Šumadincima pobeda i aplauz u Kosovskoj Mitrovici

Šumadincima pobeda i aplauz u Kosovskoj Mitrovici

Sa prvog od tri gostovanja u nizu, Kragujevački košarkaški klub Radnički vraća se upisavši 19. pobedu - u Kosovskoj Mitrovici savladana je Trepča 100:90 (28:22, 20:26, 31:17, 21:25), u 19. kolu Druge lige-Zapad 2.

Susret mitrovačke i kragujevačke ekipe u potpunosti je opravdao epitet derbija kola. Dve najboljeplasirane ekipe u ligi pokazale su se u najboljim izdanjima, sa jednako snažnim motivima da dođu do trijumfa. Domaćin je žarko želeo revanš za težak poraz u Jezeru (100:64), kao i da bude prva ekipa koja bi porazila prvaka takmičenja. Međutim, nadjačala je motivacija gostiju - iako je rešen status prvaka, puleni trenera Milojevića su utvrdili naredni cilj sezone - ostati bez poraza do kraja.

Najnoviji trijumf, 19. u nizu, ostvaren je zahavljujući objektivnom kvalitetnijem sastavu iz kojeg su se ove večeri posebno nametnuli Marko Šamanović sa čak 38 poena i Đorđe Milosavljević sa jednako visokim učinkom od 31 poena. Kad se tome doda i 16 poena Nemanje Kneževića, eto enigme koju domaća ekipa nije uspela da razreši. Svoj doprinos pobedi kao poenteri pružili su: Aleksa Vasilić - sedam, Stefan Arnaut - šest, Filip Milosavljević - dva poena.

Iako je cilj sezone ostvaren, kragujevački košarkaši su sa nesmanjenom žestinom odigrali i 19. meč za šta im trener Nenad Milojević i posredstvom klupskog sajta odaje priznanje.

Milojević: Izuzetno teška utakmica, vrlo neugodno gostovanje. Protivnik je ovaj meč vrlo ozbiljno shvatio, pa su utakmicu igrali svi igrači koje su imali na raspolaganju. Pripremili su se da nam nanesu prvi poraz, ali mi smo odigrali još jednu dobru utakmicu. Od početka smo stekli prednost, imali smo i dvocifrenu razliku, da bi u drugoj četvrtini domaćin, uz pomoć publike, došao do egala. U drugom delu smo dakle počeli "od nule", ali tada je došao do izražaja naš rad na treninzima i priprema za ovu utakmicu. Bolje smo fizičke spreme i to smo iskoristili, odigrali smo jaču odbranu, odličan napad, pa je rival poklekao. Opet smo obezbedili dvocifrenu razliku, što smo održali do kraja. Izbegli smo neizvesnu završnicu, za šta pohvaljujem sve igrače i čestitam im novu pobedu.

Najubojiti adut Kragujevčana na parketu Trepče bio je Marko Šamanović koji ističe da su pripreme za ovaj meč tekle kao da se tek rešava pitanje osvajača titule. Samo takvim pristupom bilo je moguće doći do pobede jer je rival bio jedna od najboljih ekipa u ligi, smatra Šamanović.

Šamanović: Čim smo ušli u salu dočekani smo srdačno od strane domaćina, ali smo videli da nam neće biti lako, počev od uslova za igru - sala u kojoj se igra je mala i atipična jer je teren dosta manji, koševi su niži. Trebalo nam je malo vremena da se adaptiramo na te uslove. Mimo toga, jedan od razloga zbog kojeg je bila egal utakmica je to da su domaćini pogađali neverovatne šuteve. U trećoj četvrtini smo krenuli znatno agresivnije, rastrčali smo se po terenu i uz dobru odbranu smo napravili razliku koju smo vešto čuvali do samog kraja utakmice.

Uz očuvanje statusa nepobedive ekipe u ligi, Kragujevčani se iz Kosovske Mitrovice vraćaju sa pozitivnim utsicima i iz ugla gostiju ove večeri.

Milojević: Igrali smo u maloj, uzanoj sali, domaćin je uradio sve da nas izbaci iz koloseka. Ali, momci su imali pravi pristup, odigrali su tačno kako treba na terenu, a van njega su se držali kao pravi sportisti. Nisu podlegli pritiscima, a pošto su nametnuli svoju igru, koja je povremeno bila i atraktivna, domaća publika je to znala da nagradi aplauzom. Na kraju smo aplauzom i ispraćeni, Mitrovčani su ispoštovali prvaka lige i aplauzom ga na kraju ispratili u viši rang.

Šamanović: Prijateljska atmosfera u kojoj smo odigrali našu prvu utakmicu u hali Jezero ponovila se i ove večeri. Pohvaljujem ekipu iz Kosovske Mitrovice, igrali su fer sve vreme. U ime članova našeg kluba, zahvaljujem se i navijačima Trepče, bili su više nego korektni domaćini. Ko je bio prisutan imao je priliku da uživa u lepoj košarkaškoj predstavi u svakom pogledu.

Nakon ove utakmice, Kragujevčani su lideri lige sa skorom 19-0, a Trepča ostaje na drugom mestu (14-5). 

U narednom kolu, 26. marta KKK Radnički gostuje Kopaoniku, a zatim i Paraćinu. Poslednje kolo igra se u nedelju 10. aprila od 18 časova, tada u Jezero dolazi Basket iz Vrnjačke Banje. 

Dejan Milošević
Foto: KKK Radnički/Slavica Pecelj-Mićić

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html