Nikola Lončar: Isplatilo se krenuti od nule!

Nikola Lončar: Isplatilo se krenuti od nule!

Kada je jesenas pred početak takmičenja u sezoni 2015/2016 upitan za kratkoročni cilj Kragujevačkog košarkaškog kluba Radnički, predsednik KKK Radnički Nikola Lončar bio je nedvosmislen: "Ulazak u Prvu srpsku ligu!"

Rečeno - učinjeno. Za ostvarenje cilja igračima i stručnom štabu, u sadejstvu sa upravom, bilo je dovoljno 18 kola i isto toliko trijumfa. Titula je zarađena svakom kapi znoja na treninzima i utakmicama, a struci i igračima preostaje da i iz 22 drugoligaške runde probaju da ostvare stoprocentni učinak, pre nego što sve misli preusmere na novu sezoni i viši rang.

Prvu krupnu radost uspeha Lončar samo fizički nije doživeo u Kragujevcu, ali je kao i svako kolo i poslednje pomno pratio iz Madrida gde živi i radi. Na klupskom sajtu, upitan je za prvu pomisao nakon potvrde da je titula i praktično osvojena.

Lončar: Po saznanju da smo ostvarili veliki uspeh u prvoj sezoni postojanja, prva pomisao mi je bila - isplatilo se krenuti od nule! Setio sam se svih ljudi sa kojima je cela priča krenula prošlog leta, svih igrača, trenera i zaposlenih sa kojima je počela da se realizuje, a koji su dali svoj doprinos uspehu koji kao prvi ulazi u istoriju našeg kluba!

Predsednik KKK Radnički poverava kako mu sada izgleda pređeni put - od prvih dana formiranja kluba i priprema do ispunjenja cilja.

Lončar: Imajući u vidu kratak period koji je bio pred nama da napravimo klub, put za koji smo se opredelili je bio veoma težak. Kao celina smo krenuli bez dovoljno onog praktičnog znanja i iskustva, izuzev sportskog. U tom delu članovi našeg kluba već duže vreme rade ovaj posao. Lično, najveći problem mi je predstavljala daljina i što nisam bio stalno uz upravu, igrače, trenere. Uprkos svemu, sa 18-0 došli smo do cilja.

kkk prvak

Povoda za slavlje u budućem prvoligašu ima, ali već sada se javljaju obrisi novih ambicija. Lončar daje naznake kako će se klub usmeriti za narednu sezonu u kojoj će Kragujevčani da gledaju košarku višeg ranga.

Lončar: Imamo planove prema našim mogućnostima, kao što smo ih imali i ove sezone. Bićemo skromni i posvećeni poslu, a radićemo više od svih da kao novajlije dokažemo svoj kvalitet u novom okruženju. Srpska liga je veliki izazov i za nju ćemo se maksimalno spremiti na svim nivoima. Što se samog terena tiče, daćemo još veću šansu našoj deci iz našeg grada - to nam je osnovni cilj. Nisam zadovoljan minutažom mladih igrača u prvoj sezoni i to će nam biti prva stvar koju moramo da popravimo. Serija bez ijednog poraza uverava nas da igra našeg kluba nije "žrtva" mladosti koju imamo, naprotiv - to je naša vrlina, s obzirom na sistematski rad sa mlađim kategorijama koje prate prvi tim.

Gradeći sopstvenu igračku karijeru na velikoj sceni od 17. godine, proslavljeno ime jugoslovenske, srpske, kragujevačke košarke poručuje košarkaškoj javnosti Kragujevca da će jedan interes uvek biti iznad klupskog.

Lončar: Uvek ćemo biti klub Kragujevčana, i uvek ćemo da štitimo interes kragujevačke košarke i naše dece! Pružićemo im maksimalne uslove da, pre svega, postanu dobri ljudi. Kasnije, ako je to moguće, da budu i odlični košarkaši. Iako sam udaljen od matične adrese, uveren sam da smo se već isprofilisali kao klub sa takvim principima. Tu karakteristiku razvijaćemo iz sezone u sezonu.

U prvom osvrtu na prvu titulu, pokretač KKK Radnički poverava i da ga silno raduje na koliki je odjek naišlo osvajanje titule, s obzirom da je reč "samo" o Drugoj ligi-Zapad 2.

Lončar: Uspeh koji smo već ostvarili zaista ima pun smisao kada doživimo i reakcije prijatelja, što onih sa tribina, što van terena - čestitanja nam ispunjavaju protekla 24 časa. A jedna od prvih čestitki koju smo dobili stigla nam je iz FK Radnički 1923. Ispred KKK Radnički najiskrenije se zahvaljujem! Naš uspeh je utoliko veći što ga delimo sa kolegama iz bliskog sportskog okruženja, a to je svakako FK Radnički 1923, član iste kragujevačke porodice - SD Radnički. Želim im uspešne sezone koje će ih voditi do najvišeg ranga - gde je mesto našem Radničkom. Uz fudbalere, pozivam sve ostale naše sportiste, kao i ljubitelje sporta, navijače, prijatelje našeg kluba da dođu na proslavu osvajanja titule 9. aprila, u poslednjem kolu koje igramo u ovom rangu.

Na kraju razgovora, Lončar ističe dodatni motiv da se Kragujevčani okupe 9. aprila u hali Jezero.

Lončar: Uz slavljenički povod, zamolio bih već sada naše sugrađane da ispunimo Jezeru i zato što će taj poslednji meč da ima humanitarni karakter. Biće posebne najave, ali neka Kragujevčani već znaju da je našem sugrađaninu, članu Plivačkog kluba za osobe sa invaliditetom "Šarks" Aleksandru Prijoviću, osvajaču pet zlatnih medalja Evropskim paraolimpiskim igrama, preko potreba materijalna pomoć. Aleksandar ima zadivljujuće uspehe kao sportista, ali njegov konačni cilj je - da stane na noge i prohoda! Pomoći ćemo koliko možemo kao KKK Radnički. 

KKK RADNIČKI - KK NAPREDAK FOTO GALERIJASNIMAK UTAKMICE

VIDEO (AMATERSKA KAMERA): PRVA PROSLAVA - IGRAČI I NAVIJAČI

Dejan Milošević
Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević

KKK RADNIČKI SAJTFB STRANATVITERJUTJUB 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html