Kristina Đurić u dresu jedinog kragujevačkog superligaša

Kristina Đurić u dresu jedinog kragujevačkog superligaša

Jedini klub iz Kragujevca koji je član ženske odbojkaške elite u Srbiji Kraguj-Volejform, angažovao je do kraja sezone Kragujevčanku Kristinu Đurić (1990, 184cm) koja će kao iskusni tehničar pojačati ekipu za ostvarenje klupske ambicije a to je, pre svega, zadržavanje statusa superligaša.

Kristina je ponikla u kragujevačkoj ekipi Radnički SBB, u čijem se dresu nametnula za status kadetske reprezentativke Srbije i Crne Gore. Sa 17 godina osvojila je medalju koju za sada smatra najbitnijom - srebro sa Evropskog prvenstva u Brnu 2007. Te godine, samo su Nemice bile bolje od naših odbojkašica. Više puta je donosila odličja i sa šampionata Balkana. Tokom klupske karijere branila je boje još četiri ekipe: Klek, Vizura, Smeč 5 i Dinamo (Pančevo).

Za portal PPNS najpre iznosi motive da obuče dres kragujevačke ekipe u tekućoj sezoni.

Đurić: Jedan od motiva je svakako da ostanemo u Super ligi, za šta ću da pružim svoj maksimum. Mislim da ovaj sastav svojim kvalitetom to zaslužuje. Uz to, smatram da su jake utakmice najbolji način da se vratim u nekadašnju formu.

Sumirajući dosadašnja iskustva, i klupska i reprezentativna, Đurić izdvaja najbitnije momente iz karijere pre povratka u rodni grad.

Đurić: Svakako da ima dosta lepih i značajnih momenata za pamćenje. Definitivno nešto što je meni ostalo u najlepšem sećanju jesu nastupi za mlađe selekcije reprezentacije i svi postignuti uspesi u tom periodu, a srebro sa Evropskog prvenstva me naročito čini ponosom.

Kako je pred početak takmičenja i najavljeno na portalu PPNS, uprkos prvorazrednim odbojkaškim predstavama u gradu, sezonu karakteriše izostanak finansijske podrške ali to, za sada, ne remeti elan u radu i stručnog štaba i odbojkašica Kraguj-Volejforma. Uz povoljniji raspored, u klubu su uvereni da mogu bar do baraža na kraju prvenstva.

U takvim okolnostima, Kragujevčanke su, zajedno sa Užičankama (OK Jedinstvo), ostvarile negativan učinak 1-7, ali je to tek pobeda manje od Dinama, odnosno dve manje od Zrenjanina. Status superligaša još nije ugrožen, a prvi potez uprave za napredovanje u nastavku sezone je upravo dovođenje Kristine Đurić.

Kristina ocenjuje dosadašnje partije ekipe.

Đurić: Jedan od najvećih problema je definitivno promena skoro celog igračkog kadra. Potrebno je određeno vreme kako bi se ekipa uigrala na nekom višem nivou, pa ćemo na tome raditi za bolji skor u drugom delu prvenstva. Uverena sam da će ekipa da se uigra, još bolje upozna, pa će se i rezultati popraviti u narednom periodu.

Prvi deo sezone, Kragujevčanke završavaju u nedelju (20:00) kada u hali Jezero igraju poslednje kolo prvog dela prvenstva protiv Vizure, ekipe u čijem je sastavu bila i Kristina. Gošće su vodeće na tabeli sa učinkom 7-1, i kao takve su apsolutni favorit. Đurić najavljuje kakav pristup igri mora da bude u pokušaju da se pruži dostojan otpor na domaćem parketu.

Đurić: Mi ćemo svakako dati sve od sebe, motivi za nadigravanje nam ne nedostaju. Ekipa Vizure je definitivno favorit. Oni nisu od ekipa sa kojima mi treba da se borimo za osvajanje bodova, ali potrudićemo se da ih poremetimo koliko god to bude u našoj moći u ovom trenutku. Opterećenje osvajanjem bodova je na njihovoj strani.

Na kraju razgovora, posredstvom našeg portala, Đurić se obratila ljubiteljima odbojke u Kragujevcu - pozivom za sugrađansku podršku.

Đurić: Pozvala bih publiku da nas podrži, najpre u nedelju protiv Vizure, a ubrzo i u duelu sa Zvezdom u Kupu Srbije. Taj meč je zakazan za 22. decembar u Jazeru, biće to prva utakmica četvrtfinala, što je najveći uspeh kragujevačke ženske odbojke. Nadam se da će naši Kragujevčani da dođu da uživaju u najboljoj klupskoj odbojci koju imamo u zemlji, a želela bih da budu uz nas i na svakoj sledećoj utakmici. Njihova podrška značiće nam jako puno.

Iz uprave kragujevačkog superligaša dobili smo potvrdu da Kristina Đurić nije jedini adut za nastavak takmičenja u srpskoj eliti, o čemu će biti detaljnijih informacija već tokom naredne nedelje. 

kraguj skolica

ŽOK KRAGUJ-VOLEJFORM SAJT, FB STRANA/GRUPA


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html