Knjaževsko-srpski teatar: Ja od jutra nisam stao

Knjaževsko-srpski teatar: Ja od jutra nisam stao

Premijera predstave "Ja od jutra nisam stao", po tekstu Une Vizek i u režiji Slađane Kilibarde, zakazana je u Knjaževsko-srpskom teatru za subotu 6. novembar u 20 časova.

U predstavi igraju: Miloš Krstović, Dušan Stanikić, Čedomir Štajn, Nikola Milojević, Isidora Rajković i Sanja Matejić.

Pored režije, Slađana Kilibarda je zadužena i za adaptaciju teksta, vizuelni identitet i izbor muzike. Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostim Jelena Janjatović, koreografiju Sandra Paunovski, a dizajn svetla Radomir Stamenković. Asistent režije je Marija Rakočević, a muzički saradnik Dragoslav Tanasković Trnda.

Reč pisca

"Kad pričamo o problemima, uvijek pričamo iz vlastite perspektive. No, svijet iz žablje i ptičje perspektive ne izgleda ni slično, zar ne? Zato nam se često čini da pričamo drugim jezicima. Odavno se zna - da bismo shvatili tuđe stajalište trebamo stati na tuđe mjesto. Tek promjenom, zamjenom, preokretanjem vrijednosti, prava i odnosa moći, možemo naslutiti to tuđe mjesto i razmisliti kako je biti onaj drugi. Što god da vidimo, gledajući naopačke, sigurno neće biti isto kao što gledamo inače. No, jedno će se, nadam se, vidjeti iz svakog ugla – bio netko muškarac ili žena, lav ili tigar, ptica ili žaba - moć je svima jednako mila, i kad je se jednom dočepaju, ne puštaju je lako, jer lako se na moć naviknuti".

Una Vizek

Rediteljka Slađana Kilibarda je već poznata kragujevačkoj publici po predstavama "Moje bivše, moji bivši" D. C. Džeksona i "Ko nema u vugla, gugla" Petre Cicvarić. Na radost publike, obe predstave su se zadržale na repertoaru i donele nagrade kragujevačkom teatru na brojnim festivalima.

Reprizna izvođenja predstave "Ja od jutra nisam stao" su 9, 11. i 27. novembra od 20 časova.

  • Fotografija: Nikola Miljković
  • Foto-manipulacija: Jelena Miljković
  • Dizajn: Milena Vučković

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari