Kragujevački Radnički brani tron pred prvim izazivačem

Kragujevački Radnički brani tron pred prvim izazivačem

U derbiju desetog kola Druge lige-Zapad 2, Kragujevački košarkaški klub Radnički dočekuje ekipu Paraćina. Susret koji sledi u petak 18. decembra od 19 časova i 30 minuta u hali Jezero biće poslednji na domaćem terenu u 2015. godini.

Posle deset drugoligaških rundi, Kragujevčani suvereno vladaju takmičenjem kao nepobedivi, a Paraćinci su prvi izazivači, drugoplasirana ekipa sa skorom 8-2.

Najavljujući najveći takmičarski izazov do sada, šef struke KKK Radnički Nenad Milojević napre jre proanalizirao puna dva meseca rada u kojima je ostvaren storpocentni učinak (10:0).

Milojević: Plan je ostvaren u potpunosti. Planirali smo da rad, zalaganje i ponašanje na treninzima pokažemo i na terenu. Za sada smo sve to u sasvim solidnoj meri ispunili. Naravno, uvek može bolje. Tu mislim da su mlađi igrači mogli da dobiju još veću šansu, koju zarađuju svojim radom na treningu. Ali, igraju momci i svoju juniorsku, odnosno kadetsku ligu, uz prvi tim. Ostala su nam dva kola, dva derbija, a nadam se da ćemo da završimo ovu polusezonu kako treba - pobedama.

Sem statusa nepobedive ekipe u Ligi, sa najviše datih poena (906) i najmanje primljenih (501), Kragujevački se u proteklih deset kola izborio i za već redovnu podršku publike. Ona je tako intenzivna da je ovaj klub najgledaniji kolektiv koji nastupa u hali Jezero. Uz zadovoljstvo koje donose trijumfi, ta slika sa tribina nešto je najupečatljivije za igrače, prenosi Nemanja Knežević, jedan od najpouzdanijih izabranika trenera Milojevića.

Knežević: Podrška navijača nam puno znači. Iako igramo najniži rang takmičenja, publika je prepoznala priču koja se ovde dešava. Igrači daju sve od sebe na treninzima i utakmicama, maksimalno su posvećeni. Nadam se da ćemo da završimo ovaj prvi deo sezone kao što smo da sada radili - neporaženi.

Učinak 10:0 je veliki kapital do dolaska Paraćina, ali za ostvarivanje cilja nužne su dalje pobede - u viši rang dogodine odlazi samo jedna ekipa. Naredna krupna prepreka za Kragujevčane su iskusni Paraćinci.

Milojević: Dolazi nam kvalitetan protivnik. Kod kuće su napravili neke neplanirane poraze, ali oni na strani igraju odlično, kao gosti pobeđuju. To je iskusna ekipa, međutim, naš rad na treningu i ponašanje igrača daju mi za pravo da očekujem pobedu. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju. Naša su očekivanja da iz utakmice u utakmicu vidimo sve više navijača. To je naša dodatna snaga da bolje radimo, ujedno i za učinimo zadovoljnom našu publiku koja nas podržava.

O sledeće rivalu samo reči hvale ima i Knežević, najkorisniji igrač poslednje utakmice.

Knežević: Ekipa Paraćina ima dobru spoljnu liniju, igraju atraktivno, dosta šutiraju, imaju puno prodora. Ali, mi smo spremni za njih, mislim da možemo da odgovorimo na sve pretnje koje mogu da predstave. Potpuno smo spremni. Iz utakmice u utakmicu smo podizali kvalitet igre, bili smo sve uigraniji, igrali sve atraktivnije. Mislim da će u naredno periodu to da bude sve bolje i bolje. Imamo dva meča do kraja polusezone, to treba da završimo na najbolji mogući način. U drugom delu mogu da obećam samo još bolju košarku.

Za one ljubitelje košarke koji još nisu uživo pratili KKK Radnički, a planiraju da dođu u petak u Jezero, Milojević na kraju najave kola iznosi karakteristike koje krase njegove pulene.

Milojević: Čast mi je da mogu da vodim ovakve momke. Prezadovoljan sam svim već navedenim, ali i njihovim ljudskim kvalitetima. Sve su to divni momci, milina je raditi sa njima. Utoliko je kvalitetnija priča Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički. Naš je motiv bio da ćutimo o i radimo, a i kod nas ima problema, zdravstvenih i ostalih, ali sve rešavamo u hodu. Vredno radimo, to ćemo i dalje da pokazujemo na terenu. Naše je da se trudimo da kikseva ne bude, nadam se da prvi deo sezone završavamo bez poraza.

Ulaz u halu Jezero biće slobodan, a kupovinom karte za sto dinara posetioci izdvajaju prilog za KKK Radnički.

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html