Opera nova i Kragujevački orkestar: Šuman i Betoven

Opera nova i Kragujevački orkestar:  Šuman i Betoven

Opera nova i Kragujevački orkestar izvešće Koncert za klavir i orkestar Roberta Šumana (opus 54) i Simfoniju broj 5 Ludviga van Betovena u holu Druge Kragujevačke gimnazije u nedelju 8. decembra od 20 časova.

Solista na klaviru je Bojana Stanković, a orkestrom diriguje Nemanja Mitrašević.

Na ovom završnom koncertu iz sezone Classical sounds 2019 biće izvedena kapitalna dela umetničke muzike. U poslednja tri meseca Kragujevački orkestar je, u saradnji sa udruženjem Opera nova, predstavio ozbiljan i žanrovsko različit repertoar - Kantate J. S. Baha u saradnji sa Kragujevačkim pevačkim društvom, i prvi put na ovim prostorima izvedenu operu Imeneo Dž. F. Hendla.

Karte se prodaju na blagajni Knjaževsko-srpskog teatra (radno vreme od 10 do 14 i od 18 do 20 časova)i u Tapas baru. Cena ulaznica: prizemlje 800, I balkon 600 i II balkon 400 dinara.

PRVI PRVI NA SKALI POKLANJA 2X2 ULAZNICE PRVIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NA PORTALU NAVEDU KOJE IM JE NAJOMILJENIJE DELO ŠUMANA ILI BETOVENA :)

Odgovore slati do subote u 9 časova kada će biti objavljeni. Molimo da se u formi komentara na portalu uz puno ime i prezime pošalje aktivan mejl kako bi bio iskorišćen za slanje informacije o preuzimanju karata.

Generalni pokrovitelj je skupština grada Kragujevca, koncert su pomogli Muzička škola dr Miloje Milojević  i
Klaviri - Bechstein

Opera Nova kraujevac

Grad koji je još u 19. veku imao prvo profesionalno pevačko društvo zaslužuje da pored sjajne dramske, dobije i opersku scenu. Na taj način bi mnogi mladi umetnici imali priliku da rade i stvaraju u ovom gradu i pruže bogatiji umetnički život svojim sugrađanima. Pravo je bogatstvo imati publiku koja prepoznaje prave vrednosti, bodri i prati svoje umetnike. Kragujevačka publika to pokazuje svojim interesovanjem i velikim odzivom na kulturne događaje. Želja nam je da naše udruženje vremenom kroz ozbiljan aktivizam preraste u instituciju koja bi bila oaza kulture zanimljivog sadržaja primerenog svim uzrastima jer se ljubav prema uzvišenom i lepom usađuje od najranijeg detinjstva.

Cilj je postavljanje kamerne operske scene u Kragujevcu i okupljanje lokalnih umetnika radi stvaranja stalnog ansambla koji bi uz tradicionalan, ali i savremen i svež pristup negovao najpre opersku muziku ali i mjuzikle i komade sa pevanjem.


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Nenad Stanković
    07.12.2019

    Omiljena Betovenova kompozicija Deveta simfonija, a omiljena Šumanova Sanjarenje.

Dodaj komentar

Facebook komentari