Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum - Kragujevac 2022

Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum - Kragujevac 2022

Kragujevac će tradicionalno i ovog septembra biti mesto okupljanja umetnika koji neguju kamernu muziku. Deveti Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum će se ove godine održati od 19. do 22. septembra, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, svi koncerti počinju u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Premijerna pojavljivanja ansambala, izuzetni domaći i inostrani izvođači, standardi kamerne muzike i novi aranžmani obeležiće i ovo izdanje. Festival će svečano otvoriti nastup četvorice klarinetista iz Italije koji prvi put gostuju u Srbiji, dok će Kragujevac druge festivalske večeri ugostiti tri dame iz Austrije. Treće veče po prvi put na Feestivalu donosi instrument harfu u kombinaciji sa gudačkim instrumentima i klavirom, i rezervisano je za Festivalske ansamble Convivium Musicum, koje ovom prilikom čini troje domaćih umetnika uz goste iz Grčke, Rumunije i Velike Britanije. Festival se završava multimedijalnim koncertom i sazvučjem harmonike, klavira i udaraljki.

VIŠE PREMIJERA OBELEŽIĆE DEVETI FESTIVAL CONVIVIUM MUSICUM (VIDEO)

Izjave:

  • Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu
  • Jovana Radovanović, predsednik Organizacionog odbora Festivala
DETALJNO - OVDE.

Više premijera obeležiće deveti festival Convivium Musicum
Program IX Internacionalnog festivala kamerne muzike Convivium Musicum


Ponedeljak 19. septembar
ITALIJANSKI KVARTET KLARINETA
(Italija)

Utorak 20. septembar
TRIO IMMERSIO
(Austrija)

Sreda 21. septembar
FESTIVALSKI ANSAMBLI CONVIVIUM MUSICUM
(Grčka, Rumunija, Velika Britanija Srbija)

Četvrtak 22. septembar
ANSAMBL SPECTRUM
(Srbija)

Izuzetni umetnici koji čine ovogodišnje ansamble će publiku provesti kroz sve epohe umetničke muzike i prikazati neiscrpnu raznolikost i moć kamerne muzike.

Organizatori su uvereni da će njihovo deveto slavlje kamerne muzike, kao i dosadašnja, ispuniti očekivanja i zadovoljiti ukus domaće publike.

Kao i do sada, Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo sufinansiranje. Podršku devetom izadanju Festivala su pružili i Italijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum, Univerzitet u Kragujevcu, Filološko-umetnički fakultet, Studentski kulturni centar, Muzički centar Kragujevac, Muzička škola "dr Miloje Milojević", Muzička omladina Kragujevca, portal PRVI PRVI NA SKALI i drugi prijatelji Festivala. 

PPNS, 13. 9. 2022.

CONVIVIUM MUSICUM SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM, JUTJUB


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html