Spomen-park: Foto-konkurs ’Kroz objektiv za nezaborav’

Spomen-park: Foto-konkurs ’Kroz objektiv za nezaborav’

Spomen-park "Kragujevački oktobar" je raspisao foto-konkurs "Kroz objektiv za nezaborav" za učenike osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu.

Spomen-park poziva učenike da pošalju fotografije isključivo sa motivima iz Memorijalnog kompleksa "Kragujevački oktobar" u Šumaricama, koji su njima najupečatljiviji. Radove će ocenjivati stručni žiri, navedeno je u pozivu.

Fotografija koja bude proglašena najboljom koristiće se kao vizuelni identitet čitave manifestacije "Dosta su svetu jedne Šumarice" za 2022. godinu. TakoÄ‘e, biće odštampana na naslovnoj strani Zbornika literarnih radova, a štampaće se i na bedževima koje će dobiti učenici nagraÄ‘enih likovnih i literarnih radova na republičkom konkursu, kao i njihovi nastavnici.

Učenik kao nagradu dobija obimnu "Fotomonografiju Spomen-parka". Za još deset učenika koje stručni žiri izabere na osnovu radova, biće polovinom septembra organizovana foto-radionica sa moderatorom, eminentnim majstorom fotografije, u okviru manifestacije "Dosta su svetu jedne Šumarice". Radovi sa radionice biće izloženi u muzeju "21. oktobar".

Cilj konkursa je da mladi aktivno učestvuju i daju svoj doprinos kulturi sećanja i očuvanju uspomene na postradale graÄ‘ane i Ä‘ake u kragujevačkoj tragediji oktobra 1941. godine. Ujedno time promovišu ideje mira i tolerancije.

Sve poslate fotografije ostaju u trajnom vlasništvu Spomen-parka, a ustanova će ih koristiti isključivo radi promovisanja ideja koje su prethodno navedene.

Konkurs je otvoren do 16. juna.

Uslovi konkursa:

  • učenici mogu poslati do tri fotografije sa obaveznim "tagom" zvaničnog Instagram profila Kragujevački oktobar
  • u komentaru ispod fotografije neophodno je da ostave svoje lične podatke: ime i prezime, odeljenje i školu koju pohaÄ‘aju. U slučaju da učenik nema instagram nalog, fotografije može da pošalje mejlom na adresu foto.konkurs.sp@gmail.com.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Ustanove i nalozima na Fejsbuku i Instagramu.

Uručenje nagrada i diploma biće organizovano u toku jula.

Kontakti za detaljnije informacije: kustos.pedagog@spomenpark.rs, biblioteka@spomenpark.rs; 034 335 607, 034 335 985 ðŸŽ™ï¸


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ÄŒUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM ðŸŽ™ï¸

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari