Šumadija uznapredovala, Radnički potonuo u 20. kolu

Šumadija uznapredovala, Radnički potonuo u 20. kolu

kkk-slo pnm

Košarkašice Šumadije iz Kragujevca zabeležile su sedmu pobedu u prvenstvu Srbije pošto su u utakmici 20. kola kao gošće savladale Bor rezultatom 81:62 (25:15, 14:20, 25:14, 17:13). Bor je ostao bez pobede.

Utakmica je odigrana pred oko 200 gledalaca u hali sportova u Boru.

Šumadija je od početka meča preuzela rezultatsku prednost i već u prvoj četvrtini stekla dvocifrenu prednost. Međutim, domaći tim je zaigrao mnogo bolje u drugoj četvrtini i vratio rezultatsku klackalicu u meč, pa je Šumadija na kraju prvog poluvremena imala četiri poena viška - 39:35.

Gošće su u prvoj polovini trećeg perioda stekle desetak poena prednosti, a čini se, ključnu razliku napravile u finišu četvrtine kada su vezale sedam poena za vođstvo 64:49.

Kragujevčanke su postigle prvih devet poena u poslednjoj četvrtini, uspele da skoro pet minuta sačuvaju svoj koš i definitivno otklone sve dileme oko krajnjeg pobednika.

U pobedničkom timu Radović je bila najefikasnija sa 21 poenom, uz 15 skokova, Prvulović je postigla 19, Matović 14, Ćulafić 12, a Mršić 10.

U ekipi Bora Nikpaljević je postigla 25 poena (8 skokova), Piljević 13 (8 skokova), a Stamenković 10.

Bor u narednom kolu gostuje Studentu u Nišu, dok Šumadija dočekuje Vrbas.

STATISTIKA


Košarkašice Vršca Swisslion savladale su kao gošće Radnički u Kragujevcu u utakmici 20. kola prvenstva Srbije rezultatom 71:69 (18:21, 22:15, 18:15, 13:18). Vršac je ostvario 12. pobedu i ostavio nadu za plasman u plej-of, dok je Radnički doživeo 14. poraz i smanjio šanse za opstanak.

Utakmica je odigrana pred oko 150 gledalaca u hali "Gordana Bogojević".

Kragujevački tim je ušao u ovaj meč pojačan za Ivanu Grubor i Mariju Jugović, dok se u tim Vršca posle povrede vratila Žaklina Janković.

Prvih 20 minuta protekli su u rezultatski ravnopravnoj utakmici, gde je viđeno čak 11 promena rezultata.

Vršac je početkom trećeg perioda napravio seriju 11:2 i poveo sa 51:38. Radnički je do isteka treće četvrtine uspeo da prepolovi zaostatak, da bi sa osam vezanih poena početkom poslednje četvrtine prešao u vođstvo 59:58. U neizvesnoj završnici domaćin je sa linije penala poenima Stevanović poveo sa 67:67. Izjednačenje je donela Marina Mandić trojkom, da bi ista igračica sa linije slobodnih bacanja svom timu donela prednost 69:67. Posle poena Cvetanović za 69:69 poene odluke postigla je Bošnjić.

U redovima Vršca Marina Mandić je postigla 23 poena, Anđela Radović 21, a Žaklina Janković 15.

Radnički je u ovom meču predvodila Milica Cvetanović sa 26 poena i deset skokova, a 13 poena postigla je Bojana Stevanović.

Kragujevčanke u narednom kolu gostuju Crvenoj zvezdi, dok Vršac dočekuje Kraljevo.

STATISTIKA  

Izvor: Košarka 24

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html