Bodovi Radničkog u Kruševcu za primat u ligi

Bodovi Radničkog u Kruševcu za primat u ligi

Ni kruševački Napredak Junior nije uspeo da se odupre Kragujevačkom košarkaškom klubu Radnički, Šumadinci su kao gosti još jednom bili vrlo efikasni, pa su slavili novi trijumf 116:58 (36:14, 25:11, 26:18, 29:15).

Pitanje pobednika nije se postavljalo već od prvog kvartala. Igrači za koje se opredelio trener KKK Radnički Nenad Milojević sprovodili su plan igre od prve akcije. Već posle deset minuta stvorili su nedostižnih +22 - 36:14. To je bio kapital za najnoviji trijumf koji nije ispušten do kraja meča, a ujedno je otvorio prostor za celokupan sastav da podeli minutažu. Iako je igrački podmlađena ekipa u nastavku, prednost gostiju je do kraja prvog poluvremena uvećana za još 14 poena - 25:11. Kragujevčani su tako na veliki odmor otišli sa vođstvom 61:25.

Odnos snaga je ostao isti i u nastavku. Razigrani Šumadinci nisu obarali ritam igre, u trećoj deonici ostvaruju još jednom 14 poena razlike - 26:18, za 87:43 posle 30 minuta nadigravanja. Ni u završnih deset minuta nije bilo dileme koja ekipa dominira kruševačkim terenom, Milojevićevi puleni su bili gotovo dvostruko bolji strelci od rivala u poslednjoj četvrtini - 29:15, pa je izvojevana još jedna ubedljiva pobeda - 116:58.

Zadržavši šutersko raspoloženje iz revijalnog susreta sa Partizanom, Stefan Arnaut je sa 27 poena predvodio sastav iz Kragujevca. Još petorica njegovih saigrača imali su dvocifren učinak: Marko Šamanović i Đorđe Milosavljević ubeležili su po 16 poena, Janko Simić je dodao 11, a Janko Mitrović Nemanja Knežević po deset poena. Za osmu pobedu poentirali su i Aleksa Ristić - pet, Luka Tomašević - četiri, Bojan Jovanović - tri poena.

Kod domaćina, više od deset poena postigli su A. Deletić - 15, N. Vučić - 13.

Za klupski sajt utakmicu u Kruševcu proanalizirali su šef struke KKK Radnički Nenad Milojević i MVP ovog susreta Stefan Arnaut.

Milojević: Napredak je mlada, poletna ekipa, igrali su sa puno želje da se dokažu. Ipak, mi smo odigrali svoju igru, a mnogo smo kvalitetniji sastav, objektivno. Od prvog minuta stvarali smo sve veću razliku, pa su šansu dobili i iskoristili svi igrači. Rezultat ilustruje naš odnos prema igri, iz svog ugla zadovoljan sam angažovanjem. Naši momci su bili svesni da smo kvalitetniji sastav, ali su umeli to i da demonstriraju. To je bitno unapređenje u našem pristupu, kvalitativna prednost u odnosu na neke ranije utakmice. Nije bilo "odlaganja", odmah smo krenuli u nalete na koš supranika. Igrači su ispoštovali dogovor da budu angažovani i ja očekujem da će to da bude manir koji će da ih krasi i ubuduće. Vraćamo se kući da nastavimo ovu seriju.

Arnaut: Odigrali smo, čini mi se, najbolju utakmicu od početka takmičenja. Nismo se mnogo pomučili jer smo sve vreme igrali svoju igru. Otvorili smo utakmicu kako smo dogovorili. Sve što radimo na treninzima i u pripremama utakmica, u Kruševcu smo pokazali na terenu od starta susreta. Igrali smo jaku odbranu, dobro smo trčali, time smo već u prvoj četvrtini stekli preko 20 poena razlike. To je rano otvorilo prostor za naše mlade igrače i svi su opravdali očekivanja, dobrom partijom svakog igrača razlika se uvećavala iz četvrtine u četvrtinu.

Kragujevčanima se "podrazumeva" osvajanje bodova do kraja sezone jer je to jedini put koji vodi u viši rang. Otuda, već pri polasku iz Kruševca započeli su pripreme za naredni duel protiv Trepče, zakazan u hali Jezero za subotu 5. decembar od 19 časova i 30 minuta.

Arnaut: Trepča nam je jedan od najozbiljnijih konkurenata, a do kraja ove godine dolazi nam i Paraćin, jednako ozbiljan rival za vrh tabele. Želimo da se bodovno obezbedimo, kako bismo kontrolisali drugi deo sezone. Nadam se da ćemo kao protiv Partizana ponovo da imamo pune tribine naših pristalica. To je naša pokretačka snaga za ulazak u viši rang.

Milojević: Predstoji nam još jedan derbi u Jezeru, a mi želimo da ostanemo nepobedivi u ovom rangu. Meč protiv Trepče je prilika da ponovo sjedinimo snage sa navijačima koji su nas i u Kruševcu bodrili. Hvala im na tome. Nadam se da sledi masovna podrška 5. decembra u našoj hali. Dolazi nam jedan od najjačih rivala.

Sem što je prvi na tabeli po osvojenim bodovima (8-0, 16), ovakvom efikasnošću KKK Radnički se našao na liderskoj poziciji i po postignutim poenima - ukupno 652.


KK NAPREDAK JUNIOR - KKK RADNIČKI 58:116
(14:36, 11:25, 18:26, 15:29)

KK NAPREDAK JUNIOR: N. Vučić 13, S. Biočanin, M. Ivanović 5, S. Dodić 4, Đ. Gvozdenović 9, D. Kovačić 5, A. Deletić 15, N. Bogdanović, S. Bašić 5, S. Zurovac, A. Punoševac 2, S. Ranđelović

KKK RADNIČKI: A. Ristić 5, J. Simić 11, J. Mitrović 10, N. Knežević 10, A. Vasilić 13, Đ. Milosavljević 16, N. Glišović, L.Tomašević 4, B. Jovanović 3, M. Raković, S. Arnaut 27, M. Šamanović 16
 

kkk sledeca

Foto: Arhiva KKK Radnički/Zoran Đorđević 

MULTIMEDIJA/FOTO

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html