Dr Tatjana Papić Brankov - Predavanje o GMO

Dr Tatjana Papić Brankov - Predavanje o GMO

Izbor ombudsmana za hranu, osnivanje Komisije za sprečavanje prevara u prehrambenom lancu, nacionalna strategija za ishranu dece, udruživanje farmera, alternativne mreže fer trgovina i ustavna zabrana GMO - rešenja su dileme kako da opstane Srbija bez GMO koja je predložila docent dr Tatjana Brankov na tribini koju su u Kragujevcu organizovali portal Prvi prvi na skali i Društvo pčelara Srbije.

- Mi i bez GMO imamo veliki problem, a uopšte mu se ne posvećuje pažnja koju zaslužuje. Srpski farmeri mogu da se zaštite od GMO, GM hrane i velikog agro-biznisa samo i isključivo putem udruživanja. Svi pokreti koji su se razvili u svetu su veoma važni, ali na njihovom temelju moraju da izrastu takozvane alternativne prehrambene mreže. Neko bi iz našeg agro biznisa mogao da se seti da uključi male proizvođače u fer trgovinu. Takav vid trgovine u svetu ima razvijeno tržište, vredno oko četiri milijarde dolara godišnje. Tu su uključeni mali porizvođači koji ispunjavaju kvalitet proizvoda i rokove isporuke, a zauzvrat dobijaju minimum i premijum cene. To može da bude i naša izvozna šansa jer su takvi proizvodi prepoznati na svetskom tržištu, predočila je Kragujevčanima dr Brankov, angažovana na Ekonomskom fakultetu u Subotici.

USTAVNA ZABRANA GMO - REŠENJE ZA SRBIJUPREPORUKA PPNS

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

DetaljnijePRVI PRVI NA SKALI Ostavimo zemlju nasihe predaka nasoj deci bez GMO

ARHIVA PPNS 

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/DOKUMENTI


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari