Prijoviću medalje i u Grčkoj, košarkaši mu uskoro posvećuju meč

Prijoviću medalje i u Grčkoj, košarkaši mu uskoro posvećuju meč

Kragujevački plivač Aleksandar Prijović, član PK za OSI "Šarks", ponovo je doneo više odličja sa jednog međunarodnog takmičenja. Prijović je osvajač  jedne zlatne i tri srebrne medalje na desetom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom održanom u Nausi (Grčka).

Nastupio je u sledećim disciplinama: 50 metara, 100 metara, 200m kraul i 50m leđno, a utiske o najnovijem vrhunskom rezultatu Prijović iznosi za posetioce portala PPNS:

- Ove godine konkurencija je bila izuzetno jaka. Odmerio sam snage, pored ostalih, sa poznatim brazilskim paraolimpiskim šampionom Danijelom Dijasom! To je izuzetno vredno iskustvo za predstojeća takmičenja.

Takmičarski prioritet Aleksandra za ovu godinu je odlazak na međunarodnu klasifikaciju invalidnost za plivače.

- Da bih ostvario ovogodišnji glavni cilj planiram pojačane treninge, mnogo rada i odricanja. Nastojaću da ispunim svoj san - da steknem uslove za učestvovanje na evropskom i svetskom prvenstvu, kao i na paraolimpiskim igrama.

Prijović je u februaru doneo pet zlatnih medalja sa prestižnih Evropskih paraolimpiskih igara "Malme Open" u Švedskoj. Na istom takmičenju je prošle godine osvojio tri srebrne medalje.

Sve to uspeva uprkos silnim materijalnim teškoćama, za koje zna kragujevačka javnosti, kao i njegove kolege sportisti - spremni da pomognu koliko je moguće. Tako će KKK Radnički organizovati prikupljanje priloga za Aleksandra u poslednjem kolu kada proslavlja titulu prvaka - u nedelju 10. aprila od 17 časova. Poziv sugrađanima da ispune halu Jezeru uputio je predsednik KKK Radnički Nikola Lončar. - Aleksandar ima zadivljujuće uspehe kao sportista, ali njegov konačni cilj je - da stane na noge i prohoda! Pomoći ćemo koliko možemo kao KKK Radnički

* * *

Podsećamo i ovom prilikom da plivanje predstavlja svojevrsnu terapiju za Aleksandra, pa ponavljamo apel njegove porodice koji upućuje javnosti da, u skladu sa sopstvenim mogućnostima, pomognu dalje lečenje, a time i nastavak takmičenja - do ostvarenja konačnog životnog cilja koji je sam Aleksandar definisao: da stane na noge i prohoda!

Aleksandar Prijović je rođen 4. marta 1996. godine u Priboju na Limu, gde je sa roditeljima i starijom sestrom živeo do pre deset godina kada su se preselili u Kragujevac.

Već 19 godina živi sa spinom bifidom, urođenim deformitetom kičmenog stuba i kičmene moždine, odnosno defektom neuralne tube. Delimično je paralizovan i 100% inkontinentan. Kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

Do sada su iscrpljene sve mogućnosti za lečenje koje postoje u Srbiji, pa je pronađena mogućnost lečenja u inostranstvu najnovijim metodama transplantacije matičnih ćelija. Međutim, porodica Prijović nije uspela da prikupi ceo iznos već samo polovinu, pa je Aleksandar imao pola terapije.

Uz iskrenu veru u dobrotu ljudi, porodica Prijović se svima unapred zahvaljuje na dalju nesebičnoj pomoći.

  • Broj računa za dinarske uplate je: 908-16001-87
  • Poziv na broj: 53-102-0004807/2
  • Primalac: Jelena Prijović (Aleksandrova majka)
  • Svrha uplate: Za Aleksandrovo lečenje

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html