Sedma Filmska radionica Kragujevac - FRKA 2022

Sedma Filmska radionica Kragujevac - FRKA 2022

Filmska radionica Kragujevac (FRKA) organizuje se sedmi put, a ovogodišnji početak zakazan je za 1. avgust na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

FRKA okuplja kreativce svih uzrasta (donja granica je 15 godina), profesija, interesovanja, one sa iskustvom ili bez ikakvog predznanja, zainteresovanih za filmsko stvaralaštvo. Predavači FRKE pružaju teorijsko znanje i vežbe, a ove godine su u fokusu: scenario, režija, kamera, montaža, produkcija, dizajn zvuka i filmska kritika.

Svaku oblast filmskog stvaralaštva predavaće dokazani profesionalci u svojoj oblastima, kao što su:

  • Darko Bajić – reditelj,
  • Nataša Pantić - montažer,
  • Miroljub Stojanović – filmski kritičar,
  • Slobodan Mihajlović – dizajn zvuka,
  • Bojana Andrić – direktor fotografije,
  • Marija Mijin – producent.

FRKA traje do 14. avgusta, a održava se u dva termina, prepodnevnom i večernjem.

Učešće na radionici je besplatno, broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 30. jula 2022. godine. Svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti putem mejla: frkakragujevac@gmail.com.

Prijava treba da sadrži: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon, zanimanje i interesovanje (scenario, režija, produkcija, filmska kritika, kamera, montaža ili zvuk).

Organizator FRKE je udruženje Forma pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.

Organizatori poručuju da su filmovi više od zabave - oni inspirišu, informišu i deo su savremenog kulturnog stvaralaštva. Neki od filmova su i umetnička dela. Za neke su filmovi posao i prilika za karijeru. Ponesi sa sobom svoju priču!

 

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari