Lončar zadovoljan polusezonom, očekuje dalji napredak

Lončar zadovoljan polusezonom, očekuje dalji napredak

Proteklo je dva i po meseca od ozvaničavanja početka priče Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički. Kvalitetan rad tokom priprema za sezonu rezultirao je ubedljivim prvim mestom seniora u Drugoj ligi-Zapad 2, takođe vodećom pozicijom juniora u regionalnoj ligi, i trećim mestom kadeta na tabeli jedinstvene Kadetske lige Srbije.

Dok je igrački kadar u planovima za provod u par prazničnih dana, pre povratka na parket 3. januara, u top menadžmentu KKK Radnički nema mirovanja, kuju se planovi za dalje napredovanje kluba, naročito van terena.

U sumiranju polusezone, na početku razgovora sa predsednikom KKK Radnički Nikolom Lončarom, podsećamo se konstatacije pre početka takmičenja da "nije nikakav problem da kreneš ’od nule’" i pitamo kako se danas određuje - gde se nalazi klub na kraju prvog dela nadmetanja?

Lončar: Danas se klub nalazi tamo gde smo hteli da bude. U seniorskoj konkurenciji na prvom mestu u ligi, kadeti sa dobrim šansama da uđu u prve četiri ekipe u svojoj grupi, a juniori su završili prvi deo takmičenja bez poraza. To je ono gde smo rezultatski. U organizacionom delu smo dosta napredovali, ali još uvek nismo na očekivanom nivou. Na tome ćemo najviše da poradimo do kraja tekuće sezone. Prijatno sam iznenađen angažovanjem uprave na svim nivoima, a imamo u planu širenje UO pristupom novih članova. Saradnja UO sa trenerima, igračima, zaposlenima je besprekorna.

Iako nije uživo pratio sve utakmice, s obzirom da živi u Madridu, ali uz par boravaka u Kragujevcu i postojeće snimke u prilici je da iznese sud - kakvu košarku igraju momci u dresu KKK Radnički.

Lončar: Igra je na momente lepa i atraktivna. Igra se ozbiljna košarka i vidi se odličan rad, pristup igri, posvećenost svemu. To je za svaku pohvalu. Nisam zadovoljan minutažom i učinkom mladih koji igraju za prvi tim - juniora i kadeta. Radićemo na tome u drugom delu prvenstva. Pohvaljujem naročito sportsko ponašanje svih igrača na koje, koliko mi je poznato, nije bilo niti jedne zvanične primedbe tokom takmičenja, a igralo se žustro.

Juniori su se ugledali na starije kolege, imaju učinak 6-0 u svom regionalnom takmičenju.

Lončar: Juniori su odradili odličan posao, ali očekujem od njih još bolje igre. Imali su, realno, slabije protivnike od njih. Biće zanimljivo da ispratimo nastavak nadmetanja u 2016. godini.

Kadeti su u elitnom društvu. Porazima od vodećeg dvojca uskratili su sebi draž borbe za sam vrh tabele, ali imaju sasvim realne šanse da se domognu naredne faze.

Lončar: Cilj je da imaju priliku da se takmiče sa najboljim kadetima u Srbiji, da iskoriste priliku da se prikažu u najboljem svetlu - zbog svoje budućnosti. Svi žele da budu košarkaši i svesni su prilike koja im je pružena. Nadam se plasmanu u sledeću fazu. To bi bilo znatno iznad očekivanja kluba. Takođe se nadam većoj minutaži nekih kadeta kojima je mesto u prvom timu.

O tome na kakva reagovanja nailazi u domaćoj sportskoj javnosti ova dva i po meseca, kad se pomene KKK Radnički, Lončar kaže:

Lončar: Sve je pozitivno, za sada. Svi su iznenađeni našom odlukom da krenemo od nule, ali im se veoma dopada. Kažu da smo hrabri. Ima ih koji baš prate, pa primećuju da naši prvotimci nisu prepustili bodove nikome, da su u taj skor 12-0 uneli osam "stotki", da su u polusezoni postigli najviše poena, a najmanje primili. Godi što smo praćeni, ali i obavezuje da stalno iznova opravdavamo pažnju koja nam se posvećuje.

KKK Radnički postaje prepoznatljiv i u svetskim okvirima, sudeći po reakcijama prijatelja i "fanova" iz sveta na internetu gde je prvi čovek i službeno vrlo aktivan.

Lončar: Zaista ima velikog interesa. Ali, jezik je velika prepreka, pa nisu svi u prilici da saznaju nešto više o našem klubu, odnosno da redovno prate. Moraćemo dogodine da radimo stranice klupskog sajta na više jezika :)

U klubu postoji naročito zadovoljstvo prijemom na koji je KKK Radnički naišao kod Kragujevčana.

Lončar: Prezadovoljan sam, najpre dešavanjima na tribinama. Sugrađane smo od početka pozivali sloganom "Gde god je Kragujevački Radnički - tu su Kragujevčani" - i stvarno je bilo tako, od prve utakmice u Jezeru do poslednje u Vrnjačkoj Banji. To što naš klub sprovodili u delo, animiranjem publike, saznajem da je intenzivnije nego na bilo kojem drugom sportskom događaju u hali Jezero. Takva pažnja zaljubljenika u košarku samo nam pojačava podstrek da budemo još bolji. Iako mlad klub, prihvaćeni smo i van sportskog borilišta. Moram da naglasim da smo imali par poseta institucijama u gradu odakle nosimo najpozitivnije utiske, zaključno sa boravkom u Gerontološkom centru kojem se i lično zahvaljujem na gostoprimstvu. Kragujevčani mogu uvek da računaju na naš klub. U skladu sa našim mogućnostima, spremni smo da izađemo u susret kada je potrebna pomoć.

kkk-gck

Humanitarna poseta košarkaša Gerontološkom centru - DETALJNIJE

Kao i svaki poslovni uspeh, ni ovaj sportski nije moguće da se ostvari bez pouzdanih partnera, a KKK Radnički, iako je takmičarski početnik, ima svoj "sponzorski pul".

Lončar: Nemam reči da ispoljim zahvalnost prema svim našim sponzorima. Bez njih ovaj klub nikada ne bi postojao. Njihova podrška stvara sasvim drugačiji osećaj u borbi za što bolje pozicioniranje kluba. Nadam se da ćemo biti u prilici jednog dana da im se odužimo na pravi način.

Posredstvom klupskog sajta, predsednik KKK Radnički "zatvara" 2015. godinu prazničnom porukom.

Lončar: Kako i dolikuje kalendaru, u klubu će doći do malog predaha od obaveza, pa ćemo ovih par dana da iskoristimo da razmenimo najlepše želje za nastupajuću 2016. godinu. Svim saradnici KKK Radnički, sugrađanima, sunarodnicima i svim ljubiteljima košarke koji nas prate, želim dobrog zdravlja i porodičnog blagostanja. Srećni novogodišnji i božićni praznici!

Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević

MULTIMEDIJA/FOTO: KOŠARKAŠI DARIVALI GERONTOLOŠKI CENTAR

KALENDAR TAKMIČENJE

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITER 


APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html