Tigrice bez plata, uprava obećava rešenje, grad očekuje više od kluba

Tigrice bez plata, uprava obećava rešenje, grad očekuje više od kluba

Zbog teške finansijske situacije u klubu i kašnjenja plata, igračice Ženskog rukometnog kluba Radnički, inače člana Superlige, stupile su u štrajk, odnosno ne idu na treninge. Rukometašice pričaju da su celu polusezonu praktično igrale bez dinara, ali ih je strpljenje izdalo i odlučile su se na ovakav korak.

Iz uprave kluba obećavaju da će problem biti rešen što je pre moguće i da će zarade biti isplaćene najkasnije do kraja meseca.

Prema rečima Marije Lojpur, kapitena Radničkog, od avgusta od uprave traže da se reši problem njihovih zarada, ali nema odgovarajućih reakcija.

- Imamo velike probleme, igramo bez plata, teško je izdržati takvu situaciju. Pojedine igračice koje nisu iz Kragujevca još su u težoj situaciji. Prinuđene su da ih roditelji izdržavaju i plaćaju troškove - priča Marija Lojpur.

Zato su nedavno odlučile da prekinu sa treninzima, čime je u pitanje dovedena i spremnost za nastavak sezone koja počinje 21. januara. Pojavile su se i informacije da su rukometašice zatražile smenu uprave i vanrednu sednicu Skupštine kluba, najkasnije do 15. decembra.

- To nije tačno, to su dezinformacije i podmetanja. Mi jedino tražimo da nam klub isplati naše zarade - pojašnjava kapiten Lojpur.

Predsednik Skupštine ŽRK Radnički i čelnik Upravnog odbora kluba Goran Stanišić potvrđuje da rukometašice nisu primile plate, ali da ima obećanja iz gradske uprave da će novac na račun kluba biti uplaćen najkasnije do kraja meseca.

- Nikada se do sada nije desilo da nemamo za plate, ali se nadam da će uskoro biti uplaćen novac. Razgovarali smo sa igračicama i verujemo da će se stanje ubrzo srediti - kaže Goran Stanišić.

On, ipak, napominje da su se zbog loše finansijske situacije u klubu pojavile i neke "zakulisne igre". Kaže da su "neki ljudi sa strane", čija imena ne želi da pominje, lošu finansijsku situaciju u klubu hteli da iskoriste kako bi uneli razdor i pokušali da preuzmu upravljanje klubom.

Inače, Ženski rukometni klub Radnički bio je šampion države prošle i pretprošle godine, a osvojili su u Kup Srbije.

ČEKAJU SAMO GRAD

Prema rečima Nikole Uroševića, pomoćnika gradonačelnika za sport, narednih dana će biti uplaćen deo obaveza grada za ŽRK Radnički.

On, međutim, napominje da klubovi ne treba da čekaju samo pare iz gradske kase, već bi i sami trebalo da obezbede makar deo prihoda kroz pronalaženje sponzora ili iz nekih drugih izvora.

M. Luković
Izvor: Novosti 

ŽRK RADNIČKI SAJT, FB PROFIL/GRUPA/STRANATVITER 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html