Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije - Kragujevac 2022

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije - Kragujevac 2022

Nakon tri godine prinudne pauze, Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije ponovo se održavaju u Kragujevcu. Ovogodišnji susreti su 24. po redu, a dešavaju se u Knjaževsko-srpskom teatru od 17. do 20 juna u dva termina, od 16 i 19 časova.

Na "povratničkom" repertoaru nalazi se sedam predstava, učenički ansambli dolaze iz Brusa, Beograda, Vranja, Sremske Mitrovice, Bora i Rače, a Susrete zatvara pozorišna trupa iz Kragujevca revijalnim izvođenjem.

Gostujući ansambli takmičiće se za najbolje izveden dramski komad, ali organizatori naglašavaju da je cilj Susreta očuvanje kulture među mladima kroz uživanje u predstavama.

PROGRAM 2022

Petak 17. jun

  • 16:00 Vlast analfabeta - Srednja škola Brus
  • 19:00 Čas kada nismo znali ništa jedni o drugima - Sedma beogradska gimnazija

Subota 18. jun

  • 16:00 Ljubav, nove navike, panika - Gimnazija "Bora Stanković", Vranje
  • 19:00 Morske bolesti - Mitrovačka gimnazija, Sremska Mitrovica

Nedelja 19. jun

  • 16:00 Ženski razgovori - Gimnazija "Bora Stanković", Bor
  • 19:00 Ona i on - Srednja škola "Đura Jakšić", Rača

Ponedeljak 20. jun

  • 16:00 Svakim danom sve više - Bard teatar, Kragujevac (revijalna predstava)

Cena ulaznice je i dalje simboličnih 50 dinara.

Domaćini susreta su, tradicionalno, Učenička organizacija Sopče i Đački paralament Prve kragujevčke gimnazije, u saradnji sa upravom škole.

O ORGANIZATORIMA

Učenička organizacija Sopče je neformalna učenička organizacija Prve kragujevačke gimnazije, osnovana u januaru 2001. godine od strane gimnazijalaca koji su učestvovali u projektu Grupe 484. Organizacija je podeljena na tri tima: medija tim koji uključuje lobi i PR, likovno-kompijuterski tim i arhiva tim. Za vreme Pozorišnih susreta formira se i tim volontera novinara. Sopče sarađuje sa velikim brojem drugih organizacija u gradu, a u okviru škole organizuje razne akcije kojima podstiče učenike Prve kragujevačke gimnazije da svoje školovanje provedu na kreativan način. Mnoge od akcija postale su i tradicionalne kao što su Bazar, izrada Servisa za početnike, Filmska kockica i Pozorišni susreti gimnazija Srbije.

Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije je neprofitna, apolitička, nevladina organizacija i prvi učenički parlament u Srbiji. Osnovan je 9. septembra 2003. Od tada Đački parlament svojim akcijama i projektima pokriva sve sfere interesovanja srednjoškolaca i čini njihovu svakodnevnicu interesantnijom. Organizuje razne akcije humanitarnog, edukativnog i zabavnog karaktera. Đački parlament oraganizuje projekte i van škole među kojima su najvažniji Hoću-neću baš taj fakultet, Pozorišni susreti, Sportski dani, Koracima mladih, Eco street party i Noć muzeja. Organizuje tribine sa raznim uspešnim i perspektivnim ljudima koji su voljni da svoja iskustva podele sa srednjoškolcima.

Poslednji Susreti organizovani su 2019. godine.

Kontakt za detaljnije informacije - Sopče na Instagramu.

IZ ARHIVE PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari