U Kragujevcu se sade drvoredne sadnice

U Kragujevcu se sade drvoredne sadnice

Javno komunalno preduzeće Šumadija saopštava da je u novembru počela jesenja sadnja lišćarskih drvorednih sadnica na javnim površinama u gradu, za šta je obezbeđeno 705 sadnica.

Planirano je da se mlade sadnice iskoriste za popunu postojećih i podizanje novih drvoreda, kao i za sadnju u parkovima.

- Novi drvoredi formirani su u ulicama Jovana Cvijića i Dragojla Dudića. U ulici Jovana Cvijića, od ulice Save Kovačevića do ulice Slobode posađena je 41 sadnica japanske trešnje, a u ulici Dragojla Dudića 71 sadnica kuglaste katalpe. Pored toga, izvršena je i popuna postojećih drvoreda novim sadnim materijalom u ulicama Slobode, Lepenički bulevar, 9. maja, Dragana Panića, a u toku je sadnja u ulici Kralja Milana IV, stoji u saopštenju JKP.

Dinamika sadnje odvijaće se u skladu sa vremenskim uslovima, u planu je popuna drvoreda u ostalim naseljima u Kragujevcu.
ARHIVA PPNS "RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari