SKC: Zlatna medalja za Kragujevačko pevačko društvo i učešće folklornog ansambla na Kustendorfu

SKC: Zlatna medalja za Kragujevačko pevačko društvo i učešće folklornog ansambla na Kustendorfu

Na Majskim muzičkim svečanostima, održanim 15. maja u Bijeljini, Kragujevačko pevačko društvo osvojilo je zlatnu medalju. Hor koji funkcioniše unutar Studentskog kulturnog centra je učestvovao u kategoriji A1 - mešoviti horovi do 28 članova, u konkurenciji horov iz Sombora, Kraljeva, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Leskovca i Bihaća.

A folklorni ansambl SKC-a i ove godine je učestvovao na MeÄ‘unarodnom filmskom i muzičkom festivalu Kustendorf. Petnaesto izdanje ovog značajnog festivala održano je, umesto u januarskom, u vanrednom majskom terminu, od 6. do 10. maja. Kragujevani su, kao i prethodnih godina, nastupili završnog dana festivala u sklopu ceremonije dodele nagrada.

May be an image of 3 people and people standing
Tokom festivalskih dana Drvengrad postaje mesto susreta afirmisanih filmskih stvaralaca i mladih autori, novih nada filmske umetnosti, a koji dolaze sa svih strana sveta. Oni na festival donose svoja filmska ostvarenja, a on im zauzvrat pruža magični ambijent, jedinstvenu atmosferu i izvanredno gostoprimstvo.

VIDEO: Kulturni dnevnik, 13. 5.2022. - 15. Kustendorf (0:18:59)


Deo ovog gostoprimstva predstavlja i nastup ansambla SKC-a, koji publici i učesnicima festivala donosi autentičnost našeg tradicionalnog igračkog i pevačkog nasleÄ‘a.

May be an image of 4 people, people standing and indoor
Ove godine folklorni ansambl je premijerno izveo "Igre Kosovskog Pomoravlja", kao i "Šopsku igru", a pevačka grupa Studenac i Narodni orkestar izveli su spletove tradicionalnih pesama i melodija. 

VIDEO: Closing Ceremony (0:06:30)


BONUS VIDEO: SKC kvArt - Tradicija u pokretu 45 (0:39:06)


Foto: Marko Dašić; Kustendorf/ĐorÄ‘e Kojadinović


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ÄŒUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM ðŸŽ™ï¸

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari