KKK Radnički ravnopravno sa rivalima višeg ranga

KKK Radnički ravnopravno sa rivalima višeg ranga

Kragujevački košarkaški klub Radnički odigrao je i ove nedelje dve kontrolne utakmice, a rivali su bili - KK Mladost u Smederevskoj Palanci i KK Zlatibor iz Čajetine u Kragujevcu.

U oba navrata nije proknjižena pobeda, do izražaja je došla činjenica da su suparnici višeg ranga takmičenja, ali se na terenu uglavnom sve odvijalo po planu stručnog štaba. Za dvanaestorku Kragujevčana koja će imati premijerni prvoligaški nastup 8. oktobra u hali Jezero protiv Uba, u oba meča konkurisalo je po 15 igrača, i svi su dobili šansu.

U Smederevskoj Palanci Madlost je pobedila 93:89, dok je Zlatibor u Kragujevcu bilo bolji za još dva poena 88:82 (20:25, 27:18, 19:19, 22:20).

Izabranici Dušana Radovića su tako nastavili sa demonstriranjem najviših ambicija za novu sezonu u Drugoj ligi, u kojoj su prethodnu završili skorom 14-12 i dospeli do sedme pozicije na tabeli.

Palančani su se pobedom na svom terenu revanširali za poraz prošle nedelje u Kragujevcu i dali do znanja da mogu bolje nego u minuloj sezoni kada su bili 11. na tabeli sa učinkom 11-15.

Šef struke KKK Radnički Zoran Milovanović ističe da se igrački kapaciteti ekipe sve bolje sagledavaju i ulivaju puno poverenje za ostvarenje klupske ambicije, a da rezultati u ova dva dana ne stvaraju brigu.

- Odigrali smo dve utakmice sa ekipama koje su višeg ranga od nas. Ujedno smo završili poslednji trening za atletske sposobnosti igrača. Fizički, jako težak period je za nama, a ja sam zadovoljan kako su to izdržali i na koji način su trenirali. Muški su odradili svoj deo obaveza, taj trud će nam se vratiti tokom sezone kada uđemo u ritam utakmica. Imam puno razumevanje za momke, sa "teškim" nogama, protiv dva kvalitetna protivnika odigrali smo ravnopravno, na par poena. Nismo upisali te "kontrolne" pobede, ali imam veliko poverenje u to šta radimo, u pristup igrača. To su oni porazi koji ne bole. Imamo razloga da budemo zadovoljni. Obe utakmice smo odigrali sa po 15 igrača, što je vredno pomena za pripremni period. Mladi igrači su pokazali da na njih može da se računa i to je ono što će nas krasiti tokom sezone. Ima dosta nedostataka, vezani su i za mladost i za iskustvo, ali zato smo i igrali večeras sa ekipom koja je na prvoligaškom nivou. Greške ispravljamo u hodu, mislim da smo i večeras što-šta naučili.

Tek nešto više od tri nedelje ostalo je do debija Kragujevčana u Prvoj muškoj regionalnoj ligi-Zapad. Uz pripremu igrača za takmičenje, u redovima Šumadinaca u toku je i analiziranje konkurenata za najvišu poziciju, s obzirom da je juče završen septembarski prelazni rok i da su sada svi sastavi kompletirani.

- Prelazni rok je tek završen, krećemo sa intenzivnim prikupljanjem podataka o svim rivalima. Ko se kako pojačao u mnogome će da oslika i kakve su čije ambicije. To ćemo detaljno da izanaliziramo, radićemo i u tom segmentu krajnje sistematično. Raspored nam je išao na ruku. Premijerna utakmica je u našoj hali i to protiv ekipe koja je bila druga prošle sezone, dakle najjači rival iz konkurencije prošlogodišnjih prvoligaša koji se ponovo bore za titulu. Prva utakmica je uvek najteža, ali imamo dovoljno vremena da se adekvatno pripremimo. Posle toga takođe igramo na svom parketu, dolazi Student iz Bajine Bašte, što, ako sve ide kako treba, može da nam pruži dodatni zamah na početku sezone.

Uz radni ambijent, Milovanovića raduje i saznanje da oko kluba već postoji pojačano interesovanje za početak sezone, da je publika, a posebno organizovani navijači, jednako zainteresovana da takmičenje što pre počne. Otuda, upućuje pred-poziv za punjenje tribina 8. oktobra.

- Imam informaciju da su naše utakmice jako posećene, već sam i kontaktirao sa navijačima koji su redovno uz klub, stalno prate naš sport. Upućujemo taj pred-poziv, vrlo nam je bitno da dopremo do što većeg broja Kragujevčana i ostalih ljubitelja košarke. Već sad zauzimamo pozicije da damo sve od sebe i pružimo publici zadovoljstvo, što načinom kako ćemo da igramo, što rezultatima na koje nas obavezuju klupske ambicije.

Pripremni period nastaviće se turnirom u Smederevskoj Palanci 23. i 24. septembra. Pored domaćina i KKK Radnički, učesnici su Jagodina i Smederevo.  

Foto: PRVI PRVI NA SKALI
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER  


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html