Košarkašice Šumadije nižu pobede, a Radničkog poraze

Košarkašice Šumadije nižu pobede, a Radničkog poraze

Košarkašice Šumadije nastavile su trijumfalni niz na startu sezone Prve lige Srbije. Kragujevčanke su zabeležile treći trijumf pošto su na svom terenu u hali "Goca Bogojević" savladale Spartak iz Subotice rezultatom 91:38 (31:6, 24:15, 24:10, 12:7). Ponovo je briljirala Adrijana Knežević koja je meč završila sa indeksom 43.

I pre početka meča bilo je jasno da je tim Darka Jakovljevića veliki favorit u ovom meču. To se ubrzo i dokazalo, Šumadija je povela 13:2 već posle pet minuta, da bi do desetog minuta ta prednost narasla na 31:6.

Do kraja utakmice domaći tim je pravio razliku i na kraju zabeležio ubedljivu pobedu.

Adrijana Knežević je za 22 minuta ostvarila dabl-dabl učinak. Postigla je 27 poena (13/16), sakupila 11 skokova (0+11). Raković je postigla 16 poena, Milošević 11 (8 skokova, 7 asistencija), dok je Ćulafić na devet poena dodala čak 14 asistencija.

U ekipi Spartaka Suturović je postigla 11 poena (8 skokova), dok je Tulenčić postigla 10.

Šumadija u narednom kolu putuje u Vršac.

STATISTIKA

* * *

Košarkašice Radivoja Koraća savladale su u prvom meču trećeg kola Prve lige Srbije Radnički iz Kragujevca rezultatom 83:54 (19:17, 25:12, 21:12, 18:13). Tim Miloša Pavlovića upisao je treći trijumf, dok je Radnički doživeo i treći poraz.

Korać se dosta mučio u prvoj četvrtini, a ne treba zanemariti ni činjenicu da se kragujevačka ekipa u tim trenucima prikazala u lepom svetlu. Radnički na nesreću ima težak raspored na startu sezone, pa kvalitet ovog mladog tima tek treba da dođe do izražaja.

Ivana Brajković je povela svoj tim, prvih pet šuteva završilo je u košu, a kada je domaći tim stekao i dominaciju ispod oba obruča, počeo je da stvara razliku.

Već u drugoj četvrtini, serijom 10:1 domaći tim je stekao dvocifrenu prednost (34:24 u 17. minutu), a do poluvremena 15 poena viška (44:29).

Trener Pavlović je već u prvih 20 minuta uveo u igru sve igračice, pa je i duža klupa imala uticaja na to da se znak pitanja oko krajnjeg rezultata ukloni već na startu trećeg perioda. Do kraja meča i Radnički je rotirao svih 12 igrača.

Zanimljivost sa ovog meča, kada je Radivoj Korać u pitanju, jeste da je na ovom meču u zvaničnoj seniorskoj utakmici debitovala Natalija Spaić i da je zabeležila prve poene. Sa druge strane, prave ovacije prisutne publike u hali "Šumice" dobila je 14-godišnja Nevena Dimitrijević koja je pogodila dve trojke.

Kapiten "Žućkovih naslednica" Ivana Brajković bila je najbolji akter meča sa 14 poena (9 skokova), 13 je ubacila Tamara Kapor, po deset Dijana Stančić i Jovana Đorđević. Korać je od ovog kola oslabljen pošto je standardna prvotimna Anja Stupar napustila klub i otišla u Švajcarsku.

U redovima Radničkog dvocifrena je bila Marina Lešnjak sa 14 poena (5 skokova, 6 osvojenih lopti), po osam su postigle Trifunović i Jančić, a sedam Dimitrijević.

U narednom kolu Radnički dočekuje još jednu ekipu iz vrha tabele, tim Vrbasa Medele.

STATISTIKA

Izvor: kosarka24.rs 
Foto: Marko Lazarević

ŽKK ŠUMADIJAŽKK RADNIČKI


PPNS/KG VODIČ: 
KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html