Izručivanje otpada u Lepenicu pored mosta na ulasku u Cvetojevac (VIDEO)

Izručivanje otpada u Lepenicu pored mosta na ulasku u Cvetojevac (VIDEO)

Izručivanje otpada u Lepenicu pored mosta na ulasku u Cvetojevac (naselje na teritoriji Grada Kragujevca), sugrađanin D. N. snimio je u petak 15. januara 2021. godine i dostavio našem udruženju.

Zabeleženo je izručivanje "otpada, mulja", kako se čuje na snimku (traje 1:52), a to učinjeno iz kamiona registarske tablice BG-2041-GJ.Nezvanično saznajemo da ova loša praksa nije usamljena, da se više kamiona smenjuje u pražnjenju mulja, kao i da je počinilac jedna privatna firma.

Snimak će biti prosleđen nadležnima i biće zatražen zvanični odgovor šta je preduzeto.

Odlukom o održavanju čistoće na teritoriji Grada Kragujevcana javnim površinama nije dozvoljeno, pored ostalog, istovaranje van deponije: zemlje, otpadnog građevinskog materijala, industrijskog i zanatskog otpada, šljake, šuta, ambalaže i drugog otpada, kao i izručivanje otpadne vode van mesta koja su za to određena i izbacivanje zemlje

Novčanom kaznom od 50.000 do 1.000.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice, kao izvođač građevinskih i ostalih radova, odnosno od 2.500 do 75.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu, ako:

  1. postupi suprotno odredbama člana 23. stav 1. tačke 2, 3, 5, 6. i 7 ove odluke;
  2. prilikom prevoza rasipa laki i rastresiti materijal, ogrev, građevinski materijal ili tečne materije, kao i ako ne očisti ili ne opere javnu površinu posle njihovog utovara, ili istovara (član 24);
  3. kada prilikom orezivanja i seče drveća, održavanja travnjaka, popravke puteva i obavljanja drugih radova na javnim površinama ne upozori na bezbednost korisnika javne površine, kao i ako ne ukloni materijal i otpatke ili ne očisti javnu površinu odmah po završenom poslu (član 25).

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana kazniće se preduzetnik novčanom kaznom od 5.000 do 250.000 dinara.

Podsećamo, zahvaljujući reakciji sugrađana koji su nam takođe prosledili snimak, letos je otkrivena divlja deponija u Šumaricama, nakon čega je JKP Šumadija uklonilo smetlište.

Sada je slučaj brutalniji prema životnoj sredini.


ARHIVA PPNS

KRAGUJEVČANI INICIRALI, JKP ŠUMADIJA UKLONILA DIVLJU DEPONIJU U ŠUMARICAMAPRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Viki
    20.01.2021

    Ista firma radice i čišćenje korita Lepenice, ko ce onda biti nadlezan...svi u gradu znamo ko stoji iza njih

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html