Republički inspektor podneo prijave zbog odlaganja otpadnog mulja u Lepenicu

Republički inspektor podneo prijave zbog odlaganja otpadnog mulja u Lepenicu

Nakon poziva upućenog inspekciji Ministarstva zaštite životne sredine da se sa obale reke Lepenice, na području grada Kragujevca, nezakonito odlaže velika količina otpadnog mulja u reku, ministarstvo je odmah reagovalo i poslalo republičkog inspektora na teren.Snimak: D. N/Prviprvinaskali.com

Posle izvršenog uviđaja inspektor je obavestio nadležne službe grada Kragujevca, na čelu sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem. Službe su u pratnji službenika MUP-a izašle na teren, gde su nakon izvršenog uviđaja i sačinjenog zapisnika podnele prijave protiv odgovornih lica.

Povodom ekološkog zločina na reci Lepenici reagovala je i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i poručila da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih.

- Prošlo je vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno. Današnji primer bahatosti i neodgovornog odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku - istakla je Vujović.

Ministarka je navela da očekuje da odgovorna lica budu najstrožije kažnjena i dodala da je za adekvatno reagovanje u ovakvim situacijama izuzetno važna koordinacija svih nadležnih institucija, što se, kako je navela, u slučaju Lepenice pokazalo kao ključno.

-Ulažemo velika sredstva i napore kako bi zaštitili naše reke, a ovakvi postupci pojedinaca su nedopustivi. Pozivam sve građane da čuvaju životnu sredinu i da prijave svaki nezakonit čin koji dovodi do njenog narušavanja - rekla je ministarka Vujović, objavljeno je danas na sajtu Ministarstvo zaštite životne sredine.

Podsećamo, izručivanje otpada u Lepenicu pored mosta na ulasku u Cvetojevac (naselje na teritoriji Grada Kragujevca), sugrađanin D. N. snimio je u petak 15. januara 2021. godine i dostavio našem udruženju.

Zabeleženo je izručivanje "otpada, mulja", kako se čuje na snimku (traje 1:52), a to učinjeno iz kamiona registarske tablice BG-2041-GJ.

Detaljnije:

IZRUČIVANJE OTPADA U LEPENICU PORED MOSTA NA ULASKU U CVETOJEVAC (VIDEO)PRILOG RTK


ARHIVA PPNS

KRAGUJEVČANI INICIRALI, JKP ŠUMADIJA UKLONILA DIVLJU DEPONIJU U ŠUMARICAMAPRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Sumadija
    18.01.2021

    Da l je moguce da je "nepoznat" ..Moguce da je nepoznato kome nije dao malo da podmaze..Jadni moji sugradjani,vlast nam je korumpirana i neotesana.

Dodaj komentar

Facebook komentari