U KKK Radnički je vreme za podizanje trofeja

U KKK Radnički je vreme za podizanje trofeja

U poslednjem, 22. kolu Druge lige-Zapad 2, Kragujevački košarkaški klub Radnički dočekuje ekipu Basketa iz Vrnjačke Banje. Susret koji će biti uveličan dodelom trofeja i medalja Kragujevčanima - osvajačima prvenstva, zakazan je u hali Jezero za nedelju 10. april od 17 časova.

Nakon 21 runde ovog takmičenja, KKK Radnički je suveren "Zapada 2" sa skorom 21-0, dok je Basket sa minimalnim pozitivnim učinkom 11-10 na šestoj poziciji.

Uz sportski prestiž - preseliti se u viši rang kao neporažena ekipa tokom cele sezone, Šumadinci su ovoj utakmici dali i plemenitu notu - pozivaju na ispoljavanje sugrađanske solidarnosti prikupljanjem priloga za izlečenje mladog plivača Aleksandra Prijovića.

Uoči poslednjeg izlaska na parket u takmičarskom delu sezone i svečarske atmosfere, koju će uveličati predsednik kluba Nikola Lončar svojim prisustvom, šef struke Nenad Milojević i mladi centar Dimitrije Nikolić prave osvrt na sezonu, predstavljaju goste, tumače podršku koju uživaju i naglašavaju humanitarni značaj koji nosi ovaj susret.

OSVRT NA SEZONU 2015/2016

Milojević: Još kad smo se okupili u septembru, dok smo bili "u povoju", imali smo ambicije koje smo jasno postavili ispred sebe - da uđemo u viši rang, da radimo sa mlađim igračima. Jasna nam je bila vodilja, znali smo šta valja da radimo. Na samo završetku lige mogu da kažem da smo potpuno ispunili te postavljene ciljeve. Uspeh iz ove sezone je velika stvar za sve nas u klubu, za sve Kragujevčane jer smo na samom početku ovog košarkaškog projekta pokazali određeni kvalitet - da ovde u Kragujevcu među mladim igračima ima kvalitetnih košarkaša. Ostaje da oni svojim radom stvaraju šansu da postanu pravi igrači, nosioci buduće igre u Kragujevcu. Mladi igrači su postepeno uvođeni u igru, što je zavisilo od njihovog treniranja i vremena na treningu. Podsećam, momci su išli redovno u školu, nisu svi mogli da budu apsolutno posvećeni, ali su iskoristili svoju šansu, što me čini zadovoljnim na kraju sezone. Nadam se pobedi i u nedelju, a pozivam navijače da dođu da im se svima skupa zahvalimo još jednom na praćenju naših utakmica, na izuzetnom bodrenju i kod kuće i na strani. Bez njih mi to ne bismo uspeli i oni imaju veliku zaslugu za sve to.

Nikolić: Pridružio sam se ekipi pred kraj polusezone, a kada sam došao video sam da je sastavljena delom od iskusnih igrača, a delom od mladih. Treninzi su bili odlični, a na kraju sezone mogu da kažem da je godina bila uspešna. Iskusniji igrači su pozitivno uticali na nas mlađe, a našu igru poboljšali smo uz pomoć trenera Milojevića i njegovog pomoćnika Brajkovića.

GOSTI IZ VRNJAČKE BANJE

Kragujevačka publika ove sezone jedino ekipu iz Vrnjačke Banje nije videla u Jezero. Na svom terenu, ekipa Basketa bila je pravi domaćin, a evo utisaka Milojevića i Nikolića.

Milojević: Kad pomenemo ekipu iz Vrnjačke Banje, uvek najpre navedemo utakmicu u gostima i naše navijače. Bili su fenomenalni na toj utakmici! I domaćini kažu da u istoriji Banje i njihove košarke nisu videli takvo navijanje. To je najjači utisak koji smo imali sa tog gostovanja. Basket je ekipa koja ima iskusne igrače, jednostavno znaju da igraju košarku. Nalaze se u gornjem delu tabele, pa to neće da bude utakmica revijalnog karaktera. Ipak, mi smo u pripremi utakmice odradili sve što treba. Nadamo se da ćemo ligu da završimo kako smo i počeli, još jednom pobedom za skor 22-0.

Nikolić: Malo puta sam gledao ekipu iz Vrnjačke Banje. Pred prošli susret sam se lakše povredio, pa nisam išao na to gostovanje. Ali, nadam se da ćemo i ovu utakmicu da završimo pobedom, da tako stavimo pečat na celu sezonu. Nadam se, pred punom halom.

PODRŠKA PUBLIKE I LIDERA KLUBA

Iako nastupa tek jednu sezonu, KKK Radnički se u kragujevačkim okvirima nametnuo i kao najgledanija ekipa u hali Jezero. Košarkaši uživaju široku podršku sa tribina - od organizovanih navijača do ljubitelja košarke koji porodično posećuju Jezero.

Milojević: Ta podrška je klubu veoma značajna jer je prepoznata naša priča od početka sezone, a to je da KKK Radnički sačinjavaju deca iz našeg grada, a igrali su pred navijačima koji su mnogo doprinosili svojim navijanjem. Na terenu smo u svakom momentu svesni da oni navijaju za nas, to nam daje neverovatnu snagu, posebno mladim igračima, poput Dimitrija. San svakog igrača je da igra pred punim tribinama. Moram da napomenem da mi na terenu ne bismo imali ovakav rezultat da nismo imali ovakve uslove za rad. Za to su zaslužni svi članovi kluba zaduženi za taj deo posla, predvođeni prvim čovekom KKK Radnički Nikolom Lončarom. On nije u Kragujevcu, taj teret je pao na neke druge ljude, ali oni su nam omogućili da budemo mirni sa te strane, radili smo u izvanrednim uslovima, pa je ovaj rezultat proizvod svega što se dešavalo u nizu. Nadam se da će u nedelju tribine da budu pune. Svečanost ostavljamo za sam kraj ovog susreta, a pre toga na terenu ćemo se potruditi da odradimo i taj meč kao sve do sada. Želimo neporaženi da "spustimo zavesu" na kraju takmičarske sezone. Sad je vreme da podignemo pehar. Inače, i nakon poslednjeg kola, igraćemo neke utakmice, revijalnog karaktera.

Nikolić: Velika je razlika kada su krcate tribine i kada je prazna hala. Mi smo imali veliku podršku navijača i na gostovanjima i to je bilo od velikog značaja za igrače. Mnogo nam je značilo, na primer, kada smo u Kosovskoj Mitrovici videli nekolicinu navijača koja je samo zbog nas došla iz Kragujevca da nas bodri.

SUGRAĐANSKA POMOĆ PARAOLIMPIJCU

Kao sugrađani. košarkaši i svi članovi KKK Radnički odlučili su da izdvoje priloge za izlečenje Aleksandra Prijovića, mladog i svetski uspešnog plivača iz Kragujevca koga će ugostiti u nedelju. Na taj isti humani čin pozivaju sve ostale Kragujevčane koji odluče da nedeljno popodne provedu u hali Jezero.

Milojević: Utakmica jeste svečana, ali ima i humanitarni karakter, pa pozivam naše Kragujevčane da svojim prisustvom pomognu da jedan naš sugrađanin, divan sportista, što pre ozdravi - što je želja svih nas. Mi ćemo da damo doprinos na svoj način, ali i ovim pozivom publici.

Nikolić: Nadam se da će hala Jezero ovog vikenda da bude puna jer su igrači to zaslužili, svoj deo posla odradili ove sezone, imamo 21 uzastopnu pobedu. Želimo da taj niz maksimalno produžimo, a da radost podelimo sa navijačima. Pritom, učinićemo svi zajedno jedno dobro delo, pomažući našeg Kragujevčanina.

Na svim ulazima hale Jezero biće vidno obeležene humanitarne kutije za izdvajanje priloga, uz koje će biti članovi porodice Prijović i volonteri. Takođe, posetioci će moći da izdvoje priloge i na blagajni, a ukoliko kupe ulaznice očekuje ih i prijatno iznenađenje, kao čin zahvalnosti kluba.

KKK Radnički završava uspešnu sezonu u prisustvu brojnih prijatelja iz Kragujevca i van grada, a pored ostalih, organizovani dolazak u Jezero najavili su čelnici Druge muške regionalne lige-Zapad 2, Regionalnog košarkaškog Saveza Centralna Srbija, Raško-kosovskog košarkaškog saveza, matičnog SD Radnički, kao i članovi FK Radnički 1923 (uzajamne posete fudbalera i košarkaša), ŽKK Radnički, SK MVP, KK Šumadija, SK Foka, KK Sloga (Batočina), deo kolektiva Narodne biblioteke "Vuk Karadžić", Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković"... 

kkk radnicki - sampionski plakat

 

Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html