KKK Radnički Trepču srdačno dočekao, a ’stotkom’ ispratio

KKK Radnički Trepču srdačno dočekao, a ’stotkom’ ispratio

Celokupni sastav Trepče iz Kosovske Mitrovice dočekan je i ispraćen uz salve aplauza i skandiranu podršku u više navrata sa kragujevačkih tribina, ali je sa parketa ispraćen "stotkom", uz ostavljen prostor tek za minimalno osvajanje jedne četvrtine. Kragujevački košarkaški klub Radnički sigurnom igrom i u osmom kolu Druge lige-Zapad 2 zabeležio je i deveti trijumf, još jednom u izuzetnom šuterskom raspoloženju - 100:64 (27:12, 31:12, 18:19, 24:21).

Poveli su Šumadinci posle prve akcije na utakmici, dvocifrenu prednost ostvarili su već u sedmom minutu, a na jednocifrenom učinku držali su rivala do poslednjeg napadu u prvoj četvrtini. Sa 27 postignutih i 12 primljenih poena, Kragujevčani su gospodarili parketom prvih deset minuta, a u nastavku su još poletnijom igrom zadržali taj odnos snaga, pa je između poluvremena na semaforu bila ubeležena već ogromna razlika - 58:24.

Dominacija u svim segmentima igre neznatno je usporena u trećoj četvrtini, jedinoj koju je Trepča osvojila, ali tih minimalnih 19:18 bili su tek kap otpora gostiju u moru želja domaćina da još jednom pred svojom publikom ostvari ubedljiv trijumf. Radnički pojačava tempo u završnoj deonici pa je osvaja 24:21 za pobedu 100:64 kojom je sačuvan status lidera lige.

Najdominantnija figura večeri bio je Stefan Arnaut koji je ostvario impresivni indeks 43 i "tripl-dabl" učinak: 20 poena, 13 asistencija, 10 skokova, uz još sedam osvojenih lopti i šest iznuđenih prekršaja.

Kao strelac nadvisio ga je standardno pouzdan Šamanović sa 22 poena (bacanja 4/5, dva poena 9/13), a odmah za njim bio je Nemanja Knežević sa 19 poena, izborivši se i sa rivalom, i sa povredom. Dvocifren je bio i mladi Filip Milosavljević sa deset poena, inače otkrovenje ove večeri. Ne samo da je izneo breme organizatora igre, već je ubeležio i dve trojke. Za osmi trijumf pogađali su i: Ristić (šest skokova), Mitrović (četiri asistencije) i Glišović (bacanja 1/1, dva poena 3/3) - po sedam poena, Ristanović (devet skokova)- četiri poena, Simić (četiri asistencije) i Jovanović - po dva.

Ekipu iz Kosovske Mitrovice predvodio je S. Jevtić sa 21 poenom, a uz njega je jedini dvocifreni šuter bio D. Staletović sa 15 poena.

kkk-trepca filip

Šef struke KKK Radnički Nenad Milojević imao je posebne razloge da odahne nakon najnovijeg trijumfa njegovih izabranika, jer je ostvaren u otežanim okolnostima u igračkom kadru.

Milojević: Moram najpre da naglasim da smo u utakmicu ušli sa velikim zdravstvenim problemima iz ove nedelje. Ćutali smo i radili, nismo dozvolili da nas to na bilo koji način poremeti, kako u odnosu prema igri, tako i u rezultatu. Gotovo čitav meč odigrali smo bez povređenog prvog plejmejkera Milosavljevića, dok je Knežević igrao, ali sa povredom skočnog zgloba. To su razlozi više da pohvalim momke za pruženu agresivnost i angažovanje od prvog minuta. Već se posle prve četvrtine naziralo ko je pobednik, a čini mi se da je sve bilo jasno nakon prvog poluvremene. Ipak, u svlačionici sam tražio da se svih 40 minuta igra naša igra, nakon čega je sve urađeno po dogovoru. Naši igrači su još jednom opravdali prvu poziciju na tabeli ove lige. Taj status zaslužujemo, ali nas dodatno obavezuje da u svaku sledeću utakmicu ulazimo da pobedimo - kao lider takmičenja. Očekujem da će sa ovakvim pristupom momci igrati sve bolje i bolje, što će garantovati jesenju titulu.

Popularni "Šipi" ističe šta ga čini posebno zadovoljnim u večerašnjem nastupu.

Milojević: Kao trener težim agresivnoj odbrani, nastojim da po tome budemo prepoznatljivi. Takva igra je praktično slomila rivala već posle deset minuta. Nadavali smo se lakih poena iz pravog odnosa prema igri, a jakom koncentracijom izbegli smo prazne minute koji su znali da nam se dešavaju u nekim prethodnim utakmicama. Delovali smo opuštenije, a takvi smo lakše donosili neka rešenja na terenu. Promena je "u glavi" - sad je očito da svi hoćemo sve vreme da igramo snažno. Ne bih da ističem imena, ali večeras su mladi plejmejkeri nosili našu igru tokom cele utakmice. Njihove su zasluge ogromne u ovoj pobedi. Odsustvo Milosavljevića na taj način nije došlo do izražaja. Mislim da je prisutna publika uživala, zahvaljujem im se na podršci našoj ekipi, a naročito na odnosu prema ekipi iz Kosovske Mitrovice koji je bio za svaku pohvalu.

Najkorisniji igrač utakmice Stefan Arnaut smatra da sve bolje partije KKK Radnički opravdavaju lidersko mesto na tabeli Druge lige-Zapad 2.

Arnaut: Već nekoliko utakmica igramo na našem nivou, poštujući sve što radimo na treninzima i dogovaramo u pripremi. Naše trčanje dolazi do izražaja, sve smo uigraniji i to postaje naša odlika na terenu. Iz takvog odnosa prema igri današnje prvo poluvreme smo odigrali gotovo bez greške. Jaka odbrana i dobro trčanje donosili su nam i odličan šut. Pohvalio bih mladog saigrača Filipa Milosavljevića, odigrao je na vrhunskom nivou i potpuno je odmenio iskusnijeg, ali povređenog Đorđa Milosavljevića. Bio je odličan i u odbrani i u napadu, čestitamo mu na tome, kao i svim ostalim saigračima koji su pružili sjajnu partiju. Iako smo imali manji pad u trećoj četvrtini, ovo je naše najbolje izdanje u sezoni. Još jednom smo pokazali da nadmašujemo sebe u odnosu na prethodni meč.

Arnauta više od uspeha na terenu raduje ambijent u kojem je nadigrana, ali pre svega ispoštovana ekipa iz Kosovske Mitrovice.

Arnaut: Igrali smo svih 40 minuta u lepom ambijentu koji očito i manji broj ljudi zna da napravi u Jezeru. Večeras je bila utoliko lepša atmosfera što su svi posetioci, a posebno navijači "Crveni đavoli", ispoštovali naše goste iz Kosovske Mitrovice, čula se i podrška za sunarodnike u skladu sa trenutnom situacijom u našoj zemlji. Ponavljamo to uvek, ali zaista nam puno znači podrška sa tribina. Pozivam još sada naše pristalice da nas podrže u poslednjoj utakmici u ovoj godini na našem terenu. Tada nam dolazi Paraćin, trenutno najozbiljniji konkurent za ulazak u viši rang. Biće to najjači derbi do sada, pa priželjkujemo da će nas podržati još veći broj navijača, kako organizovanih, tako i onih koji ispunjavaju ostale tribine. Zajedno možemo da ostvarimo cilj za prvi deo sezone - da ostanemo prvi, ali i da obezbedimo dovoljnu razliku u odnosu na najjače rivale kojima u drugom delu gostujemo.

U devetom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje Kopaoniku iz Leposavića, a zatim u Jezero stiže Paraćin, što će biti poslednji susret u Kragujevcu u 2015. godini. Završi meč u godini sledi u Vrnjačkoj Banji protiv Basketa, a drugi deo sezone počinje krajem januara 2016. godine.

KOMPLETNA STATISTIKA

Foto: Zoran Đorđević

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html