Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement
  • Advertisement

 
 

Aleksandra Ninković Tašić

21.02.2018

Pogled na ideal, idealizam, opšte dobro

Prvi Prvi na Skali
http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html https://tijana.rs/ http://prviprvinaskali.com/clanci/o-gmo.html

Koliko je važno razumeti jednostavnost i dobrotu naših velikana govore dve slike. Jednu mi je otkrila draga Olivera Skoko tokom razgovora o Prediću.

NARODNI MUZEJ ZRENJANIN: DAKLE, VI STE TAJ UROŠ PREDIĆ?U njegovom legatu se čuvaju mnoge vizit-karte koje je dobijao. Na njima je često beležio neki svoj komentar. Jedna pripada čoveku, kome danas ne ulaze u trag, a pored imena na kartici zapisane su brojne titule i zvanja. Predić ispod dopisuje - Pa šta?

Pupin 1919. u zahtevu za izdavanje američkog pasoša, pored zanimanja ne piše dr, akademik, naučnik, profesor ili predsednik naučnog udruženja ( što sve u tom trenutku jeste), već piše - zemljoradnik.

Tako izgleda pogled na ideal, idealizam, opšte dobro. Interesi žive na drugom mestu.PS: Ovde se među velikane upisuje pravi genije, naš savremenik Bojan Sudžić. I dr i profesor Univerziteta i šef dirigent simfonijskog orkestra RTS-a, u krvi od Nenadovića i Paštrovića, a peva srcem Jeremija Krstić. To je ta mera velikog čoveka.


OBRAZOVNO-ISTRAŽIVAČKO DRUŠTVO MIHAJLO PUPIN SAJTFB STRANA 


PRVI PRVI NA SKALI Aleksandra Ninkovic Tasic

BIOGRAFIJA
ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar