Knjaževsko-srpski teatar: Obeleženo 187 godina od osnivanja

Knjaževsko-srpski teatar: Obeleženo 187 godina od osnivanja

Na Sretenje, 15. februara, svečano obeležen Dan Teatra, 187 godina od osnivanja Knjaževsko-srpskog teatra i dodeljene nagrade: Statueta Joakim Vujić, Prsten sa likom Joakima Vujića i godišnje nagrade.

Ovogodišnja dobitnica Statuete Joakim Vujić koja se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji je glumica Branka Petrić. Odluku o dodeli jednog od najznačajnijih priznanja u oblasti pozorišne umetnosti u našoj zemlji doneo je žiri u sastavu: Mladen Knežević, direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Miloš Latinović, direktor Bitef teatra, Jelena Stojanović Patrnogić, direktorka kragujevačkog Pozorišta za decu i glumci Knjaževsko-srpskog teatra Ana Todorović i Nikola Milojević.

ARHIVA PPNS BRANKA PETRIĆ DOBITNICA STATUETE "JOAKIM VUJIĆ"

Branka Petrić dobitnica statuete ’Joakim Vujić’
Prsten sa likom Joakima Vujića za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu dodeljuje se glumici Vladanki Pavlović.

Za izuzetnu posvećenost poslu i postignute umetničke rezultate u protekloj kalendarskoj godini godišnje nagrade Knjaževsko-srpskog teatra dodeljuju se glumcima Nikoli Milojeviću i Čedomiru Štajnu.

Godišnje nagrade Teatra za izuzetnu posvećenost poslu i postignute rezultate u protekloj godini dodeljuju se i pozorišnom producentu Voji Lučiću i pozorišnom ekonomu Snežani Ristić. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari