Nesavladivi KKK Radnički 15. put trijumfovao

Nesavladivi KKK Radnički 15. put trijumfovao

KKK Radnički nadvisio je još jednog jakog izazivača u Drugoj ligi-Zapad 2, u 15. kolu lider takmičenja je kao gost savladao drugoplasiranu Slogu iz Despotovca 86:80 (19:22, 16:16, 30:17, 21:25). Time je sastav koji predvodi Nenad Milojević sačuvao stoprocentni učinak u sezoni, pa sa 30 bodova iz 15 kola suvereno čuva vrh tabele odakle se jedino vidi viši rang.

Nakon ubedljive pobede u Jezeru 84:55 u prvom delu sezone, Kragujevčani su naišli na znatno jači otpor u revanšu. S obzirom da su Despotovčani u drugom delu sezone nanizali sve same trijumfe, čime su izbili na drugu poziciju, četa iz Šumadije bila pripremljena za težak okršaj, pa je zaigrala sa puno opreza. Strpljivo je čekala prilika za prelamanje meča, a ispostavilo se da je za to bila idealna treća četvrtina, jedina osvojena, ali sasvim dovoljna za nastavak pobednosnog niza.

Sloga je za jedan posed lopte osvojila prvi period (22:19), ta distanca je ostala posle egala u drugoj, neefikasnoj deonici (16:16) - za rezultat 38:35 posle 20 minuta. Predah u svlačionici doneo je potpuni preokret u korist gostiju. Domaćin ostaje šuterski neraspoložen, beleži tek 17 poena, ali odbrana popušta pred naletima Kragujevčani. Nerešiv izazov za Slogu bio je pre svega trio Knežević-Arnaut-Šamanović koji je nemilosrdno zapisao koš, a vezanim trojkama (dva puta po dve), odmakli su svoj sastav dovoljno da već posle 30 minuta obezbedi 15. trijumf. Završnih deset minuta bilo je premalo za Slogu da se revanšira KKK Radnički, i ovoga puta objektivno kvalitetnijoj ekipi.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Nemanja Knežević sa 27 poena, a po efikasnosti rame uz rame bio je Marko Šamanović sa 22 poena (dve trojke). Dvocifren strelac bio je i Stefan Arnaut (takođe dve trojke), dok je još uvek rovit Đorđe Milosavljević zabeležio devet poena. Svoju minutažu u pogotke su pretvorili i: kapiten Nikola Glišović - četiri, Filip Milosavljević - tri, Aleksa Vasilić i Janko Simić - po dva. U sastavu su bili i Luka Bogosavljević, Branislav Jovanović i Dimitrije Nikolić.

sloga-kkk 2

IZJAVE AKTER

Nemanja Knežević, MVP utakmice

- Početak je bio lošiji, prvenstveno zbog naše igre. Nismo ušli u utakmicu sa potrebnom energijom, kao da smo se zagrevali tih 20 minuta. Sloga je, naravno, kao uigrana ekipa dobro pogađala, a nama nisu dozvoljavali da se razigramo. U svlačionici smo se dogovori da se pokrenemo, da damo sve od sebe i izbegnemo neizvesnost. Ušli smo u nastavak kako treba, i stvari su dalje išle u našu korist. Kvalitet koji posedujemo se pokazao, presudna je bila ta želja u našem sastavu. Kao i na svakoj utakmici, navijači su nas pratili i ovde u velikom broju. Prenosim zahvalnost ekipe i ujedno ih pozivam, kao i sve ostale naše sugrađane, da dođu u Jezero u nedelju 28. februara i pomognu da ostvarimo 16. pobedu.

Nenad Milojević, trener KKK Radnički

- Čestitam momcima na 15. uzastopnoj pobedi, što je najbitnije u ovom kolu za nas. Izneli su teret i ovoga puta. Igrali smo protiv veoma dobrog protivnika koji je, podsećam, u pozitivnoj seriji, nanizali su pobede u drugom delu sezone, u prošlom kolu su pobedili u Požarevcu. Znali smo da nas očekuje težak meč i to je najbolje pokazalo prvo poluvreme. Igrali smo izjednačeno, oni su posle tih 20 minuta održali prednost od tri poena. Međutim, to nas je posebno motivisalo da u svlačionici napravimo dogovor o preuzimanju inicijative. Napravili smo osetnu razliku i vođstvo nismo ispuštali do kraja. Nije to još jedan ubedljiv trijumf, ali treba imati na umu da od kad smo zaposeli prvo mesto svaka naša utakmica predstavlja naročit izazov za rivale da nas "obore" i budu baš oni ti koji bi prekinuli ovaj trijumfalni niz. Mi ćemo do kraja da se trudimo da to ne dozvolimo nijednoj ekipi. Zahvaljujem Kragujevčanima koju su bili uz nas u Despotovcu, podrška nas je nosila, a mislim da smo se odužili od svih očekivanom pobedom.

Milojević i saradnici su već usmereni ka narednoj obavezi - očuvati statut Jezera kao neosvojivog.

- Još sada pozivam sve Kragujevčane da dođu u Jezero 28. februara i da zajedno napravimo atmosferu u kojoj naša hala ostaje neosvojiva. Sledeći suparnik Sloga iz Petrovca na Mlavi jeste "na papiru" nešto lakši, ali mi nemamo pravo na kiks, cilj još nije ostvaren - samo pobede donose viši rang. Nadam se da ćemo uz našu publiku i organizovane navijače da ostvarimo novi uspeh.

Utakmica 16. kola Druge lige-Zapad 2 KKK Radnički-Sloga (Petrovac na Mlavi) zakazana je za nedelju 28. februar od 19 časova i 30 minuta. Ulaz će biti slobodan, a kupovinom ulaznice za sto dinara posetioci će moći da odvoje prilog za klub. 

kkk-slo pnm

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 


ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html