Prvenac kadeta KKK Radnički - savladan Zemun

Prvenac kadeta KKK Radnički - savladan Zemun

Kadeti KKK Radnički savladali su ekipu Zemuna 102:93 (21:28, 24:20, 28:21, 29:24) u utakmici trećeg kola Kadetske lige Srbije. Nakon poraza u prva dva kola na gostovanjima, ovo je trijumf-prvenac Kragujevčana i uspešna premijera pred domaćom publikom u hali Jezero.

Zemunci su uspeli da osvoje prvu četvrtinu sa sedam poena razlike (28:21), ali se nakon toga domaćin iz perioda u period vraćao u igru. Najpre je smanji prednost osvajanjem drugog kvartala (24:20), pa je rezultat posle 20 minuta nadmetanja bio 45:48.

Nakon povratka iz svlačionice, trener domaće ekipe uspeo je da razgali svoje pulene koji prave rezultatski preokret. Radničkom najpre pripada treći period 28:21, pa posle 30 minuta vodi 73:69. Nisu oborili tempo domaći igrači ni u završnoj deonici, pre svega pojačanom odbranom stvaraju prednost od pet poena (29:24), za prvi trijumf u najvišem nacionalnom rangu za kadete - 102:93.

Među igračima Radničkog naročito se izdvojio Nemanja Nikolić (dres 7) koji je ostvarenim indeksom 37 bio najkorisniji igrač utakmice. Ubeležio je 27 poena, sedam asistencija, pet skokova i iznudio šest prekršaja protivničkih igrača. Sjajnu partiju pružila je i četvorka dvocifrenih strelaca koju je predvodio Boris Ristanović sa dabl-dabl učinkom - 17 poena i 12 skokova, Lazar Radojević je upisao 16 poena, Janko Zorbas 13, a Nemanja Nikolić (dres 10) 12 poena. Među strelcima bili su još: Filip Milosavljević - devet, David Popović - pet, Nikola Spasojević - tri poena.

U sastavu Zemuna dominantan je bio tandem Lukić (30 poena, deset skokova)-Kovačević (28 poena).

IZJAVA AKTERA

Nemanja Nikolić, MVP KKK Radnički

- Čestitam saigračima pre svega na pobedi, kao i Zemunu na fer i korektnoj odbrani. Protivnici su maltene vodili celu utakmicu, ali je presudila naša dobra odbrana u drugom poluvremenu, kao i dobro trčanje. Time smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Predstoji nam teška utakmica u Beogradu protiv Crvene Zvezde gde ćemo, nadam se, ponoviti drugo poluvreme iz našeg Jezera.

Srđan Ivanović, trener KKK Radnički

- Na početku utakmice smo ispoštovali sve dogovore iz svlačionice i to je dalo rezultat. Posle početnog vođstva došlo je do blagog opuštanja, pre svega u odbrani. To su gosti iz Zemuna iskoristili i došli u osetnije vođstvo. Škripalo je najviše u zagrađivanju koša, odnosno skoku u odbrani. Kada smo to rešili i zaigrali sigurnije u napadu, uspeli smo da se vratimo rezultatski i na odmor otišli sa tri poena zaostatka. U drugom delu smo zaigrali još angažovanije u odbrani i posle nekoliko laganih poena iz kontranapada došli u vođstvo koje nismo ispuštili do kraja. Želim ovim putem da čestitam i svojim igračima i ekipi KK Zemun na sjajnoj utakmici, na fer i korektnoj borbi.

Posle tri kola, Kragujevčani su među ekipama od četvrtog do sedmog mesta sa skorom 1-2

U četvrtom kolu KKK Radnički gostuje trenutno prvoplasiranoj beogradskoj Zvezdi (sreda 18. novembar). Već naredne subote 21. novembra u halu Jezero dolazi čačanski Borac, poslednjeplasirana ekipa, bez pobede u tri kola. Početak ove utakmice zakazan je za 17 časova.

STATISTIKA

KALENDAR TAKMIČENJA

Foto: KKK Radnički/Nebojša Raus

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html