SPD Radnički: Vesti, 19. 2. 2021.

SPD Radnički: Vesti, 19. 2. 2021.

Odbojka

Magični Radnički „počistio“ Vojvodinu na putu do finala Kupa Srbije

Magični Radnički „počistio“ Vojvodinu na putu do finala Kupa Srbije | OK Radnički Kragujevac

Posle pune dve godine, odbojkaši Radničkog ponovo će igrati u finalu Kupa Srbije. To je epilog fantastičnog polufinalnog dvomeča između Kragujevčana i branioca trofeja novosadske Vojvodine NS seme, u kome je ekipa Dragana Kobiljskog nakon poraza u prvom duelu od 1:3, u revanšu na parketu svog SBB Jezera uspela da načini veliki podvig i trijumfuje sa maksimalnih 3:0 (25:23, 25:21, 31:29), pa će se tako 14. marta boriti za trofej namenjen pobedniku nacionalnog Kupa.

Ni veliki majstor trilera Alfred Hičkok ne bi mogao da režira ovako uzbudljiv meč, kakav je viđen na parketu kragujevačkog SBB Jezera. Čitava polufinalna serija između Kragujevčana i Novosađana stala je u završnicu trećeg seta, u kojoj su učenici Dragana Kobiljskog posle šest meč lopti konačno uspeli da slome otpor svog velikog rivala i izbore plasman u finale najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

Detaljnije


Rukomet

Kragujevčanke ostale bez završnog turnira

Kragujevčanke ostale bez završnog turnira | Rukometni klub Radnički

Rukometašice Radničkog nisu uspele da se plasiraju na završni turnir Kupa Srbije, pošto su u četvrtfinalnom meču poražene na svom terenu od ekipe Naise iz Niša rezultatom 32:36, poluvreme 17:15.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 10 i Katarina Stepanović sa 5 pogodaka, dok su kod gošći najraspoloženije bile Srna Sukur i Ivana Gakidova sa po 8 postignutih golova.

Detaljnije 

Rukometašice Radničkog se nakon ove utakmice okreću prvenstvu, gde u subotu 20. februara gostuju ekipi Železničara u Inđiji u okviru 11. kola Superlige za žene. Početak utakmice je zakazan za 19:30 časova.

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen video-link sa direktnim prenosom utakmice:

Košarka

Loše šutersko veče Kragujevčana u valjevskoj Hali sportova

Loše šutersko veče Kragujevčana u valjevskoj Hali sportova | KKK Radnički Kragujevac

Košarkaši Radničkog poraženi su na gostovanju valjevskom Metalcu u utakmici 22. kola Košarkaške lige Srbije – 63:72 (16:20, 15:16, 18:15, 14:21).

Izostanak glavnog košgetera Andreje Stevanovića, koji je na prethodnoj utakmici sa OKK Beogradom obnovio povredu skočnog zgloba, značajno se odrazio na napadački učinak ekipe trenera Ivice Vukotića na ovom gostovanju, čemu u prilog govori i brojka od samo 63 postignuta poena. Posebno je zabrinjavajući bio šut sa distance Kragujevčana, koji je iznosio mizernih devet odsto (2/22).

I pored više nego slabog napadačkog izdanja, Šumadinci su dostojno parirali domaćinu u većem delu susreta, a posustali su u poslednja tri minuta utakmice, kada su dopustili svom rivalu da stekne nedostižnih deset poena prednosti.

Detaljnije


Vaterpolo

Ruska Baltika ponovo u Kragujevcu

Ruska Baltika ponovo u Kragujevcu | KVK Radnički

Treću godinu zaredom, ruski tim Baltika iz Sankt Peterburga stigla je na pripreme u Kragujevac, gde će se za nastavak sezone spremati kroz sparinge sa vaterpolistima Radničkog.

Reč je o jednom od trenutno najboljih ruskih sastava, koji je u nacionalnom Kupu nedavno osvojio treće mesto, dok u šampionatu zauzima četvrtu poziciju.

Odmeravanje snaga sa ruskom ekipom biće značajno za kragujevačke vaterpoliste, koje za desetak dana očekuje početak drugog dela sezone. Šumadinci već mesec dana nisu u punom sastavu zbog velikog broja igrača u reprezentativnim selekcijama, a trener Uroš Stevanović još uvek ne može da računa na Strahinju Rašovića koji se nalazi na pripremama reprezentacije Srbije, dok Aleksa Ukropina i Nikita Krug igraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom, odnosno Rusijom.

Detaljnije

SPD RADNIČKI

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac SPD Radnicki logotip

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html