Za prvu titulu KKK Radnički - učinak 22-0 (VIDEO)

Za prvu titulu KKK Radnički - učinak 22-0 (VIDEO)

Kragujevački košarkaški klub Radnički trijumfom je završio takmičenje u Drugoj ligi-Zapad 2 - u poslednjem, 22. kolu savladao je ekipu Basketa iz Vrnjačke Banje 113:73 (27:21, 29:21, 31:14, 26:17). Kragujevčani su sa 22 pobede (najefikasniji napad lige - 2.069 postignutih, najčvršća odbrana - 1.378 primljenih poena) i formalno prvaci ovog takmičenja u sezoni 2015/2016.

Iako su znatno ranije praktično već obezbedili viši rang, kragujevački košarkaši su ostali dosledni naknadno utvrđenog cilja - da bez poraza postanu prvoligaši. Gosti su u prvoj četvrtini uspevali da pariraju sve do devetog minuta kada su imali egal - 21:21, trojkom Strinkovića (najefikasnijeg igrača sa 14 poena), ključnim sredstvom da ostanak u igri. Ipak, Kragujevčani prave seriju 6:0 za osvajanje tog perioda 27:21 i nagoveštaj onoga što sledi u ostatku susreta, a u toj deonici najistaknuti igrači domaćina bili su Knežević i Arnaut sa po osam poena.

Gotovo tri minuta druge četvrtine KKK Radnički nije dopustio rivalu niti jedan poena, a serijom 7:0 izbili su na 36:15, pa je već u 13. minutu izgubljena takmičarska draž. To ipak nije umanjilo lepotu košarkaške predstave u hali Jezero, samo su gosti, kao dobar sastav, ređe dobijali priliku da dođu do izražaja, dok su domaćini odmakli za još osam poena (29:21) do kraja prvog poluvremena koje je završilo rezultatom 56:42. Basket se trojkama i dalje održavao u igri i bio bolji u realizaciji (6-3), ali je ekipa Nenada Milojevića u svim ostalim elementima bila superiorna - asistencije 11:4, skokovi 26:13, bacanja 21:2...

Drugi deo susreta doneo je lepršavu košarku Kragujevčana koji su se manirima nepobedivih opraštali od ovog ranga. Ritam nije obaran ni jednog trenutka iz punog poštovanja prema nešto manje od hiljadu posetilaca koji su došli da pozdrave šampione iz prestonice Šumadije i uživaju u ovoj igri. Drugo poluvreme je osvojeno još ubedljivije 57:31, pa je završnom visokom pobedom (+40) stavljen pečat na učinak iznad svih očekivanja u prvoj sezoni postojanja KKK Radnički.

U ovom 22. trijumfu naročito uspešne role odigrao je tandem Stefan Arnaut (indeks 33)-Đorđe Milosavljević (indeks 30) koji su postigli po 19 poena. Čak sedmorica igrača iz pobedničkog sastava imali su indeks korisnost preko 10: Nemanja Knežević ih je predvodio sa ubeleženih 17 poena, Dimitrije Nikolić je dao 15, Marko Šamanović 11, a Boris Ristanović deset poena. Strelci su bili i Aleksa Vasilić - osam poena, Janko Simić - šest, Luka Tomašević i Lazar Radojević - po četiri poena.

Najefikasniji igrač ove utakmice bio je Strinković iz Basketa sa 27 poena, a od njegovih saigrača istakli su se Crnoglaca sa 19 i Gudžić sa 15 poena.

STATISTIKA 

Utakmici je prisustvovao predsednik kluba Nikola Lončar koji je ovim svečanim povodom doputovao iz Madrida. U izjavi za klupski sajt, prvi čovek kragujevačkog kluba ocenjuje pređeni put od određivanja do ostvarenja cilja, ističe razvoj mlađih kategorija uz prvi tim, i pruža naznake narednog kratkoročnog cilja KKK Radnički.

VIDEO

Po završetku utakmice, košarkašima KKK Radnički uručeni su trofej i medalje kao osvajačima prvenstva u sezoni 2015/2016 u Drugoj ligi-Zapad 2.

Utakmica je imala i humanitarni značaj, prikupljani su prilozi za ozdravljenje paraolimpijca, plivača Aleksandra Prijovića. 

VIDEO

Za šampionski sastav sledi aktivan predah - već u ponedeljak, u okviru interne klupske akcije "Više od igre", posetiće Fijat, a narednog dana biće gosti Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković" gde će odigrati inkluzivnu utakmicu sa učenicima te institucije. U utorak uveče, od 20 časova i 30 minuta igraće prijateljsku utakmicu protiv Borca iz Čačka, ekipe koja je preko Košarkaške lige Srbije obezbedila nastup u Super ligi Srbije. 

SNIMAK PRVOG POLUVREMENA



SNIMAK DRUGOG POLUVREMENA

Foto: Zoran Đorđević
Snimatelj, montažer: Aleksandar Radojičić 
Dejan Milošević

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html