Povodom zagađenja Lepenice: MUP identifikovao počinioca, istraga u toku

Povodom zagađenja Lepenice: MUP identifikovao počinioca, istraga u toku

Za Kragujevčane nije iznenađenje da se u Lepenicu neovlašćeno ispuštaju svakovrsni otpadni materijali. Jučerašnji istovar građevinskog otpada u ovu reku, međutim, izazvao je pažnju nadležnih zahvaljujući snimku postavljenom na društvene mreže.

Snimak mobilnim telefonom na kojem se vidi kako se iz kamiona izliva otpadni materijal u korito Lepenice uzbunio je mnoge na društvenim mrežama, do mere da su konačno morali da reaguju i zvanični organi lokalne samouprave.

Biljana Spasić-Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga:

- Na terenu su istoga trenutka izašle obe ekološke inspekcije, i gradska i republička, izašla je vodna inspektorka, koja je nadležna za vodotokove, pozvali smo MUP, tu je bio gradonačelnik, bila sam ja - izvršili smo uviđaj. Videli smo da je određena količina nekog materijala rasuta u korito reke Lepenice.

Nedeljni ekološki akcident ostao bi u senci poput mnogih sličnih da neformalna javnost na društvenim mrežama nije neuobičajeno energično reagovala.

Dejan Milošević, pokretač portala Prviprvinaskali.com:

- To je prednost društvenih mreža. Ako se neko pitanje otvori momentalno i zadire direktno u interes građana, kao što je zaštita životne sredine, ukoliko nadležni ne izađu to bi značilo praktično da oni ignorišu taj problem. To nijednoj racionalnoj vlasti ne odgovara.

Biljana Spasić-Stošić:

- MUP je identifikovao počinioca, koji je dao izjavu. Istraga je u toku. Ovo je trenutak da podsetimo sve građane da je nulta tolerancija za zagađenje životne sredine i da zamolimo građane da nam takve slučajeve prijavljuju. Država će reagovati istoga trenutka.

Most na reci Lepenici (Cvetojevac, Kragujevac), 18. 1. 2021.

Most na reci Lepenici (Cvetojevac, Kragujevac - 18. 1. 2021); foto: Prviprvinaskali.com

Ovim povodom oglasila je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović koja traži da se kaznenom politikom spreči ovakvo ponašanje neodgovornih pojedinaca i firmi.

Prilog: Vesti u 18h, 19. 1. 2021. (snimak od 23:06)

Branko Vukašinović
Izvor: Prva TV

 

ARHIVA PPNS

REPUBLIČKI INSPEKTOR PODNEO PRIJAVE ZBOG ODLAGANJA OTPADNOG MULJA U LEPENICU


IZRUČIVANJE OTPADA U LEPENICU PORED MOSTA NA ULASKU U CVETOJEVAC (VIDEO)

KRAGUJEVČANI INICIRALI, JKP ŠUMADIJA UKLONILA DIVLJU DEPONIJU U ŠUMARICAMAPRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari