Treće Međunarodno bijenale ’Artija’ Mostova Balkana

Treće Međunarodno bijenale ’Artija’ Mostova Balkana

Ustanova Spomen-park Kragujevački oktobar raspisala je konkurs za treće Međunarodno bijenale umetnosti ’Artija - radovi na papiru i od papira, otvoren do 20. jula, a u realizaciji Gradska galerija Mostovi Balkana.

Na konkurs mogu da se prijave svi punoletni umetnici koji prihvataju uslove učešća.

Umetnici imaju slobodu u izboru teme i tehnike, a prijavljuju se sa jednim radom isključivo na papiru ili od papira, dimenzija ne većih od 2m. Biće prihvaćeni samo originalni radovi nastali u protekle dve godine, naglašavaju organizatori.

Zainteresovani autori za izlaganje prijavljuju se na konkurs isključivo u elektronskom obliku na adresu: bijenaleartija@gmail.com, (sa naznakom Za konkurs).

Prilikom prijavljivanja potrebno je da se pošalje:

  • fotografija rada sa kojim se konkuriše (JPG, 300dpi, duža strana 25cm, ako je delo trodimenzionalno i ako ima potrebe poslati tri fotografije istog dela iz različitih uglova);
  • prijava koja sadrži: ime i prezime autora, kratku biografiju, kontakt (telefon, imejl adresa), podatke o radu sa kojim se konkuriše (naziv rada, tehnika, dimenzije, godina nastanka).

Prijava treba da je u vordu, veličina fonta 11.

Izložbenu selekciju vrši Umetnički savet Galerije na osnovu pristiglih fotografija i prijava na imejl adresu. Rezultati izložbene selekcije biće objavljeni na sajtu ustanove www.spomenpark.rs.

Autori čiji rad bude odabran za izlaganje biće obavešteni imejlom, gde će imati prijavni formular i pravilnik o radu Bijenala (isto može da se preuzmu i na sajtu ustanove). Originalne radove (neopremljene) u obavezi su da pošalju do 31. avgusta na adresu: Treće Međunarodno bijenale umetnosti ’ARTiJA, N/R Nenad Ristović, Gradska galerija Mostovi Balkana, dr Zorana Đinđića 7, 34000 Kragujevac, Republika Srbija.

Međunarodni žiri Bijenala, na osnovu pristiglih originalnih radova odlučuje o dobitnicima nagrada: gran pri (1.000 evra) i tri ravnopravne nagrade u rangu prve (po 600 evra).

Autori plaćaju troškove slanja radova, a organizator snosi troškove vraćanja radova po završetku izložbe. Domaći autori koji su prošli selekciju plaćaju participaciju u neto iznosu od 1.000 dinara, a autori iz inostranstva koji su prošli selekciju izvršiće uplatu u neto iznosu od 30 evra.

Izložba će trajati od 17. novembra 2022. do 17. januara 2023. godine.

Preciznije o svemu biće objavljeno na sajtu www.spomenpark.rs.

Kontakt osobe: Nenad Ristović, rukovodilac bijenala (064 362 1651) i Jelena Ivanović, stručni saradnik (034 338 451).

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM , JUTJUBMIKSKLAUD 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari