Tajna Nikole Tesle - neiscrpni izvor energije

Tajna Nikole Tesle - neiscrpni izvor energije

Sunce zrači elektro magnetske zrake koje u obliku neutrona dolaze na zemlju. Ovo zračenje je u nauci poznato kao kosmička energija. Nikola Tesla ju je dugo istraživao i tvrdio da se ona može pretvoriti u električnu.

Nikola Tesla: Koje je tajne odnijeo u grob?
Nikola Tesla: Koje je tajne odneo u grob?

U američkom gradu Kolorado Springs Nikola Tesla je izgradio toranj u kome je ugradio pretvarač ili konvektor kosmičke energije u električnu. Na vrhu tornja se nalazila metalna kugla koja je proizvodila munje duge i do nekoliko kilometara. 1901. godine je korištenje kosmičke energije prijavio patentnom zavodu u Njujorku kao patent brojem 685 957.

Klaus Jebens, izumitelj iz Hamburga je predsednik nemačkog društva za slobodnu energiju. Pripremajući materijal za knjigu istraživao je arhivu svoga oca Johanesa Jebensa, koji je bio takođe izumitelj i predsednik "Nemačke izumiteljske i patentne kuće" u Hamburgu. Tu je pronašao jednu tajnu fasciklu u kojoj je njegov otac opisao svoj put u Ameriku 1930. godine. Tako je otkrivena tajna čuvana 71 godinu.

Kozmos - neograničen izvor električne energije?
Kosmos - neograničen izvor električne energije?

Susret s Teslom

- Moj otac je 1930. godine pozvan od Tomasa Edisona da dođe u Njujork. Edison je bio počasni član ’Nemačke izumiteljske i patentne kuće’ u Hamburgu i moj otac je hteo da mu lično uruči počasnu povelju. Putovao je brodom ’New York’, objašnjava Klaus Jebens. Na brodu je upoznao čoveka pod imenom Petar Savo koji mu je rekao da bi u Njujorku trebalo svakao da poseti njegovog strica Nikolu Teslu.

- Kada je moj otac završio posetu Edisonu, Tesla ga je pozvao u svoju hotelsku sobu u Njujorku. Tu su proveli celi dan razgovarajući o patentima. Posle završenog razgovora, Tesla je pitao mog oca da li ima još jedan dan vremena jer je želio da mu nešto pokaže i demonstrira, ali o tome ne sme dalje da govoriti. Moj otac je pristao i obećao da o tome neće nikome pričati, nastavlja Klaus Jebens.

Auto na kosmičku energiju

Sledeći dan su otišli vozom iz Njujorka za Bafalo. U predgrađu Bafala u jednoj garaži stajao je luksuzni auto tada poznate marke "pierce arrow". Tesla je iz kofera izvadio kutiju veličine 70x15x20cm i rekao mehaničaru da je montira na instrumental tablu automobila i spoji sa dva kabla koja su se tu nalazila.

- U međuvremenu je Tesla mom ocu pokazao celi automobil iz kojeg je bio izvađen benzinski motor i ugrađen 80KS elektromotor firme "Westinghaus", priča Klaus Jebens. Auto je imao dugu antenu. Posle pola sata mehaničar je završio ugradnju kutije. Tesla je gurnuo dva štapića u kutiju i motor je počeo da radi bez ikakvog dodatnog izvora energije.

Klaus Jebens, izumitelj iz Hamburga
Klaus Jebens, izumitelj iz Hamburga

Tesla je rekao mehaničaru da ih odveze do Nijagarinih vodopada gde je hteo da pokaže njegov izum, prvu hidrocentralu na svetu. Ušli su u auto i vozili su se potpuno bešumno od Bafala do Nijagarnih vodopada, oko 45km.

- Moj otac je video na kilometar satu da na mestima gde je put bio ravan auto postiže brzinu do 130km/h. U toku vožnje Tesla je rekao mome ocu: Ovaj konvertor ima toliko puno energije da može da snadbe strujom još jednu stambenu zgradu!

- Posle su se istim putem vratili u Bafalo, a Tesla je pre nego što je otputovao u Njujork, izvadio kutiju iz automobila i stavio u svoj kofer, nastavlja Klaus Jebens. - Njemu je pošlo za rukom da napravi konvertor i kosmičku energiju pretvori u električnu energiju.

Nikola Tesla
Nikola Tesla

Tesla i CIA

U leto 1931. godine, na njegov rođendan, Tesla je svog rođaka Petra Savu provozao oko grada Njujorka. Novine su pisale da se Tesla vozi u nekom misterioznom automobilu koji nema auspuha. Tajnu oko konstrukcije konvertora Teslao je odneo u grob. - Saznali smo da su nakon Tesline smrti prvi u njegovu sobu ušli agenti CIA-e i odnela sve dokumente i patente koje su tu našli, završava svoju priču Klaus Jebens.

Tesla u svom laboratoriju u Rocky Mountains. Eksperiment s bežičnim prenosom energije
Tesla u svojoj laboratoriji u Roki Mountainsu - eksperiment sa bežičnim prenosom energije

Industrijalac i bankar J. P. Morgan koji je neko vreme finansirao Teslina istraživanja, kada je saznao da on radi na tome da svetu omogući besplatno korišćenje energije, prekinuo je saradnju rekavši: - Gospodine Tesla, kako mislite da mogu da instaliram strujomere!?

Autor: Zoran Simić
Izvor: DW, 30. 4. 2010.


PREPORUKA PPNS

SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM , JUTJUBMIKSKLAUD 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari