Kragujevački osvojio titulu jesenjeg prvaka

Kragujevački osvojio titulu jesenjeg prvaka

Kragujevački košarkaški klub Radnički jesenji je prvak Druge lige-Zapad 2 nakon 11. pobede u nizu, ovoga puta nad direktnim rivalom Paraćinom 102:56 (26:15, 27:5, 22:11, 27: 25).

Četa Nenada Milojevića osamila se kao lider takmičenja sa učinkom 11-0, ubedljivo je najefikansija ekipa (1.008 postignutih poena), ujedno i najčvršća odbrana Lige (najmanje primljenih poena - 557). Na drugom i trećem mestu su Požarevac i Paraćin sa skorom 8-3.

Ledena hala Jezero kao da je usporila adaptaciju igrača iz oba sastava, pa je za prva tri minuta rezultat bio tek skromnih 1:2. Tada stariji od dvojice organizatora domaćina igre Đorđe Milosavljević pogađa trojku, nadovezao se i mlađi Filip Milosavljević sa pet vezanih poena za preuzetu prednost 9:3 koja do kraja meča nije ispuštana. Do isteka sedmog minuta Paraćinci su se još i držali (14:12), uglavnom zahvaljujući ofanzivnim skokovima pretočenim u lakše poene. Tada domaća ekipa "dodaje gas", ekspresno pravi seriju 8:0 za prvih "+10", da bi joj prva četvrtina pripala za još poen više - 26:15.

Usledio je presudni kvartal. Pošto je Paraćin dao dva poena u 12. minutu, narednih pet nisu ubeležili niti jedan. U tom razdoblju postojala je samo jedna ekipa na parketu Jezera - KKK Radnički. Granitnom odbranom i nepogrešivim streljačkim strojem pravi seriju 16:0 kojom određuje pitanje pobednika u derbiju, a time i titulara u jesenjem delu. Potpuno dekoncentrisani gosti dodali su još samo tri poena, a primili do isteka 20. minuta novih 11, pa su Kragujevčani i drugom osvojenom četvrtinom (27:5) između poluvremena vodili +33 - 53:20.

Već prepoznatiljvim manirom koji istrajno gaji trener Milojević, Šumadinci ni pored obezbeđene pobede visokim vođstvom nisu štedeli rivala u drugom delu susreta. Paraćin je prvi put napravio seriju 6:0, ali mu je ubrzo uzvraćeno paljbom domaćina za 9:0, da bi već u 27. minutu izbili i na +40 - 66:26. Ni tada nije bilo obaranja žestokog ritma na koji je obavezivala i podrška preko 500 gledalaca koji su zdušno bodrili svoje ljubimce sve vreme. Treća deonica pripala je KKK Radnički 22:11, za vođstvo 75:31 posle 30. minuta.

Tih +34 održavano je kao razlika do isteka 36. minuta, kada dolazi do tek prvog upadljivijeg opuštanja domaćina, što gosti koriste za najveću seriju 9:0. Jedan tajm-aut koji je zatražio Milojevića i povratak Đ. Milosavljevića na teren koji odmah beleži trojku i povezuje redove, učinili su da KKK Radnički rutinski uđe u završnicu derbija, osvoji i poslednji period (27:25) i dođe do 11. trijumfa. Sve to u karnevalskoj atmosferi koju su priredili Crveni đavoli. Pečat pobedi dao je MVP Arnaut trojkom uz zvuk sirene za još jednu ""stotku" - 102:56.

Najkorisniji igrač utakmice Stefan Arnaut bio je nadomak "tripl-dabla" sa 20 poena (dva poena 6/6, dve trojke), 12 skokova i devet asistencija.

Najefikasniji igrač ove večeri bio je Vasilić sa 23 poena, uz to je imao šest uspešnih dodavanja. Dvocifreni strelci bili su i Đ. Milosavljević - 14 poena, trojke 3/5 (sedam asistencija) i Šamanović - 12 poena (sedam skokova). Cela jedanaestorka Kragujevčana je pogađala koš gostiju: Knežević - osam poena (pet asistencija), Simić - sedam, Glišović i F. Milosavljević - po pet, Ristić - četiri, Jovanović i Ristanović - po dva.

Kod Paraćinaca, dvocifren je bio trio: Jovanović - 13, Đorđević i Radovanović - po 11 poena.

kkk-paracin

IZJAVE AKTERA

Stefan Arnaut, MVP utakmice

- Kontrolisali smo ceo tok utakmice jer smo se dobro pripremili. Ovim trijumfom smo zasluženo postali jesenji prvaci. Odlično smo igrali od samog početka, što i rezultat pokazuje. Pružili smo svoj maksimum. Imamo još jednu utakmicu do kraja polusezone, pa se pripremamo za nastavak takmičenja, ciljamo ulazak u viši rang za šta imamo najkvalitetniju ekipu na ovom nivou takmičenja. Ovo je priprema za neke buduće sezone koje čekaju mlađe igrače, a mi stariji smo tu da pomognemo da se adaptiraju na seniorsku košarku. Nadam se da će kragujevačka košarka da bude na onom nivou koji zaslužuje.

Nenad Milojević, trener KKK Radnički

- Zahvaljujem se, najpre, publici što je došla u ovolikom broju. Oni nam daju neverovatnu snagu da napravimo pravi rezultat. Naš pristup je uvek isti, onako kako radimo na treningu. Posle uvodnih minuta, zaigrali smo jaču košarku, to je donelo rezultat i lake poene iz kontra-napada. Time smo praktično već u drugoj četvrtini rešili utakmicu. Trudim se da igračima ulijem sigurnost, ali i odgovornost. Nema opuštanja ni na 40 razlike u našu korist. Ne želim nikoga da pustimo da postigne lak koš. To mora da bude stil koji će i u budućim danima da krasi igru Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički.

U poslednjem kolu, narednog vikenda KKK Radnički gostuje ekipi Basket iz Vrnjačke Banje koja se sa sedam pobeda i četiri poraza nalazi u sredini tabele.

Milojević: Sigurno je da posedujemo veliki kvalitet, to iz nedelje u nedelju pokazujemo. Ali, nije liga gotova. Imamo još jednu utakmicu u prvom delu u koju ćemo da uđemo sa još jačim motivom da pobedimo i  tako rešimo ovu polusezonu kao nepobedivi. Trudićemo se da u drugom delu igramo još bolje, da i dalje radujemo našu vernu publiku. Ima još da se igra i dok postoji neka teoretska šansa za rivale nećemo da se opuštamo, idemo na pobedu iz kola u kolo.

Posle 12. kola uslediće pauza do 30. januara kada KKK Radnički gostuje ekipi Bane iz Raške. Prva utakmica u Jezeru u 2016. godini biće 6. februara protiv Požarevca, sledećeg direktnog rivala za titulu sveukupnog prvaka Druge lige-Zapad 2.

Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević 


KOMPLETNA STATISTIKA

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html