domaćeg tima i osam vezanih poena Mršić i Radović za 28:43 posle prvih 20 minuta igre.

Šumadiji je pripala sredina treće četvrtine, kada je u seriji od sedam vezanih poena stigla na šest poena minusa - 45:51. Ipak, gošće su uspele da zaustave nalet Šumadije i u poslednju četvrtinu uđu sa rezultatom 59:47.

Domaćin je u 35. minutu prišao ponovo na sedam poena minusa (56:63), ali je praktično sve dileme oko pobednika meča rešila trojka Turudić za 66:56. Korać je u finišu meča rutinski sačuvao desetak poena viška i zabeležio novu pobedu.

U pobedničkom timu po 14 poena postigle su Nevena Vučković (6 skokova) i Nataša Bučevac, 11 je postigla Marta Vulović, dok je Teodora Turudić na sedam poena dodala devet skokova.

Kod domaćina Jelena Ćulafić je bila najefikasnija sa 16 poena, Marija Radović je ubacila 15, a Jelena Prvulović ostvarila dabl-dabl 10 poena i 11 asistencija, uz pet osvojenih lopti.

Šumadija u narednom kolu igra gradski derbi protiv Radničkog, koji može mnogo toga da odluči oko opstanka. Radivoj Korać čeka zahuktali Student uoči puta u Rijeku na duel protiv Kvarnera u regionalnoj ligi.

STATISTIKA

Izvor: kosarka24.rs 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html